Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (803)

plakát

Belfast (2021) 

Krásný pohled do dětství mladého Kennetha Branagha, okořeněné těžkou situací v Belfastu. Technicky dobře zvládnuté dílo, přesto mi na více hvězd něco chybělo.

plakát

Ospalá díra (1999) 

Skvělá atmosférická fantasy hororová pohádka, která má i krimi zápletku, což kvituji. Možná nejlepší Burtonovo dílo. Na aktuální sychravé počasí jako dělané.

plakát

Texaský masakr motorovou pilou (1974) 

Aneb když vás baví běhat po lese za uječenou blondýnou s těžkou motorovkou v rukách. Ikonický horor, který dneska působí možná úsměvně, ale cenzura v mnoha zemích svědčí o opaku. Inspirace Edem Geinem pouze vzdáleně a spíše doporučuji o něm díl podcastu Opravdových zločinů, kde je vidět, že filmový "záporák" byl slabým odvarem. Filmová adaptace za mě ale průměr. Na to, jak krátkou stopáž to má, tak začátek je zdlouhavý, podivný a následně v příběhu spousta věcí bohužel zůstane nedovysvětlena.

plakát

Captain America II: Death Too Soon (1979) (TV film) 

Vlastně je legrační, že jsem si u prvního dílu "stěžoval", že je v příběhu málo akce a pouze se mluví. Zde se tvůrci poučili, ale to asi dělat neměli. Akce nepůsobí tím "legračním" dojmem starších filmů, ale spíše jako parodie na komiksového hrdinu. Ty zdlouhavé záběry nemají prostě chybu...

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

1. série až 11. série - 100 % Neskutečných 13 let s tímto seriálem a klobouk dolů, co dokázali. I když ne všechny série byly povedené a občas šla kvalita dolů, jako celek je to obří kolos, který mě dlouho doprovázel životem a nezapomenu na něj. Proto se nebojím dát plné hodnocení. Jsou snahy o odbočky a jisté rozšiřování příběhu, ale už to nikdy nebude jako tento hlavní seriál, který vše započel a v jedenácté sérii to krásně ukončil. Lhal bych, kdyby mě poslední díl nedojal. Sice ne všechny linky se uzavřely, ne všechny otázky byly zodpovězeny, ale to vše očekávám v dalších seriálech. Tak jako tak, děkujeme za skvělý seriálový zážitek!

plakát

Frankenstein (1994) 

Mladý Kenneth se nestkutečně podobal Ewanu McGregorovi! Klasické dílo a velmi povedený reboot. De Niro přesvědčivý, vizuál podmanivý. Jednoduše dobrý film.

plakát

Captain America (1979) (TV film) 

Celkem zvláštní zpracování známého hrdiny. Je fuk, že to je staré (ikdyž to má vizuál horší než jiné sedmdesátkové filmy), ale zde se nepovedlo tolik věcí, že pro diváka to je jednoduše utrpení. Příběh o ničem, pouze a jen se mluví a Steve prohání motorku s nekonečnými kamerovými záběry. Když už dojde na akci, tak je tak zdlouhavá, že chcete, aby si zase postavy povídali... Čekal jsem, že to bude úsměvné, tím starým způsobem, ale bohužel to není pravda a je to z mé strany spíše nepochopitelné.

plakát

Halloweenská noc (2007) 

Vcelku "příjemné" strašidelné historky, které se prolínají a jsou protkané pár vtípky. Až na linii s partou holek to ušlo.

plakát

Šílená noc (2022) 

Sice se to k aktuálnímu období nehodí, ale konec roku se přeci jenom blíží. Mišmaš eRkového Sám doma, rodinného vánočního filmu a brutální řežby pro dospělé se celkem povedl. Santa s kladivem, pár dobrých vtípků a celkem ucházející akce. Možná bych omezil tah na rodinné štěstí a mluvení kolem toho a najednou by stopáž byla zajímavější. Prostě fajn jednohubka.

plakát

The Covenant (2023) 

Silný příběh, kterými dvacetileté působení v Afghánistánu muselo být protkané, okořeněné skvělou kamerou, akcí a lokacemi. Abych šel pro pět hvězd, potřeboval bych lehce upravit finále, které působilo možná (asi by to tak ale mohlo být v reálu) až moc héroicky. Jinak spokojenost!