Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Recenze (685)

plakát

Godzilla (2014) 

Pěkné potvory a nějaká ta akce, dále už pak hromada nelogičností a typicky stupidních amerických scén a keců.

plakát

Kanodžo wa uso o aišisugiteru (2013) 

Průměr. Trošku prdlá holka se zamiluje do skladatele písniček známé kapely, pak již následuje až ukrutně nereálné množství náhod a nepříliš uvěřitelných zápletek, celý děj působí příliš kostrbatě a vykalkulovaně, herci nepředvádějí vysloveně oslnivé výkony a veškeré dění postrádá nápad a poutavost, to samé platí i o písničkách jež se ve filmu vyskytují. Jako hudební snímek to selhává, jako romantika vlastně rovněž, dramatická část též neosloví, takže ač se na to koukat dá, za zmínku to příliš nestojí.

plakát

Dallyeora jajeonkeo (2008) 

Jako rozvíjející se milá a celkem zábavná romance tento snímek působí dobře, leč dominuje mu dramatická část příběhu a ač se skládá z více střípků trpkosti života, žádná z linek nepůsobí dost silně, aby mne film jako celek dokázal zasáhnout, a to ani přes přítomnou hezkou klavírní melodii i mou oblíbenou Han Hyo-joo.

plakát

Kazoku wa curai jo (2016) 

Milé, zábavné a trochu i poučné komediální drama s kvalitním hereckým obsazením (ač výjimky by se našly) a mnoha úsměvnými momenty, ostatně na nich stojí většina kouzla celého filmu. Potěšila mne účast mé oblíbenkyně (Aoi Yu) i hudba od mistra, ač zde nějakou divokou symfonii předvést nemohl - přesto podstatu filmu vystihuje víc než dobře a hudba sedí jak se sluší a patří.

plakát

Návrat do 1997 (2012) (seriál) 

Končím po 6. části. Rodiče byli děsně hluční a nezábavní, zejména Seon Dong-il mne tu fakt zklamal, ale to je chyba role - jako uřvanej taťula neměl šanci předvést své kvality. Šílenství kolem k-popu jakožto čtyřicátník pochopit a ocenit nedokáži, ty písničky se rovněž poslouchat nedaly, je mi líto - chlapecké skupiny na mne moc nepůsobí :-) Celkově je to až příliš upištěné a podobný styl humoru prostě není můj šálek kávy, takže i přes nějaké ty zábavné i dojemné momenty necítím potřebu pokračovat dál a jdu na Hotel Del Luna s kouzelnou IU :-)

plakát

Slunce a Měsíc (2012) (seriál) 

Částečně je to asi negativní vliv toho, že jsem seriál sledoval hodně roztahaně přes léto, ale nedokázal mne zcela upoutat. Dětská část se dá považovat za celkem zdařilou, ovšem v dospělé části herecké výkony nebyly většinou nic moc (s výjimkou kouzelného eunucha :-)), nepřesvědčivé zápletky, trpěl jsem nedostatkem napětí (i když snaha byla) a stále jsem měl před očima téměř dokonalou Dong Yi - oproti ní jsem nedokázal vyhnat z hlavy pocit chudšího prostředí nejen co se herců týče, ta pestrost a bohatost tu prostě nebyla. A že král neměl jediného ministra, co byl byl na jeho straně? Hmm, všichni proti, neobvyklé. Kim Soo-hyeon herecky jako král též příliš přesvědčivě nepůsobil, postrádal prostě autoritu jakou by král měl oplývat. A princezna mi děsně lezla na nervy, i jako dospělá :-) Přesto, zhruba v půlce seriálu začne kvalita stoupat a paradoxně stoupá nadále až téměř do samého konce, za to palec nahoru. Tam sice autoři nelogicky ulétli (Seol, princ), holt daň za nadbytečné slzy, i tak je jich tu dost a většinou si stěžovat nešlo - druhá půlka už servíruje mnoho velmi emotivních momentů, události a důsledky vyplouvají na povrch, a zejména pak naše křehká šamanka dělala velmi dobrý dojem. Takže závěrem - nakonec nelituji, že jsem to celé dokoukal, ale jsou to přecijen slabší 4*.

plakát

Průvodce (2008) 

Tento extrémně citlivý snímek jsem prvně viděl v době, kdy jsem byl asijskou tvorbou prakticky nepolíben a nyní si dávám opáčko a opět musím docenit jeho kvality. Vzhledem k tématu paradoxně dosti humorný kousek jemuž dominuje emotivní stránka tématu, ale i výborné herecké výkony, skvělá hudba od mého oblíbeného mistra (soundtrack se mi vyjímá v audiotéce), ke slovu samozřejmě ale přichází i vztahy všech zúčastněných, úcta, tradice i nepochopení bližních a přátel, přecijen nejedná se zrovna o běžnou práci. Každému tento film asi nesedne, to ovšem jeho kvality nijak nesnižuje.

plakát

Raman (2004) 

Lehce tísnivý a trochu erotický snímek o 3 chlapech jež se utápějí v žalu a jedné 17leté dívce jejíž pohled na svět není úplně standardní. Zdařilá kamera si zaslouží zmínit, ostatně při způsobu zpracování patří k tomu nejdůležitějšímu v celém snímku. Jako divák jsem si dlouho kladl otázku proč to vše vlastně všichni dělají - no alespoň v závěru jsem získal trochu vysvětlení.

plakát

Dare mo mamotte kurenai (2009) 

Souhlasím s názory, že je to celé trochu přehnané, do takových extrémů asi média nejdou (ačkoli...), nicméně jako divák jsem si neměl nač stěžovat - úvodní půlhodinka je opravdu drsná a i dost akční, a ani později se nuda nedostavuje - hezky zpracované téma o 15leté dívce jejíž bratr je zatčen za vraždu - její absolutní nepochopení situace a její vývoj, k tomu ne úplně bezproblémový detektiv jemuž se rozpadá rodina jež se o dívku musí postarat, resp. uschovat ji před veřejností jež i ji považuje za vinnou. Ovšem uniknout médiím i internetovým slídilům není zrovna snadné a mezi touto dvojkou začne vznikat jisté pouto, zejména v konfrontaci s okolnostmi a osobní situací ochránce. Viděno na projekci v JICC Praha 1 s anglickými titulky - nijak nelituji, že jsem tam v tom vedru vyrazil, jde o hezký a působivý film vedoucí k mnoha zamyšlením.