Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (321)

plakát

Pozadí událostí (2022) (seriál) 

Neokoukaní herci, zajímavé prostředí Olomouce a univerzity, jak nemám Issovou rád, hrála velmi civilně a uvěřitelně. Nečekal jsem nějaké velké dílo k filozofickému přemítání, spíš lehčí detektivku, a tu jsem prostě dostal. Některé scény z posledního dílu byly jak z absurdní komedie, pobavily, ale v kontextu seriálu byly trochu přepísknuté.

plakát

Inspektor George Gently (2007) (seriál) 

Překvapivě koukatelný seriál, Shaw nepřehrává, tempo plyne, střdají se tam výborní angličtí herci, a i když jsem občas rozluštil případ, dřív než detektivové, má vysokou úroveň klasické anglické detektivky typu Vražd v Midsomeru (ale těch starších dílů). Jen škoda, že to v bedně dávají až kolem půlnoci, ta rána jsou pak krušná.

plakát

Ztracený princ (2008) (TV film) 

Tepve teď, v roce 2022, jsem úplně náhodou zkouknul tuhle pohádku, o které jsem neměl ani páru. A jsem docela překvapen tak nízkým hodnocením. Vždyť přeci pohádka nemusí být nakašírovaná, narvaná kostýmy, princeznami, dvořanstvem, čerty ... mně právě ta střízlivější výprava vyhovovala. Vlastně si mi tohle zpracování opravdu líbilo. Co tam nenajdete? Pitvoření, skřeky, křičení, přehrávání, špatný střih, překombinovaný děj, náádhernou princeznu, úúúžasné čisťounké kostýmy, většinu pohádkových klišé. Co tam najdete? Realistický příběh, normální a často ušpiněné oblečení a lidi, civilní a velmi citlivé herecké výkony bez jakékoliv známky trapnosti, pochopitelné motivace, neokoukané herce, charismatickou hlavní postavu, trpaslíka, který tam není jen do počtu a nemá to být legrační figura, realistického draka, úžasné exteriéry, srozumitelný příběh, zlo i dobro, docela normální princeznu a trdlo mladého prince (nejdřív jsem myslel, že to je špatný casting, ale s vývojem děje bych řekl, že to byl záměr, mladý pitomec to asi měl být). Za mne moc pěkná pohádka, osvěžující ve své přirozenosti, rozhodně jedna z těch lepších! Dal bych 4*, ale sere mne to nízké hodnocení tady, takže dám za 5, protože byla opravdu vyvedená a zaslouží si lepší výsledek. Zcela souhlasím s carl.oesch.

plakát

Kamarádi z Koše (2019) (seriál) 

Sám vlastně nevím, pro jakou věkovou kategorii je seriál určený. Vtipné animace, moc pěkně vyvedené grafické zpracování, úplně uhozený dabing, už ta jména, Coural, Drban ... spousta vtipných situací, ale taky trochu drsnějších slov. Musím říct, že mně jako dospělákovi se fakt líbí.

plakát

Červená Karkulka (1962) 

Zajímavé. Pokud to hodnotím v kontextu doby, tak kulisy a výprava nebyly špatné, dramatická hudba jak z nějaké hollywoodské produkce té doby. Jen je to docela roztahaný a komplikovaný příběh, pro menší děti příliš dlouhý a docela hororový, pro větší nevím.

plakát

Zločiny v zahradách (2003) (seriál) 

Slaboučký odvar klasických britských detektivek s béčkovými herci a docela snadno odhadnutelnou zápletkou a vrahem. Vyloženě nenáročná oddychovka po únavném dni, prima dabing s Eliškou Balzerovou a Alenou Vránovou, občas i nějaký vtipný moment. Říkal jsem si, že zaměstnávat tyhle dvě je vážně o kejhák, kde se vyskytnou, tam je dřív nebo později mrtvola.

plakát

Peacemaker (2022) (seriál) 

Tyvole, to mě fakt baví, jak si tu lidi stěžujou, že to není žádná Marvelovka, jen bezduchá ptákovina od DC. Kua a co všechny ty komiksárny asi jsou, ať od Marvelu nebo od DC? Nejsem nějaký skalní fanda komiksů, na marvelovky i filmy a seriály DCU se podívám, sakra, ale proč? Abych dostal nálož hluboký myšlenek, nad kterými budu ještě týdny přemýšlet? Hovno. Je to prostě zábava, nic než zábava, akce, akce a zase zábava, prakticky šablonovitá zábava pro puberťáky se spoustou klišé, přiznejme si to, u Peacemakera navíc (proti třeba Avengers) okořeněná nemalým množstvám absurdit a gore scén. A po Sebevražedném oddílu, který byl tedy podle mne hodně ujetý, tohle mi připadlo skoro až komorní, ale mělo to grády a vtip. Za mně dobrý.

plakát

Baba na zabití (2003) 

Film, který jsem viděl třikrát a stále se některým scénám směju, nemůže být špatný, tudíž dám 4*, i když je to vlastně ptákovina.