Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (1 358)

plakát

Jackass: Děda Mizera (2013) 

Vzhledem k tomu, že se mi líbí koncept celého filmu a mám slabost i pro ten teen humor, který Jackass umí na jedničku, tak hodnotím průměrně. Podobně mě také zaujal nápad vzít do takového pranku lidi z ulice a zahrát si s kamerami tak trochu na big brothera. Podobných epic failů má internetová scéna youtube už pěknou řádku, ale udělat z toho film snad ještě nikdy nikoho nenapadlo - a to se cení. Johnny Knoxville se svými bizarními improvizacemi přímo před filmovým štábem pobaví, ale nenadchne. V pár scénách se jako vždy u Jackass trochu zhrozíte a otočí se vám žaludek. Skvělým tahounem filmu je dle mého soudu malý klučina, který se v životě rozhodně neztratí.

plakát

Donšajni (2013) 

Přes všechna ta špatná hodnocení mě režisér, který si hraje na Casanovu a často mluví do kamery docela zaujal. Asi jako jediný z filmu má jeho postava trochu nadhled nad ostatními a nepřemýšlí veskrze úzkoprse. Líbí se mi, když konec jedné velké éry většiny postav neznamená také konec pro postavy samotné, ale nový začátek. Že všechno docela předvídatelně navazovalo bylo naprosto jasné. Ještě jasnější mi bylo, že když jsem se dívala na tento film, tak jsem neutrpěla nějakou nenapravitelnou ujmu na zdraví (např.úbytek mozkových buněk apod). Moc se mi líbil proslov režiséra, který říká, že u opery vlastně dělají dospělí lidé, kteří se oblékají jako blázni, dělají bláznivé věci a vyluzují podivné zvuky, a že on vlastně ani nechápe proč dělá to, co dělá. Zkrátka film, který ve vás po prvním zhlédnutí vyvolá lehký - nikoliv trvalý - úsměv na tváři, ale podruhé už nenadchne.

plakát

Jako nikdy (2013) 

Obsahuje SPOILERy. Dle mého soudu by měl každý snímek zanechat v divákovi nějaký dojem. Buď pozitivní, negativní a nebo nějaký jiný. Ale smutek z toho, že umírá Jiří Schmitzer alias Vladimír Holas se nějak nedostavil. Celou dobu jsem si říkala - proč se vlastně na tenhle film díváš, když ti nic neříká? Jednoduše mě akorát zajímalo jak se s tím vyrovná postava Karly, která kromě toho nemocného budižkničemu neměla vůbec nikoho. Nějakým svým nezkušeným způsobem trochu chápu ženu, která když přijde o dítě, tak cítí prázdnotu a potřebuje ji něčím zaplnit. Ovšem by mě ani ve snu nenapadlo, že by to měl být starý nemohoucí a mrzutý chlap. Konec? Naprosto nesmyslný a trochu nucený. Jednoduše řečeno - kategorie psychologický se mi tam nehodí podobně jako nedokážu uvěřit, že Schmitzer je syn pana Sováka.

plakát

Sviňák (2013) 

Spousta skvělých herců s příšerným skotským přízvukem mě tak trochu uvedla do rozpaků. Hodnotím tedy pouze herecké výkony, které byly skvělé. To, že má hlavní postava posedlost sexem a kokainem jsem pochopila, ale lezlo mi na nervy, jak se neustále poškleboval a jeho příšerný porost na tváři mi tak trochu připomínal dámské přirození. Jenže velká spousta lidí si myslí, že když se dá dohromady nesmyslný scénář a spousta efektivních šňupacích a š**acích scén - a vy z toho máte patřičný hokej v hlavě - , že budete tak zmatení a dáte plný počet hvězdiček. Pro mě je opak pravdou. Jsem zmatena a pobouřena podobnými filmy a na tento se doufám už nikdy podívám. (Mimochodem knihu jsem nečetla a už ani nemám zájem.)

plakát

Diana (2013) 

Pomalý a detailní záběr na tvář slavné a všemi milované ženy. Její úsměv není ovšem znakem radosti nebo snad štěstí, ale je pouze maskou, která zakrývá všechny ty špatné zážitky, pochybnosti či čirý zmatek myšlenek. Diana byla a vždy bude jednou z nejvýraznějších osob historie Velké Británie. Jistě, že jsem očekávala něco jiného, ale zklamání není natolik patrné, jak by tomu odpovídalo průměrné hodnocení, které tento film dostal. Chyběli mi tam William, Harry a Charles (ne že bych ho měla nějak v oblibě). Snímek se celou dobu držel pouze na emocionálním rozpoložení hlavní postavy Diany a nenabídl ani trochu náhled do jejího rodinného života. Udělala toho hodně dobrého a hlavně ta charitativní činnost z ní udělala ikonu s dobrým srdcem, která ráda rozdávala porozumění, radost a lásku. Naomi Watts v hlavní roli byla nepřekonatelná a stejně k nerozeznání jako skoro v každém filmu. Na tento snímek jsem se hodně načekala a musím říct, že Oliver Hirschbiegel odvedl skvělou práci.

plakát

Nuda v Brně (2003) 

Film s pár nesmrtelnými hláškami má jakousi neopakovatelnou moravskou atmosféru. V pár příbězích vykresluje takřka běžné životy pár občanů Brna, a zobrazuje jejich chování v komických či tragických situacích. Potěšilo mě v jednom filmu potkat kapacity, díky kterým se nestydím přihlásit k našemu národu - např: Jan Budař, Miroslav Donutil, Pavel Liška.... " Promiň Jardo, jsem pitomec..."

plakát

Ozvěny mrtvých (1999) 

INFORMACE PRO ALERGIKY: Obsahuje lehké stopy SPOILERů. Přestože jsem si představovala něco naprosto odlišeného, tak o zklamání nemůže být ani řeč. Tehdy pohledný Kevin Bacon hrál hlavní roli skvěle, až jsem se divila, jak rychle plyne stopáž filmu. Obvykle nemám u filmů, které si ode mě vyslouží 4 nebo 5 hvězdiček co kritizovat a zde tomu není jinak. Ovšem je velká škoda, že se v průběhu filmu neobjevilo více utrápených duší z okolí, které potřebují pomoc. Případ mladé Samanthy byl ovšem vykreslen barvitě, díky čemuž mu nemám co vytknout. Za pochvalu také určitě stojí konec, když se malý klučina zadívá na čtvrť, ve které žili a pro jistotu si zacpal uši, aby neslyšel nářky duchů. Také se mi moc líbil způsob, jakým byla ukázaná hypnóza hlavního hrdiny. Takový film přímo žádá o pokračování, ale já si raději nebudu kazit veskrz pozitivní dojem na věc.

plakát

Chata v horách (2012) odpad!

Ano, je to opravdu unikátní něco, co jsem kdy v životě viděla. Sama sobě a své filmové duši jsem po pár podobných zklamáních slíbila, že se na odpadové snímky dívat NIKDY nebudu. Bohužel pro mě při jedné z našich hororových sedánků se sestřenicí padla volba na toto mistrovské dílo. Nemusím nějak podrobněji vysvětlovat, že při rozhodování hrálo velkou roli to, že jednu z hlavních rolí hraje Chris Hemsworth. Koncentrace sáčků pravděpodobně s rybízovou falešnou krví, příšerných nápadů scénáristů, velká spousta posbíraných science fiction dohromady a převážně příšerných hereckých výkonů, byla opravdu neúnosná. Žánr horor tedy skrývá opravdové skvosty, které vzbuzují doslova vlny entuziasmu. Nerada oceňuji filmy odpady, ale vše zlé je někdy k něčemu dobré.

plakát

Insidious 2 (2013) 

Vzhledem k tomu, že můj dojem z prvního dílu byl velmi silný, zanechal ve mě touhu dozvědět se, jak se bude příběh dále vyvíjet. Aniž bych po pokračování této série nějak pídila, intuice mi napovídala, že nezůstane jen u dvou dílů. Nad žádným jiným hororem jsem si nikdy tak nepotrápila mozkové buňky, než nad tímto. Kdo koho zabil, co jaká postava v předešlém díle dělala a proč - a spousta podobných záludných otázek mi běžela hlavou. Je pozoruhodné, že tvůrci dokázali udržet stejnou, ba i intenzivnější poutavost snímku a tím si zasloužili velký obdiv (a nejen můj). Nikdy mě nepřestane bavit dívat se na podobně natočené snímky (ovšem v žádném případě o samotě), kde je vše tak trochu jinak, než se vám na první pohled zdálo.

plakát

Žena v černém (2012) 

Atmosféra, kterou samotný snímek vytvořil (respektive tvůrci) by se dala krájet, a to zatraceně ostrým nožem. Bohužel do pověstného nejvyššího hodnocení chybělo něco, co se jaksi nedá slovy vyjádřit. Taková ta pachuť strachy, jehož následky se s vámi nesou pěkně dlouhou dobu třeba ve snech, nebo jen tak, když máte z něčeho strach a vybavují se vám děsivé scény z filmů, jako je tento. Konec byl nečekaný, ale nikoliv strhující. Musím také podotknout, že Daniel Radcliffe zdárně překonává svou nejznámější roli Harryho Pottera.