Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (2 118)

plakát

TY - Série 2 (2019) (série) 

2. sérii moc neprospěla změna lokality a exteriéry kalifornského L.A.. Tak nějak moc to poameričtělo a chybí tomu taková ta romantická komornost první řady. Tahle série se proto může líbit spíš komerčnějšímu publiku. Má to ale taky jedno velké významné plus, protože hlavní hrdinka konečně není otravná a působí lidsky, normálně a ne jako naprostá kráva jako byla Beck. Nicméně co se týče příběhu, vadila mi tam asi jen ta přitaženost za vlasy v závěrečných dílech. Úrovnově je to ale pořád slušná jízda, která moc nenechá vydechnout. Sice s rozpaky, ale těším se na třetí řadu.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Celkem nenáročná, příjemná severská komedie, která obsahuje žánrově od každého trošku a ani v jednom ohledu netlačí vůbec na pilu. Podle popisu jsem asi čekala scénář trochu promyšlenější, myslela jsem, že se bude věnovat spíše stopování gangu v nějakém profesionálnějším a technologičtějším hávu. Rytíři spravedlnosti se ale drží spíše při zemi, hrají na dramatičnost vyváženou perfektní porcí humoru, který nezklame. Překvapila mě občasná brutalita akčních scén a nepřekvapil mě opětovný skvělý výkon Madse Mikkelsena, který boduje za každých okolností. Umím si tenhle film představit ve Varech ve Velkém sále a odcházela bych nadmíru spokojená, takhle doma na gauči to byla jen taková příjemná pohoda.

plakát

Pojď si hrát (2020) 

Opět naprosto průměrná duchařina s hlavním dětským protagonistou, která mi připomínala hned několik podobných kousků, třeba jak už tady psal ricci, nedávné ''Z''. Hororových prvků pár zafungovalo, monstrum je pěkné, ale neobjevné. Moc nevím, co k tomu více napsat, snad jen, že už je zbytečné točit dál tyhle typy filmů, když už je od sebe skoro člověk ani nerozezná. A taky že děti by neměly furt jenom čumět do mobilu.

plakát

Honeydew (2020) 

Takhle si představuju režijní debut a vytyčení osobního stylu. Honeydew mi je celkem líto, protože hodnocením je značně podceněn jak na čsfd, tak na imdb. Atmosférou je to totiž intenzivní kousek, který hraje na zvláštní strunu za pomoci podivných zvuků, podivínských postav a jejich pochybném chování. Skoro do poslední chvíle divák neví, co má čekat. Mně to na jednu stranu nevadilo, protože nepříjemných výjevů a hororových prvků se tu pro mě naskytlo celkem dostatek, přesto, že to inklinuje spíše k hixploitation subžánru. Celá ta upocenost, ulepenost a dusno jsem cítila až v obýváku a ač závěr asi nebyl kdovíjak kultovní a scénáristicky to lehce vyšumělo, jsem za tenhle pokus fakt ráda a dávám palec nahoru. Tohohle režiséra budu mít od teď v merku.

plakát

Zvláštní jednotka - Wellington Paranormal - Série 1 (2018) (série) 

1. série: Spin-off od podobných tvůrců k What We Do in the Shadows? Tak to musím vidět. No, první série se mi zdála celkem funny, ale má to pár chyb. Humor leží na bedrech zdejších dvou hlavních postav, které jsou mimochodem geniální, ale obávám se, že tenhle soudek by se za chvíli mohl vyčerpat a v některých dílech jsou cítit rozpaky, zda už humor nehraničí s trapností. Tím se dostávám k druhému problému, protože náměty dílů za chvíli prostě dojdou a jediné, co tento seriál potřebuje je nápad, tak se bojím, zda jich bude dost. Třetím problémem, který se snažím přehlížet, protože každý nějak začíná, jsou efekty. Občas jsem byla v šoku, jak špatné jsou a troufám si říct, že je dost velká šance, že se něco z tohohle seriálu natáčelo na mobil. Tohle jsem ale schopná smést ze stolu, pokud je kvalita humoru spíš nadprůměrná. Některé díly jsou ale v první sérii zatím určitě slabší, ale když to má jen šest dílů po dvaceti minutách, jsem schopná dojet i ty zbylé dvě. Zatím teda dávám rezervu.

plakát

Held (2020) 

Tohle bylo celkem funny a určitě v budoucnu příjde chvíle, kdy se mi tenhle kousek v hlavě vybaví a budu si chtít vzpomenout na jeho název. Hlavně asi proto, že scénář tak dobře drží hubu na zámek až do konce, že je těžké nějak dříve odhadnout pointu a to, že jsem na ní fakt čekala se zájmem. Klidně by mi ani nevadilo, kdyby se zůstalo u bezpointového stavu, protože celkově jsem měla z Held takový dobrý feeling. K tomu přispěl asi hlavně vizuál, herecké výkony a celková nejistota trvající téměř celou stopáž. Důležité je kouknout se na trailer až po filmu. Je mi líto, že dávám tři, protože buď dávám nezaujaté tři a nebo úctyhodné tři, v tomhle případě je to ten druhý případ. Fajn záležitost.

plakát

The Toll (2020) 

Jako vypadalo to zajímavě. Hodně mi to připomnělo Dead End, ale dokonce i dlouho zapadlý Plague Town. Atmosféra mohla být klidně hutnější. Nepříjemné to až tak nebylo, a ještě k tomu mám poslední dobou velký problém uchovat tyhle béčkové nesnaživé záležitosti déle v paměti. Člověk, co toho už viděl v hororové sféře kvanta nemůže být překvapen. Je tu snaha o pointu, o kterou jsem asi ani nestála, protože mi zkazila dojem. Ty hororové sekvence byly dobré asi dvě, a nezaujatě dávám průměr, byť spíš z respektu. Už by to chtělo z té Kanady nějaký lepší zářez.

plakát

Big Mouth (2017) (seriál) 

Absolutní nářez co se týče scénáře. Něco tak strašně děsivě pravdivého jsem už dlouho neviděla. Člověk se baví nad těma všema trapnýma situacema, které prožíval na základce a vnímal je jako pohromu světa. O to víc je to zábavnější, když je ten humor často až přes čáru a tvůrci se tady nebáli opravdu ničeho. Po dlouhé době animák, z kterýho jsem unešená, protože většinou animované seriály leda tak zkusím na pár dílů a jdu od toho, ale Big Mouth je raritka, ve které každý každičký divák uvidí aspoň kousek svého nejšílenějšího období v pubertě, a ne jen v pubertě. Bezskrupulózní záležitost pro ty nejotrlejší, tenhle druh amerického humoru fakt nemá chybu, Nick Kroll je bůh.

plakát

Démoni (1985) 

Takže za A) proč vůbec někdo dělá dvě verze tohoto filmu, jednu v angličtině a druhou v italštině? Za B) proč je na Netflixu ta v angličtině jenomže pouze s italským dabingem, kde není vůbec slyšet okolní backgroundové zvuky? Už jenom to mi brutálně kazilo zážitek, ale největším kazem je tu asi hloupý a tupý scénář a šílené chování nesympatických postav. Na mě to působilo prostě strašně směšně, pardon. Horor v tom v roce 2021 nevidím ani omylem, ač si umím představit, že třeba masky v tu dobu mohly šokovat. Já dávám z úcty tři, ale spíš chci dát dvě.

plakát

Tenet (2020) 

Tento film je příliš intelektuální na to, abych ho komentovala.