Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (211)

plakát

A Fantastic Fear of Everything (2012) 

Tohle byl zvláštní film, Pegg pořád pobíhá po bytě a je ze všeho posranej. Konec byl příšernej, ve stylu Texaského masakru motorovou pilou, kdy jsem dostal pocit úzkosti a horlivě jsem čekal na konec. Příběh byl o hovnu, vedlejší postavy naprosto o ničem, jen pár scén vtipných a je fakt, že dostkrát jsem se lekl. Ale znova už se na to nikdy nepodívám, to teda ani náhodou.

plakát

Alvin a Chipmunkové 3 (2011) odpad!

Jestli je tohle určeno dětem, chudáci. Scénář, herecké výkony, vtip, všechno pod bodem mrazu. Klišoidní, trapná, hloupá srajda, která stojí jen na veverkách, protože tam prostě jsou. Něco jako malí, chlupatí mimoni, který bych do jednoho vzal a včetně Alvina rozřezal zubatým, tupým nožem. Člověk by z takovýho hnoje z fleku chytil rakovinu. Naprosto nekoukatelný a kdybych nebyl donucen se na to podívat, po jednom pokusu o vtip bych to vypnul takovým způsobem, že by to už nikdo nezapnul.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Zbytečný reboot s pro mne odpudivým protagonistou, zahraným ještě odpudivějším hercem. Film jako takový nebyl až tak špatný, ale když už přišlo hluché místo, bylo skutečně naprosto nezajímavé. Smutné je, že to jsou tak dvě třetiny filmu. Chce to lepší scénáristy, o tom žádná. Dvojka sice byla ještě imbecilnější, ale prvnímu dílu dám ještě tři, za ten ne úplně happy end.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Vizuální efekty, zajímavé souboje a celkem tři záporáci s odkazy na další ... tohle jsou bohužel jediné klady toho filmu. Ještě bych vyzvedl hudbu Hanse Zimmera, ale to je vše. Naprosto mě nasralo teasnutí na příští díl, který stejně nikdy nepřijde (vidíte, vy sračkoidi, akorát jste si to posrali). Když se sejdou dva naprosto odporní herci, tak už je něco špatně a první dojem není nejlepší. Dane DeHaan v kombinaci s Andrewem Garfieldem jsou strašní a tenhle fakt se pokouší vyvážit Jamie Foxx, ovšem je na to sám. Chris Cooper a Paul Giamatti byli totiž ochuzeni o kládu prostoru, a Foxx sám film neutáhne, když mu to hlavně scénáristi ještě ztížili. Člověk se před filmem podívá na obsazení a řekne si: No ty vole, Stoneová, Foxx, Cooper, Felicity Jones, B. J. Novak, Giamatti, Sally Field, Sheen, Csokas, Leary ... ale oni jsou všichni dobří někde v prdeli!!! Foxx zmodral, Cooper zezelenal, Jonesová by jako Black Cat byla fajn, kdyby tam nebyla na dvě vteřiny, Novak totéž, Giamatti se taky pouze mihle, Fieldová hraje zoufale nezajímavou a nudnou postavu, Sheen má jen flashbacky, Csokas si zahraje imbecilního šišlajícího skopčáckýho šílenýho vědce s přízvukem jak z animáku a Leary totéž co Sheen ... a ten film je tak strašně nudneeeeej!! Nezajímavý sračky okolo Osborna, okolo vztahu Gwen a Petera ... prostě je to blbost. Doufám, že neposerou i toho novýho Spider-mana.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Mnohem veselejší, vtipnější, laskavější a pozitivnější, než zvláštní první díl. Po dlouhých letech konečně vznikla příjemná vánoční pohádka.

plakát

Anihilace (2018) 

Atmosférické mysteriózní sci-fi s nádechem hororu, vynikajícím scénářem plným originálních momentů a komplexních postav a především perfektním, pestrobarevným vizuálem. Tichá, nenápadná hudba v závěru přechází až do psychedelických synťákových útržků, které dokonale podkreslují posvátnou bázeň při setkání s mimozemským dvojníkem.

plakát

Anthropoid (2016) 

První, co mě napadá, když se mě někdo zeptá na dojmy z dvakrát shlédnutého Anthropoidu, je "skvěle natočený". Zejména obě dvě klíčové scény, s atentátem a kostelem, se skutečně povedly, a to je to hlavní, co by měl divák chtít od filmu o operaci Anthropoid. Skvělé herecké výkony trochu drhly na výslovnosti českých jmen, český "přízvuk" mi ani tolik nevadil. Film automaticky získává body za to, že zvučná jména americké kinematografie hrají české postavy, natož pak válečné hrdiny. Velké množství českých herců také není na škodu, zvlášť když všichni hrají velice obstojně (v čele s Alenou Mihulovou, jejíž výkon je velice působivý). První půlhodina je však poměrně slabá, film opravdu začíná s finálními přípravami na Heydrichův atentát, odkud startuje skutečné napětí a skutečně hutná atmosféra, která už do závěrečných titulek diváka nepustí, naopak ho odzhora dolů napustí. Z dané látky je vyždímáno téměř maximum.

plakát

Ant-Man (2015) 

No, v první řadě musím říct, že zhruba něco takového jsem očekával a rozhodně jsem nebyl zklamán. Akce bylo dost, humoru taky, Paul Rudd byl jako hlavní hrdina hodně dobrej, Douglas má taky do nabídnout a Lilly není tak připitomělá jako v Hobitovi. Navíc to pro sebe krade Michael Peňa, který jak byl na scéně, většinou následoval můj úsměv. Vliv Edgara Wrighta byl znát, hlavně ve scénách, kdy Peňa vyprávěl Ruddovi, jak se dozvěděl o různých kšeftech, tohle bylo nějak moc podobné scéně ze Soumraku mrtvých, kde Shaun vymýšlí plán :D Hlavní záporák byl dost dobrej a přišlo mi, že byl fakt dobře zahranej. Viděno ve 2D, takže jsem možná přišel o ten efekt, ale to mi nijak nevadilo. Mnohokrát jsem se zasmál a souboj s Falconem potěšil jako předehra toho, co může přijít v CA: Civil War, kde se Ant-Man taky objeví. Potitulkové scény byly dokonce dvě a nezklamaly, ale tak nějak jsem v koutku duše doufal v cameo nějakého hrdiny, který se teprve objeví, třeba jako Doctor Strange, Black Panther, nebo dokonce Spider-man :D Ale bylo to opravdu fajn, bavil jsem se a scény s Ant-Manem v akci byly skvělé a k popukání. Nejlepší místo na závěrečnou bitvu je samozřejmě dětský pokoj :D A konečně nějaké malé děcko, které miluje svého tátu, i když ho on nemůže vídat a chce vídat (už mám po krk těch klišé, jak vždycky přijde např. táta z lochu a jeho dítě, na které se těšil, se na něj nemůže ani podívat, konečně je to pryč). Některé scény skutečně nadchly a i ty dialogy byly bezva a hlavně hýřily sarkastickým vtipem :D Hlavně ten Peňa s kumpány byli hodně vtipná vsuvka. Vřele doporučuju :)

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Čekal jsem od toho docela dost a to jsem neměl, protože to ten film udělalo ještě horší, než ve skutečnosti je. Vtipy mi přišly zoufale nehumorné, pouze jsem se místy pousmál, jakmile jsem zahlédl nějakého toho slavného, jak se tam mihne. Docela mě překvapili, že tam dali Emmu Watson, to film pro mně ještě trochu pozdvihlo. Bohužel ale, tohle mělo potenciál a promrhalo ho to.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Něco důležitému tomu chybí. Jsem ochoten bránit mnohé nedokonalé filmy a vidět jejich klady přes jejich zápory, ale u Assassin's Creed se mi k tomu moc nechce, a to naznačuje, že je něco špatně. Technicky je to naprosto vytříbené, ale dle mého mínění hrubě selhala režie a scénář. Oscaroví herci pak nemají co hrát a hrají špatně (Marion Cotillard má celý film jeden univerzální výraz a celkově mi ona sama tenhle film silně znechutila). Michael Fassbender je jediný, kdo se snaží hrát, bohužel i výkon z X-Men: Apocalypse působí lépe a možná přirozeněji než odsud. Jeremyho Ironse tady mohl nahradit prakticky kdokoli jiný stejného věku a vyšlo by to nastejno. Po technické stránce je film krásný, hlavně při scénách ze Španělské inkvizice, ale jakákoli scéna ze současnosti se svou nezáživností tak důkladně soustředila na to, jak ze mě vysát chuť se na akční scény koukat. O to víc to bolí, když je cítit ten spálený potenciál. Kdyby se byl jen našel někdo schopnější než Kurzel, kterému se sice povedl artový Macbeth, ale Hollywoodský blockbuster mu zjevně silně nesedí.