Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 309)

plakát

Stezky slávy (1957) 

Kubrickova kritika války se vlastně táhne celým jeho tvůrčím obdobím. Zatímco však v pozdější tvorbě je snaha onen anti-militarismus více (Dr. Strangelove) či méně (Olověná vesta) odlehčovat humorem, Stezky slávy jsou ještě hodně syrovou a drsnou výpovědí. I zde je sice téma absurdna přítomno (celý proces), ovšem vše je zde opravdu velmi, velmi přímé a úsměvu zcela prosté. Snímek navíc táhnou vynikajícím výkonem jak Douglas tak Meeker a vlastně i všechny ostatní postavy. No a samozřejmě, jedná se u Kubricka, i přes to že ranného - technicky bez chyb. Jasně pětihvězdičkový snímek. If those little sweethearts won't face German bullets, they'll face French ones!

plakát

Číslo 9 (2009) 

Krátkometrážní 9 byla sice skvělá, ale ani na tak málo minut, které nakonec Číslo 9 má ten děj nestačil. Acker je tak hodně často nucen vařit z vody a atmosféra i kvalita často klesá. Přesto jsou to postavy vynikající a dost scén je vážně parádních. Na tři mi to ale nestačí... Každopádně budoucnost Acker má velkou. Sometimes one must be sacrificed.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Z hrůzou zjišťuji, že nemám na ČSFD dodnes ohodnoceno Mlčení jehňátek. A to je chyba, protože tenhle parádně napsaný a ještě lépe odrežírovaný a zahraný thriller u mě patří k tomu nejlepšímu co žánr nabízí. Rozhodně za pět protože existuje málo filmů, ze kterých mě tahle mrazí v zádech i po několika násobném schlédnutí! Believe me, you don't want Hannibal Lecter inside your head.

plakát

Učitel tance (1994) 

Skvělý Dejdar, dobrá atmosféra prostředí, dobré vedlejší postavy a dobrý námět. Bohužel ale Jireš nedokázal z látky "vytřískat" tolik kolik by asi šlo. Přeci-jen scénář, ve kterém jde spíše o pocity a ne úplně primárně o děj mohl být na můj vkus zpracován trochu jinak. Jinak ale nadstandartní porevoluční snímek, bez větších výhrad. Tam se vážně jenom chlastá?

plakát

Na doraz (2010) 

Proč předchozí projekt Phillipse tak skvěle fungoval? Protože si nebral servítky a měl koule na to napálit kina s "Á"čkovou, eRkovou a originální komedií, která v tom stále-ještě-studiově-puritánském-mainstreamu působila naprosto nečekaně. To je sice parádní recept, který půjde aplikovat skoro vždy, ale bohužel nevidím jediný důvod točit takhle něco, co má tak blízko k Letadlům, vlakům a automobilům. Ty sice nejsou úplně dementní, ale zároveň nevidím na tomhle konceptu white-trash-funking-idiot vs. cool guy vs. trip across USA jediný prostor pro Phillipsův typ humoru. Prostě tohle je rodinný koncept filmu, který aby mohl fungovat jedině v případě totálních road - movie party orgií a ne takovýchto charakterů. Tfuj to je složitý komentář... Tak úplně jednoduše - moc slušné na fresh komedii, moc drsné na rodinný film. Přesto několik momentů vynikajících. 2 - 3 hvězdy. Dad... You were like a father to me.

plakát

Machři (2010) 

Opět Sandlerovka, u které jsem se překvapivě dobře bavil. Dokonce jsem v první polovině, ve které jednotlivý herci parádně hláškují, uvažoval i o čtyřech hvězdách. Paradoxně bych klidně tentokrát odsunul příběh a nechal téhle pětici klidně celý prostor 102 minut. Ať si blbnou, hláškují, užijí si víkend, stejně jako já... Pak totiž příjde na řadu klasický "sadlarovský" příběh s výchovnou tečkou nakonec, a tempo tak opadne, ale jako jednoduchá chuťovka k odlehčení náročných zimních dnů mi Machři sedli vážně skvěle. Hey Y, where's MCA?

plakát

Den poté (2004) 

Nezlobte se na mě, ale Emmerich začíná používat čím dále tím hloupější scénáře. Den poté má sice parádní námět, ale ta vpletená zápletka je naprosto hrozná. Z tohodle šlo vytěžit tolik... Přesto díky skvěle provedených efektům a několika velmi dobrých scén jsem schopen dát tři. Těsně. Ale jestli budu muset někdy přežít logotomický scénář Dnu poté ještě jednou, bude to už snižuju na dvě. Are you mad? That's a 12-year-old scotch!

plakát

Top Gun (1986) 

Je to jednoduché, americké, nagelované, skoro homesexuální a kdo ví co ještě, ale vidět by se to asi mělo. Top Gun je prostě Top Gun se vším tím co k tomu patří... That son of a bitch cut me off!

plakát

Cena medu (1986) 

76 minut včelařského hledání sice snímek ustojí, ale nic velkého od něj očekávát nejde. Spíše naopak snímek místy dost nudí a jelikož mu chybí nějaký hlubší děj, nebo něco co by alespoň dramaticky podpořilo hlavní linku jsem někde na 1 - 2 hvězdách. Když si navíc pomyslím jak si scénáristi okatě házely klacky pod nohy aby ještě alespoň trochu prodloužili stopáž, zaokrouhlím nakonec dolů. Každopádně krásny plakát. Máte včely?

plakát

Hezké chvilky bez záruky (2006) 

Ač mi nefilmové experimenty sedí, tady to nefungovalo. Člověk - muž - se u Hezkých chvilek vlastně nemá s kým a ani s čím identifikovat. Ano, postav a děje tam je spousta ale ty jen tak vplují do a zase zmizí. No a hlavní postava Válkové - Janěkové... Chápu Chytilovou, a chápu, že ženy to berou zase jinak, ale za mě prostě ne.