Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 027)

plakát

Muž v pralese (1971) (TV film) 

Televizní inscenace, která si vystačí s jedním studiem. Vše je postaveno na skvěle zahraných dialozích a monolozích. Už to herecké obsazení napovídalo, že po této stránce nebude co vytknout. Černobílé provedení se k dokreslení atmosféry tropické oblasti dobře hodí.

plakát

Akce Rys (1979) (TV film) 

Jsem rád, že CS Film pro nás "vyhrabal" tento poměrně neznámý snímek. Nostalgie a vzpomínka na dobu povinné vojenské služby. Rota průzkumáků rozdělená do tříčlenných družstvev se vydává na deseti denní akci. My sledujeme trojici hlavních hrdinů, kteří se kromě bojového úkolu musejí také vyrovnat se vztahy a problémy mezi sebou.

plakát

Brestská pevnost (2010) 

Jeden z dalších novodobějších filmů z 2. světové války, které se povedly zejména svou atmosférou, kamerou a realitou bojových scén.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Jak tady mnozí napsali a porovnali s Vlastníky, tak je to horší počin. Já ale musím tento snímek hodnotit velmi kladně. Ať byl scénář jakýkoliv, tak výsledek se povedl. Bavil jsem se po celou dobu a vtipných hlášek byl opravdu dostatek. Stačí jeden motoráček, pár bláznů a o srandu je postaráno.

plakát

Legenda jménem T-34 (2018) 

Vizuálně skvěle zpracovaný příběh legendárního tanku T-34. Jako všechny ruské válečné filmy je i tento zpracován po stránce bojových scén výborně, scénář a dialogy už jsou trochu horší. Kladem je i to, že německý důstojník není vykreslen jako dementní protivník, ale velmi zdatný profesionál. Souboj dvou tankových stratégů stojí za zhlédnutí.

plakát

Mai wei (2011) 

Korejec a Japonec v dětství přátelé, pak díky špatné souhře náhod nepřatelé, ale projdou japonskou, ruskou i německou armádou a stanou se opravdovými přáteli. Na základě skutečné události je to zajímavá životní pouť a osud obou. Film má reálně a dobře natočené bojové scény. Dva velcí běžci se bohužel společně konce války nedočkají.

plakát

Malá velká liga (2023) (seriál) 

Není to jako Okresní přebor, jak jsem původně očekával. Na fotbal se tu kouká zase trochu jinak, a to pohledem na život zkrachovalé hvězdy, která kromě fotbalu nic neumí. Seriál měl vzestupnou tendenci a díl od dílu byl lepší. Úsměvné dílko, které nezklamalo, čehož jsem se na začátku bál.

plakát

Růžový Hubert (1985) (TV film) 

Herecky výborně obsazené, chvilkami úsměvné, ale anglická detektivka potřebuje především tu svou klasickou atmosféru a ta tu prostě chybí.

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Podprůměrná, místy úsměvná komedie. Po prvním díle už se setkáváme se zabydlenou rodinkou shánějící každou korunu na rekonstrukci rodinného sídla. Nebýt v tomto díle postavy Simony Lewandowske, bylo by to asi o ničem.

plakát

Drága Elza! (2014) 

Poměrně slušný maďarský snímek. Maďarský voják bojující na straně Němců se dostává do zajetí Rusů, kde poznává druhou stranu, zejména komisaře NKVD a jeho metody. Po celou dobu jeho cesty ho provází temný přízrak starého muže s nímž neustále vnitřně bojuje. Vcelku obstojně natočené akční scény.