Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 309)

plakát

Catfish (2010) 

Rozhodně zajímavý "dokument", jehož největším tahákem je jednoznačně Facebook a celá ta komunikace na sociálních sítich současnosti. Asi každý ví o rizicích spojených s anonymitou nicku, ale vše je tak vzdálené že na to často zapomínáme. Catfish však divákovi ukazuje realitu a jak moc do hloubky se dá vlastně něco takového vyvořit. Otázkou sice zůstává, zda se jedná o hraný film či pravý dokument. Autoři sice v každém interview prohlašují, že vše je 100% a každá scéna je reálná, ale já tak nějak po Banskym už moc nevěřím. Každopádně, ať je to tak nebo tak, nic to nemění na tom, že se jedná o silný "film" s aktuálním a trochu "wierd" tématem. Set it up, organise a time with me, put together some materials, emails, we'll get the Facebook conversations printed out and we'll really talk about it.

plakát

Ben Hur (1959) 

Jedno z největších děl, které kdy bylo v Hollywoodu natočeno, na kterém se ani těch více jak 50 let nijak výrazně nepodepsalo. Viděl jsem to v roce 2011 znovu a pořád to má to, co mě už jako dítě tak uchvátilo. Pravda, tři a půl hodiny, to už je solidní macek, ale jelikož tady funguje snad každá scéna, nemám s tím žádný problém. Nevím co jiného než pět hvězd. Your eyes are full of hate, forty-one. That's good. Hate keeps a man alive. It gives him strength.

plakát

Americké graffiti (1973) 

Americké dospívání v šedesátkách z pohledu George Lucase? No já vám nevím, na mě se to zdá moc jednoduché a glorifikující. Jako kdyby všechen ten rock'n'roll znamenal bezproblémové ježdění ve fordkách, vanilkovou colu a Budy Hollyho. Asi nás je menšina, ale pro mě vždy bude Americké graffiti jen tím docela atmosferickým filmem Lucase, ve kterém je plno krásných aut a několik různě kvalitních příběhů. Na to abych ho i já bral nějak kultovně je pro mě moc plochý. Každopádně 110 minut je to ale docela příjemných. Tím to ale pro mě končí. Your car is uglier than I am. That didn't come out right.

plakát

Národ snílků (2010) 

To je mi panečku debut. Takhle skvěle namíchat romanci na stísněnou atmosféru venkovského maloměsta, do detailu rozebrat jednotlivé postavy, tak aby byly jasné a uvěřitelné, rozjet v podstatě několik jejich paralelních příběhu, a vše zamíchat do líbivých záběrů podpořených skvělých soundtrackem? Nezbývá mi než souhlasit s Radkem99 - Americká krása pro náctileté po kanadsku, je docela příhodné označení. Klobouk dolů Michaeli Goldbachu. Píšu si tě, stejně jako Kat Dennings a těším se na další kariéru. I am not here to save you, I am the main character of my life

plakát

Voda pro slony (2011) 

Když já se tak těšil, jak se tomuhle Hollywoodskému spektáklu v komentáři vysměju. Cirkusáci, sloni, Pattison v romanci s Whiterspoonovou, no ten film měl snad všechny předpoklady na to, aby se stal mou noční můrou. Bohužel jediný do koho si můžu rejpnout je Pattison a jeho úžasný talent pro ne-herectví. Jinak mě ale Voda pro slony docela pozitvně překvapila. Nevím jestli za to může krásná výprava, nebo skvělý Waltz, a nakonec i ta Reese a "její" slonice, ale já se celé dvě hodiny poměrně bavil a jsem tak spokojený. Spokojené tři hvězdy, které u mě pro tenhle film znamenají veliký úspěch. I'm not running away, I'm coming home.

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Další z těch malých překvapení, kdy od filmu nic nečekáte a dostanete překvapivě silný zážitek. Blue Valentine je taková sonda do reality průměrnosti - nečekejte tedy žádné filmové hrdiny, žádné výprávěčské zajímavosti, žádný gradující děj. Naopak Cianfrance natočil čistý a ničím nezabarvený, průměrný, dnes tak častý, příběh rozpadajícího se manželství. Docela chápu, že svým pomalým tempem a absencí nějakého výrazného děje může určité diváky nudit, každopádně mě to sedlo parádně. Má to totiž přesně tu atmosféru, kterou od takového dramatu čekám. Reálnost a uvěřitelnost. Tři až čtyři hvězdy, za herectví ústřední dvoje zaokrouhluji nahoru. In my experience, the prettier a girl is, the more nuts she is... which makes you insane. You're probably nutty coo coo crazy.

plakát

Architekt odpadu (2007) 

Řekl bych, že tenhle Michael Reynolds může být teda docela zajímavý týpek. Stavět z odpadu, no vlastně proč ne? Až na některé úlety to navíc nevypadalo nějak špatně, dokonce některé stavby byly i docela zdařilé. Dovedu si přestavit lokality či situace, kdy to může být i velice prospěšné. Jen je třeba asi trochu upravit zákony, ale to pro Michaela zase takový problém není. Každopádně dokument za čtyři. Rozhodně stojí za vidění. A nejen v případě, že máte doma pár PETek navíc.

plakát

Auta 2 (2011) 

Ale takhle přece ne. I kdyby byly Auta ještě více akční, ještě více technicky povedené a přidali i více špionážního humoru, na víc asi nepůjdu. Už prvnímu dílu jsem dával, na Pixar jen průměrné, tři hvězdy a jestli byly za něco, tak za příjemnou rodinnou atmósféru, kterou utváří silné charaktery zejména McQueena a Buráka. Ta je teď pryč a nahradila jí akce. Místy povedená, nepopírám, ale alespoň pro mě absolutně duchoprázdná, hrozně povrchní a vykalkulovaná. Ten film prostě nemá tu "duši", díky které mám Pixar tak rád. Takže řemeslně zručné, vtipy máme taky odfajfkované a o animaci asi není třeba mluvit, ale hrozně, hrozně sterilní. Do not try the free pistachio ice cream! It done turn!

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

No ne, studiová hollywoodská komedie a já se smál. Jakože pořádně smál. A to je mi panečku v poslední době u takových filmů jev poměrně hodně vzácný. Dobrý námět, eRkový humor, sedící herci, vynikající šéfové. Taková Pařba ve Vegas bez pařby a bez Vegas. Spokojenost. Are you kidding me? I've driven all this way and nobody wants to get pissed on?