Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 182)

plakát

Paroží (2021) 

Bez chyby to rozhodně není, zvlášť to jak jelínek zhynul mi přišlo dost jednoduché a lehké když si před tím hravě poradil s tolika lidmi (já vím byl oslaben). To překvápko na závěr se dalo čekat, ale jinak při už tradiční hororové celoroční mizérii jsem asi viděl nejlepší horor roku. Pomalé tempo, atmosféra krásně houstne, děj přitahuje a perfektní hudba přispívá k té ponurosti celého příběhu. Možná si to po čase zopáknu.

plakát

Jáma a kyvadlo (1961) 

Neodolatelný Vincent Price v šesdesát let staré adaptaci mého oblíbence E.A. Poea. Tuto klasiku nemohu hodnotit jinak, než plným počtem bodů.

plakát

Hadí jáma a kyvadlo (1967) 

V roce 67 to musela být pecka! Já se ani po 54 letech nenudil, ikdyž v současnosti takový horor vyvolává spíš úsměv než hrůzu. Lákadlem jsou Olda Šetrný a Ribanna. Dá se říct, že v Rudém gentlemanovi vyfoukl Ribannu Vinnetouovi poručík Merril a tady zase Olda. O povídku E.A.P. se to jen lehce otřelo.

plakát

Rudý přízrak (2020) 

Válečný, ale komediálně odlehčený příběh se scénami jak z hollywoodských akčních filmů a přízrakem, který se objevuje vždy v pravý čas. Hodně přitažené za vlasy, někdy zbytečně mnoho slov, ale zábavné.

plakát

Nebe s.r.o. - Divoký západ (2021) (série) 

Škoda, že tak jako ve druhé sérii mnoho dobrých fórů (vegetariánský saloon, mormoni, kanibalismus a další) přebíjí stejné množství vtipů trapných a jak tomu říkám nucených nebo násilných. Ani zde si tvůrci neodpustili svézt se na vlně bělošského sebemrskačství, protože jak známo za všechno zlo od vylodění Kryštofa Kolumba můžou bílí.

plakát

Nikam zvlášt (2020) 

Říká se, že smrt je jedinou spravedlností na tomto světě, protože čeká každého z nás. Někdy je však totálně nespravedlivá, jak dokládá děj tohoto filmu. Výborný, silný film, který citlivějším povahám nelze doporučit a to přesto, že je to natočeno velmi citlivě, bez zbytečného citového vydírání diváka.

plakát

Kolos (2016) 

Hodně divné. Chvíli se mi to líbilo, chvíli zase ne. Nechápal jsem změnu v Sudeikisově chování (toho můžu snad jen jako Teda Lassa) a neuspokojilo mě vysvětlení, proč funguje propojení se Soulem. Vztahovka našroubovaná na fantasy moc nefunguje. Rychle zapomenu.

plakát

Shoky & Morthy: Poslední velká akce (2021) 

Protentokrát zapomenu, co si o youtuberech, influencerech a jiných podobných zbytečných existencích myslím a pak mohu říci, že jsem viděl překvapivě vtipný film téměř bez trapných scén. Radomil je top!

plakát

Síla psa (2021) 

Nazval bych to kovbojka pro intelektuály. Modernější verze westernu, kde se sice ještě jezdí na koních a nahání stádo dobytka, ale jezdí se tu už i auty, hraje se tenis, studuje se a někteří "kaubojové" se dokonce myjí. Je tu posun i ve vztazích mezi lidmi, hlavně mezi muži jde o očividnou, ale nevyřčenou náklonnost. Film stojí za zhlédnutí, ale hlubší stopu ve mě nezanechá.

plakát

Had (2021) (seriál) 

Z vlastních zkušeností vím, že had slizký není. Charles Sobhraj však slizkým hadem byl. Je až neuvěřitelné, jak mu všechno vycházelo a procházelo. Souboj na dálku zatvrzelého "detektiva" z nizozemské ambasády s mimořádně nebezpečným zločincem nakonec končí tak, jak si snad každý přeje, ale nebylo to vůbec lehké. Výborný, četnými flashbacky zdramatizovaný seriál o jednom bezcitném a jen na sebe myslícím vrahovi lze jen doporučit. Skvělý výběr představitele Sobhraje.