Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (1 664)

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) odpad!

Po třech sériích musím konstatovat, že je to neuvěřitelně stupidní a trapná ztráta času.

plakát

Brutální Nikita (1990) odpad!

Já fakt nevím. Má to být jako o čem? O proměně z čehosi do čehosi? Má to být jako napínavé, nebo psychologické, nebo co? Mě přišla hlavní herečka tak odporná, že jsem měla problém se do postavy jakkoli vcítit. I když, ono by to asi nešlo ani s jinou představitelkou. Protože na začátku to byla strašně nesympatická, bláznivá, agresivní, hysterická, vychrtlá vražedkyně - a celý film se vůbec nezměnila. Ještě nikdy mi snad nebylo TAK ukradené, co se hlavní hrdince stane. V celém filmu mne nezaujalo nic, přišel mi hloupý, nudný, a podle mně má otřesnou hudbu.

plakát

Disturbia (2007) 

Tohle je dost slabé i jako drama, i jako thriller. Má to hodně daleko k napínavosti, a hodně daleko k originalitě. Možná to ocení fanoušci LaBeoufa, ale pro mně to není.

plakát

Silent Hill (2006) 

Než došlo na ten čarodějnický konec, byla jsem celkem nadšená. Silná atmosféra, originální téma, výborné výtvarné zpracování. Sice jsem hru nikdy neviděla, a v době co jsem film viděla, jsem ani netušila že nějaká hra je, ale bylo to jedno. Prostě tam je něco, co funguje. Tedy, asi první polovinu. Žel, jak dojde na rituály, prokletí a čarodějnice, začalo se vytrácet jak napětí, tak logika. Ale co je pro mně ze Silent Hill nejlepší, a co si ani v mizerném druhém díle neuvědomili že jim chybí, je ten požární poplach, který se vždycky ozve, než se začnou dít hrozné věci. To je podle mně geniální.

plakát

Návrat do Silent Hill 3D (2012) odpad!

Počítačová hra. Když jsem viděla první Silent Hill, neměla jsem tušení, že jde o nějakou herní předlohu. Byla jsem překvapená temnou atmosférou, a slušnou výtvarnou stránkou prvního filmu. Co se týká druhého, nenacházím jediné plus. Jako film to zcela nefunguje. Nemá to gradaci, protože hned v první scéně vidíme vlastně všechno, čím se potom následujících 90 minut straší, a ani to málo nestojí za nic. Nemá to atmosféru, nemá to dobré masky, všichni démoni jsou buďto opakovaní z prvního dílu, nebo okopírovaní z Hellraisera. A potom absurdní vsuvky typu McDowella, udělají z filmu ještě větší guláš. Kde to má logiku? Nemůže to být strašidelné, když to nemá hlavu ani patu. Prostě tam jen tak pro efekt občas projde nějaké monstrum, někoho zabije, někoho zase ne... V tomhle je to, žel, úplná slátanina. A i když nemám ráda Radhu Mitchell, hlavní hrdinka druhého filmu je TAK nesnesitelná, že se mi po Radhe začalo stýskat. Minimálně uměla hrát... Tady ty dialogy fakt brnkají na nervy. Když bych to měla shrnout, je to špatně obsazené, špatně zahrané, scénář nemá logiku, film nemá gradaci, je to nudné, je to hloupé, má to špatné triky, otřepaný děj a vykradené masky.

plakát

Vražda na večeři (1976) 

Vynikající humor, vynikající postavičky, vynikající herci. Peter Falk je úplně snad nejlepší! Mnoho skvělých hlášek, a navíc je to zábavný pro lidi skoro všeho věku. Jenom snad, co mi brání v plném hodnocení, je trochu odfláknutý konec. Tak složitá zápletka, by měla mít, podle mně, ještě bombastičtější rozuzlení! Jinak ale fakt slušný.

plakát

Lovec trolů (2010) 

I přes pár zajímavých nápadů, a ne až tak obrazově, jako spíš zvukově podařených trolů, mně to nakonec moc nebavilo. Jo jasně, je to srandovní volovina, ale TO NESTAČÍ. Pokud tím chci strávit celý večer, chci aby to mělo vtip, nápad, slušné zpracování, a aby to bylo zábavné. Tohle je 50%.

plakát

Odpočítávání (2010) 

Přestože jsem se ani chvilku nenudila, nakonec se mi tenhle film moc nelíbil. A nemohlo za to nic jiného, než otravně filmový, nepravděpodobný děj, který mi zkazil jakýkoli dojem autentičnosti, nebo napětí. Celé je to panoptikum figurek, na kterém je sice ukázaný hezký příklad lidského chování, ale není to ještě tak docela realita. Proč propána, by CIA, FBI i armáda, s osobním doporučením od prezidenta, pracovali s nevypočitatelným, nebezpečným magorem, místo aby výslechy prováděl jakýkoli poslušnější voják, který by s podobnými činy neměl problém? Tváříme se, že na to, aby do člověka pouštěli elektrický proud, je potřeba extra třída vyšinutého sadisty, který k tomu musí mít jak osobní, tak fanatické důvody, zvrhlou manželku, a bezúhonnost před zákonem... trochu legrační. Ale jinak jsem ocenila celkové vyznění filmu, které rozhodně stojí na straně lidského přístupu. A samozřejmě se mi líbila Carrie-Anne, od Matrixu nestárnoucí, a stále výborná!

plakát

Hexenšus (2013) (TV film) odpad!

Nedokoukatelný kousek.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Pro mně není pochopitelné, proč je tenhle horor vyhlášený za "povedený". Není to nikterak strašidelné, speciálně ne masky, ale to by nebyl ten největší problém. Nejhorší je, že se tenhle film schovává pod frází "podle skutečnosti", a přitom je to evidentně přehnaná a zhysterizovaná skutečnost. Je možné, že byl někdo posedlý démonem. Je možné, že to jasnovidka poznala. Ale v žádném případě není možné, aby si démonem posedlý člověk sedl i se židlí na strop! Nezlobte se na mně, ale i přes pár povedených scén (které jsou stejně ale vzápětí zkažené nějakým nevkusným přestřelením maskéra), je to velké zklamání, a jako horor je to směšné.