Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizel princ Rujan? Jel zabít draka? Ale kde je ten drak? Vojenský veterán Plavák s pomocí trpaslíka Trpaje a princezny Aurory vyluští ještě víc... Pohádka o vítězství lásky a dobra, ale i o zmoudření a zralých rozhodnutích, ke kterým následníci vládnoucích dynastií v novém postavení dospějí. Princ Rujan (L. Reichl) z království Arkádie zabije draka, kterému měla být obětována princezna (B. Mudrová) z knížectví Akvitánského. Můžeme mít tedy radost z toho, že dobro opět zvítězí, ale tak snadné to nebude… Jsme totiž na samém začátku pohádky, ve které bude mít zlo chvílemi navrch a křivdy z minula se přihlásí o slovo. Stará známá pravda o tom, že každý zlý skutek se později vymstí, se promítá do osudu všech pohádkových hrdinů. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle už byla teda opradvu síla. Když pomineme šílený jména ,tak dějově to připomíná Bajaju ,či Plaváčka a řadu jiných pohádek zmatlaných dohromady. Do toho hrozný jména jako Aurora či Rujan děs a běs. Změnit jméno na Plávaka to se jim zrovna moc nepovedlo. Když si vezmem hlavního představitele co si má vzít princeznu ,tak ten je hrozný odstátý uši a celkově vypadal jak náký obejda z loupežnický bandy a né jako princ. Nejvíc mě pobavilo ,když princezna chtěla políbit Plaváka a ten to odmítl až prý jindy (a pak z toho vylezl její bratr, škoda měli to dát dohromady ,pak by mě zajímalo jak by se tvářili) Příběh hrozně nezáživný a až ponurý. Herci poměrně nevýrazný a hlavně ani jeden známý. Televizní zpracování ještě k tomu z Ostravy ,no jedním slovem hrůza. Než točit takový výpravný paskvily at se radši vrátí ke studiovým pohádkám. Kdž to srovnám z pohádkou Kouzla Králů tak tohle je opravdu hrozné až to míří k odpadu. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Příšerně levná pohádka odfláknutá v krásném prostředí hradu KOST. Co to tam hráli za herci ? Vždyť vůbec nehráli, jenom stáli jak dřevěné figuríny a předvedli pár rádoby soubojů. A ten ušatý princ Rujan ! Do poslední chvíle jsem doufala, že správným princem bude "Plavák", ale režiséři mají asi jiné oči. Co za hrůzy ještě uvidíme přiště ? ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Proti loňskému vánočnímu patvaru páně Křístka je "Ztracený princ" přímo skvělý úspěch, ale objektivně vzato - bůhvíjaká sláva to zas není. Je třeba přiznat, že casting se tentokrát povedl mnohem lépe - až na onen prapodivný zjev v roli prince Rujana. Do ženský nevidíš, ale já být princeznou, tak si vezmu radši regenta, na tom se alespoň ještě neprojevily známky rodové degenerace. Zaujalo mne novátorství v práci se jmény postav - Plavák místo Plaváčka, to je inovace jako hrom. Kouzelný je také skřítek nápaditě pojmenovaný Trpaj. Až příště dojde autorům invence, mám pro ně jeden typ - trpaslík by se mohl pro změnu jmenovat Skřetaj! Jinak se připojuji ke chvále pěkných exteriérů, ty byly nasnímány opravdu dobře, na rozdíl od interiérů, jimž rozmlženost a potemnělost na pohádkovosti nepřidala, zato značně ubrala na koukatelnosti. Ale abych jen nekritizoval - drak se dost vydařil a Radůza na začátku to nakonec vytáhla na ty 3 ukoptěné *. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Petr Štěpán je vynikající herec z brněnského Městského divadla (Čarodějky z Eastwicku, Charleyova teta), takže má protekci, alespoň u mě. Odpustila jsem mu Ošklivku Katku a pohádkou si trochu napravil reputaci, protože jeho styl vybírání filmových rolí je většinou nešťastný. Ztracený princ má opravdu nádherné exteriéry a opravdu nádherně nasnímané, dobrého ústředního sympaťáka a ucházející (celkem nepraktickou a občas mírně otravnouú princeznu. Také drak se povedl, snad všichn i čekali, jaká to bude digitální hrůza, ale tentokrát to bylo příjemné překvapení. To se ovšem nedá říct o princi Rujanovi. Toho, kdo je zodpovědný za casting bych přetáhla pohrabáčem. Takový ňouma ušatý, který nemá správné princovské grády (vzpomeňte si na prince Radovana z Princezny se zlatou hvězdou nebo na Pavla Trávníčka). A poslední věc, která tomu všemu podkopává nohy nehorázným způsobem je scénář. Zápletka se ztraceným princem je opravdu stupidní. Být dítětem, smrtelně se urazím, že mě mají scénáristi za blba. Plavák (inovace Plaváčka) je tak nehorázně průhledné jméno, celý jeho příběh je primitivní. naprosto okopírovaný ze známější pohádky. Jakmile Plavák vysloví ono, že tu vyrůstal, a bůhví proč ho maminka nechtěla, všichni víme, že to on je následník trůnu. Poznávací znamínko, které předvádí poloobnažená princezna (kakaová skvrna velikosti mexického tolaru), to všechno by si zasloužilo odpad. Závěr: Celkem solidní pohádku potápí neskutečně debilní scénář s představitelem prince Rujana. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Středověká dobrodružná pohádka natáčená v krásném přírodním prostředí s téměř neznámými herci, čemuž odpovídaly i jejich herecké výkony. Příběhu nikterak originálnímu vévodil nesympatický a nepříliš pohledný princ. Kam se poděli všichni naši fešáci? Jediný, kdo mě zaujal byl Petr Štěpán, jehož jméno jsem doposud znala jenom z dabingu známých krimiseriálů. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo se i ve Vysoké Lípě a u akvaduktu Chřibská. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčení probíhalo na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. (otík)
  • Princeznu Auroru hraje Barbora Mudrová, avšak její hlas namluvila Anežka Pohorská, ačkoli Barbora je také češka. Ve skutečnosti má ovšem mnohem hlubší hlas, který by se podle tvůrců k princezně tolik nehodí. Možnost porovnání je v pohádce Sedmero krkavců (2015), kde hraje jedno z venkovských děvčat. (karolina.val)

Reklama

Reklama