Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Biografie (10)

Adrian Lyne (režisér / scenárista / herec)

05.02.2008

Už ve svém debutu FOXES (1980) s tehdy osmnáctiletou Jodie Foster prokázal nepochybný talent a výraznou reklamní průpravu, jednalo se o teenagerské drama s vážnějšími motivy. Co se ambicí týče, pak byl snímek JAKUBŮV ŽEBŘÍK, pojednávající o experimentech s halucinogenními látkami v armádě během války ve Vietnamu, zřejmě… (více)

Alexander Payne (scenárista / režisér / producent)

22.01.2008

Studoval španělštinu a historii a roku 1990 úspěšně absolvoval filmová studia na prestižní Kalifornské univerzitě (zde se mimo jiné setkal s českým režisérem Jiřím Weissem). Počátkem 90. let byl zaměstnán jako scenárista ve studiu Universal, žádný z jeho výtvorů ale nebyl zrealizován. Nedávno se jako už výrazná postava… (více)

Catherine Keener (herečka)

22.01.2008

Herečka, která mimo jiné představuje sofistikované a sebevědomé hrdinky, vystudovala angličtinu a historii, vzápětí se vrhla na amatérské divadlo. Začínala v televizi (sitcom SEINFELD), debut si pak odbyla v komedii Edwarda Zwicka OHLEDNĚ MINULÉ NOCI (1986). Bezvýznamné úlohy jí ale přinesly potěšení na soukromém poli, během… (více)

Chyler Leigh (herečka / režisérka)

07.09.2009

Další z mladých tváří, jejíž kariéra bude zřejmě navždy spojena se seriálovou tvorbou. Chyler Leigh Potts se narodila v Charlotte, Jižní Karolině, první krůčky ve světě show-businessu udělala po přehlídkovém molu. Modeling se stal po několik let jejím hlavním koníčkem, nafotila řadu katalogů. Logickým vyústěním pak byla práce… (více)

Gabrielle Union (herečka / producentka)

29.01.2008

Vpravdě sympatická herečka sbírá herecké zkušenosti už od samého začátku 90.let, kdy se objevila i v těch nejniternějších rolích v bezmála dvou desítkách seriálů a to s různými kritickými ohlasy. V kolbišti amerických seriálů tak diváky zaujala například sci-fi série TI DRUZÍ (2000) nebo remake slavného seriálu ze 70. let NIGHT… (více)

Lisa Bonet (herečka / režisérka)

31.01.2008

Rodačku ze slunné Kalifornie v řadě filmech rozpoznáme podle dredů, které ozvláštňují její drobnou postavu. Už v dětských letech pobíhala v reklamách, obrovskou popularitu ji přinesla role Denise Huxtable, jedné z dětí úspěšného newyorského lékaře v sitcomu THE COSBY SHOW, která se se značným diváckým zájmem natáčela po několik… (více)

Robin Wright (herečka / režisérka / producentka)

24.01.2008

Bývalá modelka se nejprve (jak už to tak bývá) uchytila v televizních seriálech a herecké zkušenosti hojně získávala zejména v mýdlové opeře SANTA BARBARA. Směrodatnou se pak pro ni stala role v epické fantasy PRINCEZNA NEVĚSTA (1987) pod režijní taktovkou Roba Reinera. Stále zajímavější party (komedie HRAČKY po boku Robina… (více)

Sophie Okonedo (herečka)

07.12.2005

Prošla několika televizními seriály a tu a tam se mihla v televizních filmech. Než ovšem nadějnou Londýňanku objevil film, nějakou dobu to trvalo. Mimo Británii ji prakticky nikdo neznal. Drobné role za oceánem se ale přece jenom vyrojily – účinkovala například v bláznivé komedii ACE VENTURA 2: VOLÁNÍ DIVOČINY (1995) nebo v… (více)

Tom DiCillo (režisér / kameraman / scenárista)

22.01.2008

Zdravě nezávislý režisér Tom DiCillo roku 1979 vystudoval univerzitu v New Yorku a mnohamilionovému městu je věrný dodnes. Studoval spolu s Jimem Jarmuschem a právě ten mu pomohl v začátcích. Po školních krátkometrážních radostech tak DiCillo stál za kamerou například v Jarmuschově road movie PODIVNĚJŠÍ NEŽ RÁJ (1984) a v řadě… (více)

Virginia Madsen (herečka)

03.03.2008

Je tomu už 25 let, kdy se poprvé objevila před kamerou. Ostatně k tomu nikdy neměla daleko, její rodina filmem a televizí doslova dýchala. Jejím bratrem je respektovaný herec zásadních vedlejších rolí Michael Madsen (THELMA A LOUISE, GAUNEŘI, KILL BILL). Ona sama navštěvovala herecké kurzy a vzápětí pochopila, že v rodném… (více)

Reklama