Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbení skladatelé (10)

Ennio Morricone

Jeho hudba je prostě nádherná, překrásná, úžasně sedí ke každému filmu, každé scéně, každému záběru. Tenkrát na Západě je spolu s Tenkrát v Americe pravděpodobně film s nejkrásnější hudbou ever.

Jerry Goldsmith

Alien, Total Recall, The Omen, L. A. Confidential, Základní instinkt, Mumie...asi nemusím dál pokračovat, aby bylo jasné, že Jerry Goldsmith je génius, který svou hudbou ze špatných filmů dělá dobré, z dobrých skvělé a ze skvělých nezapomenutelné. Chorál Ave Satani je nejlepší filmovou hudbou všech dob, Alien theme je v závěsu.

John Williams

Skladatel s asi nejvíce legendárními a takřka zdomácnělými počiny. Pro mě však je nejlepší jeho hudba k Říši slunce, ta je vskutku přenádherná.

Jóhann Jóhannsson

Nevím, s jakými démony se Johann Johannssoon pral, ale převést je do filmové hudby dokázal neuvěřitelným způsobem. Nikdo na světě neumí navodit dokonalou atmosféru filmu minimem tónů (např. u Sicaria mu stačí v podstatě 3) jako tenhle Islanďan, budiž mu země lehká. Prisoners, Arrival, Sicario - dokonalost. Díky bohu, že tu máme v podstatě rovnocennou nástupkyni Hildur Gudnadottir, která se do mé topky dere dost vehementně.

Danny Elfman

Jako by se narodil pro Burtonovy filmy. I díky Elfmanovi je Burton tam, kde je.

Philip Glass

Čím jsem starší, tím víc doceňuji umění Philipa Glasse. A to filmová hudba není možná jeho nejsilnější parketa. Nicméně v topce by zřejmě byl, i kdyby mezi jeho počiny byly jen Koyaanisqatsi, Hodiny a Kundun.

Zdeněk Liška

Čím je Morricone pro Leoneho počiny, tím je Zdeněk Liška pro velká díla Františka Vláčila.

Thomas Newman

Americká krása, to je ten důvod, proč je Thomas Newman členem mého Top 10. :-)