Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (1 245)

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Zápletka, kdy se dobrodruh vydá najít do nejhlubší džungle vzácnou věc, je stará jako sama Amazonka a když to působí ještě poněkud utrápeně, trochu to celé ztrácí smysl. Jako připomínka dobrodružných romantických limonád dobrý.

plakát

Kaštánek (2021) (seriál) 

Další severskej hon na masovýho vraha, kterej samozřejmě touží po uznání svýho díla. Netflix tam nacpal všechno, co za posledních 15 let proslavilo severskej noir a jako hlavní motiv vraha tam přihodil opomíjení dětí svýma matkama. Nutno říct, že se mu to parádně povedlo a Kaštánek je bezpečná volba. Jen ta Danica Curcic v roli hlavní vyšetřovatelky mně tam neseděla. 8/10

plakát

Můj syn (2021) 

Můj syn je noční můrou všech rodičů. Neznám předchozí zpracování, ale tohle s McAvoyem působilo jako rutinní thriller na jedno podívání.

plakát

De Oost (2020) 

Pomalej film točenej v nádherné lokalitě fakt jen pomalu nabírá tempo a vypráví o střetu svědomí mladýho nizozemskýho vojáka v Indonésii. Ale funguje to a kouzlu charismatickýho hlavního hrdiny se podlehne docela snadno.

plakát

Společenství (2000) 

Pytel peněz v rukou sousedů jednoho činžáku. Barevný, vtipný, násilný, ale hlavně směšný. Taková šílená groteska.

plakát

Ve jménu... (2013) 

Pro Polsko typický kontroverzní téma homosexuality v katolické církvi. Prosluněnej film možná chvílemi pěkně zobrazuje úzkost hlavního hrdiny, kterej si neumí vybrat mezi vírou a vlastním testosteronem, ale já jako divák jsem se cejtil docela odtaženej od děje.

plakát

Severní Marseilles (2020) 

Síly zákona proti gangům z okraje města. Dynamika, hlučnost i zápletka je tak podobná nedávným Bídníkům, že to svádí na film koukat jako na jejich volné pokračování, ovšem slabší. Opět neviditelná hranice mezi dobrem a zlem a jelikož mně nesedí ten roztěkaný režijní styl, skončí to v průměru.

plakát

Čas (2021) 

Děsivej film to jistě není, ale zajímavej rozhodně je, asi tak na silný tři pecky. No kdo by chtěl dobrovolně ultrarychle zestárnout, asi nikdo. Je dost těžký, ne-li nemožný odhadnout, jakým zvratem film skončí. Ale já vám to radši řeknu sám: rejža vám svým filmem sděluje, važte si toho co máte a nedržkujte furt. Vono to pěkný totiž časem zmizí.

plakát

Byl by to hřích (2021) (seriál) 

Seriál sice je o smrtelné nemoci, ale není zdaleka jen o smrti. Čekal jsem víc dramatických okamžiků se smrtí na jazyku, ale žádný herec nebyl nucen nějak dramaticky hubnout, nebo vypadat odpudivě. Je to hodně o předsudcích, hanbě v rodině a nedostatku informací, takže taková historie počátků AIDS. Musela to být tehdy síla, vidět umírat kamaráda za kamarádem a seriál to zvládl zobrazit upřímně a bez lítosti.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Je jasný, že film cílí na pubertální publikum a dá se říct, že je to chvílema i docela vtipný. Osvedčenej vzorec funguje tak do půlky filmy, pak přichází stejný fóry, stejný výrazy...Holt nejsem cílovka, no.