Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (529)

plakát

Střevíček (1935) 

Móda je vrtkavá a pomíjivá, ale tenhle střevíček, který se stal hlavním hrdinou propagačního filmu Baťových závodů, si zachoval svoji eleganci a opravdu by se za něj žádná nositelka nemusela stydět! Stejně léta nic neubrala na kvalitě tomuhle krátkému snímku režiséra Elmara Klose! Za zmínku stojí i hudba Bohuslava Martinů.

plakát

Trojí život (2018) (TV film) odpad!

Musím říci, že veškerou svoji vůli soustředím na to, abych nebyla vulgární! - - - Ale měla bych přece jenom pár otázek: Do jakého kanálu klesla česká filmová tvorba? Jak hluboko upadla sebeúcta herců? Za koho mají tito "tvůrci" diváka? Za úplného idiota? Taková ubohost! (Přiznávám se, že jsem nedokázala vydržet u monitoru až do konce, ba ani do poloviny, ba ani... Vulgární scény, to by nám šlo, že pane režisére? Jenže za ně já bohužel * nedávám. Tfuj tajbl! )

plakát

Corpus Christi (2019) odpad!

Čtu v komentářích něco o obrácení k Bohu. Jaké obrácení? Myslím, že hlavní aktér Daniel nebyl ani tak blbý a ani nebyl natolik neznalý, aby nechápal, že páchá strašlivou svatokrádež! Je to smutný film o smutném hrdinovi se smutným koncem. A co se toho konce týče: Jaký je vlastně konec? Asi jsem nechápavá, ale opravdu nevím, co tím chtěl autor říci. Spíš si myslím, že od toho tak trochu utekl. Urob si sám - vylož si to každý, jak chceš. (A ještě taková malá poznámečka na závěr: Tohle je možné jen a jen v NOMu, v pokoncilní mši, v níž je vše dovoleno, vše je chápáno jako "kreativita", "originalita" apod.) (Jinak nic proti filmařské práci - je to veskrze dobře udělané. Ale je možné chválit něco špatného jen proto, že je to dobře provedené? Není to ve výsledku o to horší?!)

plakát

Máte slovo (2008) (pořad) 

Po shlédnutí pořadu 5. 11. 2020 o pandemii jsem přidala 1*. Jílková neuvěřitelně kultivovaná, názory diskutujících umírněné, rozumné, žádný uměle vyvolaný skandál. Jsem příjemně překvapena. Nebo je to jen proto, že jsem Jílkovou viděla v horších dílech, resp. jsem ji už hodně dlouho neviděla?

plakát

Memento mori (2020) (TV film) 

"Musíme přiznat, že nemáme všechno ve vlastních rukách... Bože, Ty jsi vždycky stál při těch, kteří Tě v utrpení a beznaději prosili o pomoc. Nevím, jestli až skončí tato nelehká doba, budeme tak vnímaví a kreativní jako lidé předchozích staletí. Nevím, jestli dokážeme tu bolest, ale hlavně strach, který prožíváme, přetavit do umění. Nevím, co dáme tomuto zlomenému světu. Vím ale, co můžeme dát Tobě: Větší bázeň před věcmi, které nás přesahují." - - - Krásný dokument! A pro mne obzvlášť dojemný, protože mne znovu zavedl na všechna ta drahá místa, která teď nemohu navštívit a obejmout své drahé, kteří tam žijí! Košice, Prešov, Medzev, Spiš...Velký dík paní režisérce Košťové! - - - Film je možné vidět v archivu slov. televize: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/16494#1479

plakát

„Pane, vy jste vdova!“ (1970) 

"TO VÍTE, UMĚLCI, MAJÍ JINOU MORÁLKU, JSOU JAKO PTÁCI..." Tak tahle hláška je sama min. za jednu *. Jo, to se tehdy točily komedie! Mimochodem a co na to dnešní módní gender? Chlap v ženském těle, žena v mužském... Dnes už to zas taková legrace není, což?

plakát

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli (2018) (pořad) 

Viděla jsem jen jeden jediný díl a byl nádherný! Tak nevšední pohledy na Prahu, hlavně Karlův most a jeho okolí, zasvěcený výklad znalce Vltavy a vodní dopravy p. Bergmana i sympatičtí moderátoři! Smekám svou hučku! Díky!

plakát

Tajemná radost (2020) 

Film přibližuje život Matky Rosy Vůjtěchové, zakladatelky Kongregace Těšitelek Božského Srdce Ježíšova. Přiznám se, že jsem od filmu nečekala, že by mne příliš zaujal! Zakladatelka kongregace? Dobrá! Kolik takových je, o kolika jí podobných jsem četla nebo slyšela a většinou to byly takové čítankové příběhy... Z úcty k panu režisérovi jsem se na film podívala. A neodtrhla jsem se od něj až do posledních sekvencí! Jak se mu jen podařilo udělat z životopisného dokumentárního filmu tak strhující podívanou? - - - Ačkoliv filmovou tvorbu pana Šilara znám a dlouhé roky sleduji, byla jsem překvapená vysokou uměleckou úrovní filmu "Tajemná radost", velkým množstvím použitých archivních snímků a mimo jiné také krásnou kamerou! Není to pouhý suchý dokument, jak by si mohl nezasvěcený divák myslet. To opravdu ne! Pan Šilar vkládá do svých filmů nejen znalost problematiky, pečlivost zpracování, ale především srdce a svou hlubokou víru! Filmy točí nezištně, bez komerčních cílů, abych tak řekla "pouze" pro slávu a čest Boží! Všechny jeho filmy najdete na YouTube pod výše zmíněnými názvy. https://www.youtube.com/watch?v=ClwhC_Bkk7I&t=1701s&ab_channel=Jaroslav%C5%A0ilar (1)

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Tak to je jako když se při písemce opisuje! To nemůže nebýt započítáno, že? To už tady totiž bylo a - nebojme se to říct! - bylo to i vtipnější! Jeden vtip na deset dlouhých nudných epizod. Párkrát jsem se sice zasmála, ale celkové hodnocení to asi nemůže nějak zásadně změnit! Navíc mi vadila ta neskutečná spousta vulgarit!