Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (950)

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Objektivně je to tak mezi dvěma a třemi hvězdičkami, ale protože jsem od toho hodně čekal, tak hodnocení záměrně snižuju. McConaughey je mi tady nesympatickej víc než obvykle a Harrelsonova postava se taky chová docela jako kikot, fagt. Rozsah 8 hodin je úplně zbytečně nastavován filozofickými kecy o ničem, které zabírají snad půlku stopáže, na druhou stranu v dějové lince chybí kupa souvislostí a vedlejší postavy se objevují a mizí, aniž bychom věděli, kdo to byl, co byl zač. Ten, kdo tvrdí, že má tohle dobrou atmosféru, asi neviděl Dextera, Hannibala nebo nikdy nečetl nic od Kinga... 92% je opravdu těžký výsměch. Dále odkazuju na verbalův komentář.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Překrásně pohádkový film! Zběsilým způsobem a úžasným vizuálem vyprávěný příběh jednoho hotelu a lidí v něm. Andersonova režie je naprosto precizně nádherná, každý záběr má svůj nápad a originalitu, to se vůbec nedá srovnat třeba s vizuálně otřesným Trierem :) Od teď opravdu chodím na každý nový Andersonův film, protože tohle byl opravdu nadpozemský zážitek!

plakát

V pasti (2005) odpad!

Ellen Page preferuju spíš jako těhotnou puberťačku než protivnou přechytralou puberťačku. Vůbec jsem jí tu roli nevěřil, navíc se mi tento způsob braní spravedlnosti do vlastních rukou totálně hnusí. Obě postavy se chovají divně a totálně nelogicky. Do konce jsem koukal vlastně jen proto, že jsem pořád čekal nějakej zvrat na konci, kterej sice vlastně tak trochu přišel, ale byl totálně neuspokojivý a samotný závěr totálně dementní.

plakát

Světová válka Z (2013) 

S úžasnou předlohou tohle nemá společného zhola nic. Zatímco Max Brooks napsal první zcela uvěřitelnou knížku o zombies, která měla atmosféru, ta však nebyla do filmu vůbec převedena, všechno to dobré bylo ve filmu zamlčeno a je z toho jen zcela průměrný zombie film...

plakát

Papež Jan Pavel II. (2005) (TV film) 

Krásné, silné. Věčný záporák Jon Voight v roli papeže velmi překvapil. Ale stejně by mě zajímalo, jak by vypadal život Jana Pavla II. zfilmovaný Tarantinem :)

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Nesdílím českou oslavnost Palacha, podle mě to nebyl žádný hrdina, jen zbabělec a sobec. Film Hořící keř naštěstí moc Palacha samotného neřeší, ale točí se spíš kolem právničky Burešové a soudního procesu s poslancem Novým, což je díkybohu o dost zajímavější. Stejně se ale polovina postav chová jak duševně zaostalí a jediné dvě logicky jednající postavy jsou ty hrané Ivanem Trojanem a Adrianem Jastrabanem. Neuvěřitelně přehnaná délka filmu, který nemá v podstatě žádnou podstatnou vedlejší dějovou linii, a i té hlavní je vlastně jen půlka. Z prohry Palachových u soudu má pak člověk ambivalentní pocity, protože na jednu stranu to byla sviňárna, na stranu druhou nelze Palachovi přát nic dobrého. Palach sám má na svědomí Zajíce, má na svědomí Plocka, má na svědomí dalších 5 nejmenovaných lidí, má na svědomí dalších 20, kteří svůj pokus o upálení přežili. A ačkoli po technické stránce nelze filmu vyčíst takřka nic, nebudu oslavovat vraha. P.S. Ta znělka se k seriálu ale vůbec nehodí.

plakát

Ray Donovan (2013) (seriál) 

1. série: Just...wow. Když proplujete celkem nezáživné první tři díly, začnou věci houstnout a do posledního dílu už nezřídnou. Celkově věcí, který se nedaří a kazí a který je třeba řešit, je v první sérii Raye tolik, kolik jich bylo v Dexterovi v sedmé nebo osmé sérii. Perfektně napsané postavy, kde příběh každé jedné je zajímavý sám o sobě. Jediná otravná dějová linka je černý rapper a Rayova dcerka s prasečím ksichtem, ten mě fakt nebavil a v jedné epizodě, kde toho bylo vážně hodně, už jsem to i přejížděl... Nejlepší postava je pro mě každopádně Terry, který se tváří jako dobrák, ale jak jsme viděli v poslední epizodě, dokáže slušně vybouchnout, jeho postava skýtá do dalších sérií dost dobrý potenciál :)

plakát

Thelma a Louise (1991) 

Velmi dobrá road movie s opravdu skvělým a zapamatovatelným koncem. Zcela precizně napsané hlavní postavy a jejich přerod v "psankyně". I přes délku více než dvě hodiny se určitě nestihnete nudit, a to i přes průjezdy ošklivou, nezáživnou, nudnou americkou krajinou :)

plakát

Wolf Creek (2005) 

Texaský masakr motorovou pilou v Austrálii bez motorové pily a pořádného záporáka. Spousta křiku, v dabingu příšerných dialogů, tři čtvrtě hodiny vaty a spousta nudy.