Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 236)

plakát

Ona (2013) 

Na téma odosobnění obstojně zpracovaný snímek, jenž stojí a padá na one-man show výkonu Phoenixe. Zvláštním bonusem je zamyšlení se nad tradiční gender rolí v kombinaci s rozpínavostí technologie z pohledu "kdo s koho". Celkově slušný průměr.

plakát

Ten třetí (2013) 

Docela zklamání. Zamotaný děj mi mozkové závity neroztočil a ani po přečtení zdejších spoilerů nemám jasněji. Bude to asi tím, že mi zpracování, téma ani obsazení moc nesedlo a často zdůrazňovaná otravná melancholická hudba s funkcí zatlačit na pilu i pro cynické tupce a klimbající ignoranty, mě minula jak absurdní politika dneška. Aktivity typu změnit způsob vánoc z důvodu bezpečnosti, čímž nahrát protistraně a naopak pořádat monstr sportovní akce, čímž nahnat více lidí do rizika, mi přijdou stejně nelogické, ba přímo ad absurdum. No co už, podivnostem se meze nekladou...

plakát

Převrat (2015) 

Šlapalo vše jak mělo a kupodivu i neakční herec Owen Wilson zahrál akční part uvěřitelně a poutavě. Dokonce i mnou na milost vzatého Brosnana docela slušně zastiňoval. Celkově je téma opět velmi aktuální vzhledem k soudobé situaci. Hmatatelný pocit uvíznutí v krabici bez šance na záchranu tomu ještě přidával na napětí a prožitku. Jinaká kultura je jedna věc, ale veřejná zlodějina je věc druhá a zásadní. Bohužel prolezlá světem jak nakažlivý mor - obávám se, že v dnešním pojetí společenské morálky - nevyléčitelný.☻

plakát

Je to i můj život (2009) 

Netroufám si hodnotit obsah, jelikož to není můj život, a proto nejsem dostatečně kompetentní. Hodnotím formu a psychologickou stránku zpracování, jež jsou na vysoké úrovni a dokázaly mě zaujmout. Snad toliko malý příspěvek vlastního pohledu - jeden čas se dusili a prakticky všichni umírali společně bez možnosti volby, aby nakonec mnohem víc získali, než ztratili.

plakát

Kouzelníci (2013) 

Přehled citací: "Utratil jsi minulý týden 75.000$ za prostěradla....Jediný majetek cenná listina v hodnotě 200$ z roku 1973 má dnes hodnotu 248$....Zjistil jsem, že hotelová služba mimo hotel nefunguje...Lidi dostali, co chtěli!" hovoří za vše. Závěrečná ukázka praktického mizení diváků ve jménu iluze mě ujistila o jednom, už se o své kufry na letišti nebojím.☺A konečně "Jim Carrey" bez komentáře.

plakát

V hlavě (2015) 

Nevím co si o tom mám myslet, emoce mi v hlavě vibrují, myšlenkové pochody ubíhají šejdrem, pocity jdou tryskem do ztracena. Obsah k filmu říká něco o období dospívání, až na to, že právě v tomto bodě padla klapka a závěrečné titulky. Období dětství je mi někde v nenávratnu, díky dnešnímu hektickému spěchání odnikud nikam, je těžké vyštrachat kloudnou nosnou vzpomínku a postavit pevné základy s radostnou vizí budoucnosti. Ještě, že existují krátkodobé události a zážitky jsou stále hmatatelné. Hurá do nich a na nic dál už nečekat. Hlavně neplánovat!!! ;-)

plakát

10 pravidel jak sbalit holku (2014) 

Když mě potěší novodobý český film, ráda ho za to odměním. Sice jsou to lepší 3*, ale nač šetřit, když dlouhotrvající šero zazáří jasným světlem. Synovská rada směrem k otci zní: "Teď jsi na řadě ty. Skoč rovnou na osmičku..." ☺

plakát

Bojovník (2015) 

Opravdu po mooooooóóc dlouhé době můžu místopřísežně prohlásit, že mě film doslova proboxoval tělem i duší. Emocionální nabití jiskřilo od úvodních po závěrečné titulky. Jake mě opět nezklamal, vydal ze sebe poctivě maximum a se stejně zapáleným Forestem dotvořili úžasný pár sjednocený rozbitým okem, hodnotovým žebříčkem i názorovým spektrem...prostě co dialog, to perla, co rána, to hmatatelný bolestivý prožitek. Úchvatný příběh vzestupu na Top a pádu do Pit bez zbytečných projevů lítosti či patosu. Rodinná a dětská vsuvka taktéž naprosto unikátní a působivá. For Me špičková záležitost, kdy 5* rozhodně nestačí. Sly má doufám ze svého mladšího bratra obrovskou radost.

plakát

Mimoni (2015) 

Nebylo tam téměř nic vtipné a brblání, jemuž není rozumět, mám plné kecky od našich rádoby politiků. Nejsem dítě a asi ani padouch.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Zpočátku se scénář jevil na odpad, jak byl postavený na rohy, vůbec ne z důvodu překroucení předlohy, ale druhá půlka a konec vše srovnal do velmi slušného průměru. Jak Angelinu nemusím, tak musím uznat, že ksichtění a procítění role jí jde hodně dobře, takže objektivně patří veškeré fanfáry jí samotné.