Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (709)

plakát

Kasandřin sen (2007) 

Peníze jsou všechno a sebezáchova je silnější než rodina. Přesně tohle je téma tohoto úžasného filmu, Kasandřin sen je film, kterému jsem se dlouho vyhýbal už jen kvůli tomu debilnímu názvu, vážně to zní jako nějaká telenovela, ale dostal jsem perfektní temné drama, které se zamýšlí nad tím, co jsou lidi schopný udělat, když jsou na dně a naskytne se jim možnost splnit si vše. Jeden je v prdeli kvůli dluhům a druhý má plány do budoucna a novou ženskou na kterou chce udělat dojem, tak si půjčuje prachy všude možně. Prostě jsou oba v prdeli, tak přijmou kšeftík od svého strýčka a až poté se ukážou pravé tváře hlavních hrdinů. Precizně odvyprávěný příběh s úžasným Farrellem a McGregorem. Oba hrají skvěle a věřil jsem jim jejich role. Ten konec mě dostal, hlavně protože jsem to vůbec nečekal. Jsem rád, že jsem překonal ten debilní název a na film jsem se koukl, jediná chybička je hudba, která je někde fakt přehnaná a kazí dojem, ale jinak jde o famózní dílo Woody Allena.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

To co Ben Stiller vytvořil je naprosto úžasný. Znám ho jen z primitivních komedií a jeho největší režijní dílo je Tropická bouře a Zoolander. Nic ale vůbec nic jsem od toho nečekal (kdo by taky čekal) a najednou jakoby Benovi přeskočilo a natočil tu nejúžasnější dobrodružnou komedii o věčném snílkovi, který se dostane na místa, o kterých by ani nesnil. Když si to vezmu, tak příběh není nějaký extra dobrý a zápletka s fotkou je při nejmenším nepravděpodobná, ale způsob jakým je celý film vyprávěn je natolik fascinující, že tohle hned přehlédnete a kocháte se úžasnou krajinou a precizně udělanými efekty. Příběh je sice na první pohled primitivní, ale na konci je úžasné propojení (peněženka, obal časopisu), které když jsem viděl, tak jsem jen čuměl s otevřenou pusou a nevěřil svým očím, na jaké úžasné dílo jsem to narazil. Tohle je prostě nádhera, kterou by měl každý vidět, obrovská poklona Benu Stillerovi, který natočil svoje životní dílo.

plakát

Frajeři ve Vegas (2013) 

Tyhle stařecký komedie vážně nemusím, většinou se tam sejde pár starců s jménem a těží na tom celej film, tohle je úplně stejnej případ, nehledejte nějakej příběh nebo zápletku, o nic takovýho ve filmu nejde. Fakt jsem nechtěl jít s hodnocením tak vysoko, protože takovéhle filmy nemají právo být v červených číslech, ale na rozdíl od debilního RED je Last Vegas upřímná pohodová komedie, u které se herci vysmívají sami sobě a všem ostatním. Závidím každému, kdo si v téhle době udrží partu celých 58 let a po té době se někde sejdou a pořádně spolu zapaří, to by si zasloužilo respekt, jen myslím, že takových part vážně moc není.

plakát

Špinavý trik (2013) 

Já to prostě musím zmínit. Tenhle že má 10 nominací na Oscara? Vážně nechápu za co, protože jde jen o ukecanej film, u kterýho jsem napoprvý usnul, protože se tam dobrou hodinu nic neděje. Smutné na tom je, že nejlépe hrajou Jennifer Lawrence a Amy Adams. Christian Bale za nimi zaostává, ale pořád se na to dá koukat, ale příjde mi, jakoby Bradleymu ta postava vůbec nesedla a on jí prostě neuměl zahrát. Jestli dostane American Hustle Oscara, tak půjde o nejprůměrnější film, který ho kdy získal, protože tohle nemá na nominacích co dělat. Ještě bych chtěl říct to samé co EdaS, Vlk z Wall Street má 3 hodiny a uteče o hodně rychlejš než Špinavý trik, který je o hodinu kratší.. na tom už něco bude.

plakát

Nezvratný osud (2000) 

Klasika na které se těží doteď. Nezvratný osud jednička byla spíš taková komedie než horor. Nejvíce mě dostala živá voda tekoucí z hajzlu a samozřejmě Stifler. Seann bude navždy Stifler ať už hraje cokoliv. Jako začátek jedné série je to skvělý, kdybych to měl brát jako horor, tak to moc neuspěje, protože hororových prvků tam vážně moc není, ale na pobavení dobrý.

plakát

SpongeBob v kalhotách (1999) (seriál) 

Spongebob je prostě klasika, kterou miluju od dětství. Nejlepší na tom je, že vtipnost dílů vůbec nemizí, a i když už takovej už takovej prcek nejsem, tak mě to pořád baví, a když náhodou narazím na Spongeboba v televizi, tak si sednu a čumím jak ten malej harant. Patrick je největší borec! :D

plakát

Policajt ze sámošky (2009) 

Nemůžu si pomoct, ale já mám tuhle tupou komedii hrozně rád. Vždycky se na to kouknu, když mám na hovno náladu a ono to pomůže.. Joo je to trapnej humor a příběh, jestli tam je, tak je pořádně schovanej, ale stejně je to taková srdcovka s Kevinem Jamesem.

plakát

Ex Drummer (2007) 

Tohle je ten pravej underground, né jako ty rádoby drsný maníci u nás. Sice je film vyhrocenej možná až moc,ale rozhodně nenudí a některé scény jsou vážně nechutný.. a to není vůbec na škodu.Dá se říct až dekadentní dílo, který se zaměřuje na zplodinu a nechutnosti, který u nás čím dál tim víc převládají.... Já furt co všichni maj s tím pérem a já ho musím zmínit taky. Prostě to je věc, kterou si zapamatuje každej, i když nechce. Plus dítě, který žere svoje hovna a nekompromisní hlášky a narážky na gáje. No prostě Belgickej úlet, kterej potěší ale že bych ho musel vidět víckrát, to ne. Jo a musim zmínit kameru a střih, který jsou naprosto luxusní.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Po prvních dílech jsem měl pocit, že by se to mohlo ještě posrat, ale nestalo se a já viděl vážně naprosto dokonalý seriál, úplně jiný zážitek než u jiných seriálů, je to něco dokonalýho, nepopsatelnýho. Jestli to ještě někdo neviděl, tak to hned napravte, neskutečně jsem si oblíbil obě postavy, postupem času jsem oba podezříval z vražd, prostě je to celé zamotané a musí se u toho myslet, koukat na maličkosti a několikrát si projíždět scény, protože tam se objevuje tolik symbolismu, jako v žádném jiném seriálu. Naprosto jsem si zamiloval Rusta, i když Matthewa fakt nemusím, tak tohle je jeho životní role a Rust je dokonalá postava, jeho teorie a hlášky jsou úžasné, miluju první sérii True Detective, nikdy jsem nic podobnýho neviděl, doufám, že druhá série bude stejně dokonalá jako ta první.

plakát

Inteligence (2014) (seriál) 

Zbytečně strávených 43 minut, s tímhle seriálem jsem skončil. Špatně zreciklovanej nápad z Chucka, kterej nemá nic, co může zaujmout. Herci hrajou nepřesvědčivě a pilot byl tupej a strašně nudnej, modlil jsem se, aby to konečně skončilo. Pochybuju, že se tenhle seriál ještě nějak rozjede, protože to vypadá na pořádnej průser. Oni dokonce posrali i skvělej vypadající scénku na paintballu. Z toho se mohlo vytřískat hodně a bohužel (bohudík) se to nepovedlo a já nemusím každej tejden sedět u dalšího seriálu.