Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Western
  • Horor

Zajímavosti k filmům (331)

Invaze U.S.A.

Invaze U.S.A. (1985)

Chuck Norris provedl většinu svých vlastních pasáží sám, a to včetně scény, kde visí na straně pick-upu, který jede přes kiosky v obchodním domě.

Invaze U.S.A.

Invaze U.S.A. (1985)

Společnost Cannon nechala ve střižně odstranit všechny příběhové prvky a pozadí postav, aby se film soustředil jen na akci a Chucka Norrise.

Hell and High Water

Hell and High Water (1954)

Pátý film studia 20th Century Fox natočený v širokoúhlém formátu Cinemascope.

1941

1941 (1979)

Během natáčení filmu požádal Steven Spielberg Samuela Fullera,aby s ním šel na parkoviště, kde mu ukáže své auto. Když Steve otevřel kufr, řekl Samueli, že sebou vždy mívá plakát svého oblíbeného filmu. Ten plakát byl z filmu Hell and High Water, který režíroval právě Steve Fuller.

První muži na Měsíci

První muži na Měsíci (1964)

Profesor Cavor (Lionel Jeffries) ve filmu říká, že zastaví Marconiho rádiové vlny. Guglielmo Marconi svůj vynález veřejně oznámil až roku 1901 a film se odehrává v roce 1899.

První muži na Měsíci

První muži na Měsíci (1964)

Profesor Cavor (Lionel Jeffries) se na Měsíci zasekne ve skále a začne volat o pomoc SOS. Signál SOS však v roce 1899 ještě nebyl znám. Teprve v 1903 byl ustanoven signál volání o pomoc SSSDDD, SOS použili Němci až v roce 1905 a teprve v roce 1908 se SOS stal celosvětovým, společně s ním se však ještě používal signál CQD.

Milovník války

Milovník války (1962)

Pro film byly do letu schopného stavu uvedeny 3 bombardéry B-17.

Milovník války

Milovník války (1962)

Během natáčení poblíž Newhaven se utopil při seskoku padákem z 610 metrů kaskadér Mike Reilly. Bylo mu 29 let a měl za sebou již přes 300 seskoků, byl také členem Britské parašutistické asociace a britským šampiónem ve skoku padákem.

Jak si vzít milionáře

Jak si vzít milionáře (1953)

Schatze Page (Lauren Bacall) v jedné scéně říká: „Vždy jsem měla ráda starší muže, Rockafellera, Churchilla, nebo jak se jmenoval ten chlápek z filmu Africká Královna“, což byla narážka na Humphrey Bogarta, za kterého v té době byla provdaná.

Její milionář

Její milionář (1937)

Kožich, který v roce 1937 stál 58 000 amerických dolarů, by dnes stál 969 270 amerických dolarů.

The Golden Blade

The Golden Blade (1953)

Piper Laurie pro roli princezny velmi tvrdě nacvičovala tanec, nakonec však její taneční scény zahrála dublerka.

McLintock!

McLintock! (1963)

Scéna rvačky u díry plné bláta se natáčela týden. Nejednalo se však o skutečné bláto, ale o horninu zvanou bentonit, která se používá při vrtání ropných vrtů a má konzistenci čokoládového sirupu.

McLintock!

McLintock! (1963)

Gordon Jones, který tu hrál Matt Douglase, zemřel na infarkt krátce po dokončení natáčení. Ještě před tím, než se film dostal do kin.

McLintock!

McLintock! (1963)

Střelba na bažanty byla skutečná. Byli vypuštěni na povel na určených místech, tak aby John Wayne (George Washington 'G.W.' McLintock) věděl, kam má mířit.

McLintock!

McLintock! (1963)

John Wayne (George Washington 'G.W.' McLintock ) trval na tom, že jméno guvernéra (Robert Lowery) musí být Cuthbert H. Humphrey. Byla to parodie na liberálního senátora Huberta H. Humphreyho, kterého Wayne neměl rád.

Krvavá cesta

Krvavá cesta (1955)

Krvavá alej je Tchajwanský průliv. Hřbitov lodí byl natočen v přístavu San Pablo.

Reklama