Reklama

Reklama

Hadí jáma a kyvadlo

  • Západní Německo Die Schlangengrube und das Pendel (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

„Gotický horor“ německého režiséra Haralda Reinla s oblíbenými herci, známými se slavných filmových mayovek (Lex Barker, Karin Dorová, Vladimir Medar). Hlavními postavami jsou mladý advokát Roger z Marinebergu a baronesa Liliana z Brabantu, kteří jsou pozváni tajemným hrabětem Regulou (narážka na hraběte Draculu) na zámek Andomai. Zde se dozvídají šokující skutečnosti o svém původu a zažívají okamžiky plné děsu a hrůzy. Příběh se odehrává v 19. století a je plný klasických hororových prvků na pozadí reality německého kulturního prostředí s katolickým koloritem a symbolikou (událost Velkého pátku, posvátnost křížku, mariánská medailka) i nevysvětlitelných nadpřirozených jevů (tajemní černí jezdci, záhadná zmizení apod.). Barvitý a napínavý scénář Manfreda R. Köhlera je velmi volně zpracován a s literární předlohou E. A. Poea má pouze společný vražedný nástroj kyvadlo. (Mariin)

(více)

Recenze (54)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak mě napadlo, že je celkem jedno, zda se jedná o parodii, poctu či vykrádačku, stále se na to dá dívat jako na na tehdejší dobu slušný dobrodružný film s několika skutečně děsivými okamžiky a herci, které jsme měli tak rádi... Dá se to sledovat s lehkým úsměvem na tváři a těžkou nostalgií v srdci. :o) 70%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Odlehčený gotický horor, kde však není nouze o strašidelné scény. Zejména průjezd lesem se stromy plodícími lidské ostatky či rovnou oběšence neměl chybu. A mlha, tajemní černí jezdci, kostlivci, strašidelný hrad plný pastí a dalších nástrah a na závěr i hrabě Drac.. pardon Regula v podání Christophera Lee. Co víc si může fanoušek gotiky  přát?  Lex Barker pak ve své roli naprosto kouzelný a jeho "souboj" s Poeovským kyvadlem byl úžasný, takhle by s ním poradil právě jen Old Shatterhand. Nemám žádné námitky, bavil jsem se báječně. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Old Shatterhand The Vampire Slayer! Moc pěkné exteriéry, občas výtvarně velmi působivé scény, mužný Lex a krásná Karin, správně nemrtvý Christopher Lee, nahromadění všech možných pitoreskních a romantických atributů z gotické literatury, ale triky velmi nedokonalé a celkově často až nechtěně srandovní a naivní. Být rok výroby o takových 10-20 let pozdější, bral bych to jako povedenou parodii. Opravdu spíše štrašidelná pohádka než horror. Své kouzlo ten film však má, ač asi zcela jiné, než zamýšlel režisér. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Skutečně zvláštní směska hororu a parodie, kde krásně temná hororová atmosféra vznikající z obvyklých žánrových propriet jaké představují opuštěný hrad obklopený hustou mlhou či temný les plný pověšených lapků dostává neuvěřitelně komickou úroveň díky prkenému ( mírně řečeno ) herectví Lexe Barkera či Karin Dor a dialogům, které jim scénář vkládá do úst, zejména vysvětlení proč sluhu nezraňují kulky mě dostalo do kolen... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc pěkný horor s moc pěknou Karin Dorovou, skvělým Lexem Barkerem (bylo hezké je vidět oba společně jinde než na divokém západě:-)) a ještě lepším Christopherem Lee. Atmosféra hrůzostrašné cesty k zámku - černí jezdci na koních, stromy plné oběšenců, zmrzačené zbytky lidí, starý hřbitov. Zámek jako z pohádky - tajné chodby, dveře, které se zavírají a otevíraj sami, mříže, mučidla, podzemní laboratoř, krysy, štíři, hadi, zdi pomalované psychedelickými kresbami, nemrtvý sluha a z mrtvých vzkříšený hrabě Count Regula (zkuste si to rychle vyslovit a uvidíte, že podobnost s Count Dracula není asi jen náhodná). Děj je celkem jednoduchý, postavy se občas chovají trochu naivně a nelogicky, ale to vše je vyváženo výše popsanou úžasně temnou atmosférou a skvělými herci. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama