Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 237)

plakát

Zátiší Summit Bluff (1990) 

Kirstie Alley v poloze šité jí přímo na tělo, jak milé připomenutí doby její největší slávy. A ty vlasy!!! Tomu říkám devíza. Jinak dobrá zápletka, slušná komedie a podnětný návod jak někoho usouložit k smrti, dokonce 5x. Pullman hrál rozpačitého bulíka neskutečně, hlavně při hledání šprcek a věšení žaluzií, to nemělo chybičku. Jinak udílení lekce, poučení a šance k nápravě dávám vždycky zelenou! ;-)

plakát

Láska je láska (2012) 

Až na ty "nezbytné" šukající a masturbující scény podané trapným českostylem, šlo veskrze o příjemnou záležitost, velmi nenásilnou a místy i vtipnou. A to, podotýkám, se novodobé české tvorbě vyhýbám jak čert kříži, tudíž to byla náhoda se dívat. Jasně, že díky hereckým legendám jako jsou Petr Nárožný (ono to jde nějak rychle☺), Eliška Balzerová (nejstarší dealerka v republice) , Ondřej Vetchý (ten moc prostoru nedostal) a super komička Simona Stašová (scéna v porodnici aj. špeky). Ale ani mladí nijak nezklamali a nezůstali příliš daleko v závěsu. Jen tak dál Český filme, na kvalitu a návrat ke Zlatému fondu není nikdy pozdě!!

plakát

Učitelka angličtiny (2013) 

Julianne Moore je natolik emotivní a emocionální osůbka, že je každý (doslova) snímek s ní výjimečným zážitkem a zároveň ji činí kouzelnou a moc krásnou. Kdo to nevidí, je buď zabedněný ťulpas nebo má holt jiný vkus. ;-)

plakát

jOBS (2013) 

Prvních dvacet minut mě film nechával chladnou, když patřím jen k běžným PC uživatelům, tudíž mě technická stránka až tak moc nebere. Film brzy slušně nastartoval jak se sluší na pořádného vizionáře a inovátora, především geniálního dříče, jakým Steve Jobs bezesporu byl. Nejsem příznivec nakousnutého jablka, ale přesto mě způsob režijního vyprávění a hereckého podání Ashtonem Kutcherem natolik zaujal, že jsem si hned poté pár info o tvůrci vyguglila. To, že většina pokrokových lidí, kteří se podíleli na převratech v technice podobného kalibru jsou asociálové a sociopati, je mi známo již delší čas, ale že tento alternativec v otázce života, práce, stravování a odpočinku, pokud nějaký vůbec měl, odmítl téměř jistou šanci na vyléčení, a skončil jak skončil velmi předčasně a zbytečně, to už mi můj průměrný mozeček nepobere. Asi osud, který se s ním ani předtím nijak nemazlil. Škoda ho a vzdávám mu tímto psaním hold za jeho osobní vklad do vzniku převratného vynálezu, který dnes řídí kompletně celý svět.

plakát

Osudové léto (2002) 

Mám ráda sportovní filmy a filmy o soutěžení, ráda sleduji snahu vyhrát nad jinými i nad sebou samým. Tyto obří vlny na Havaji jsou pro běžného smrtelníka vrcholem strachu už jen od pohledu, natož tam být a utkat se s nimi... A to jsem odjakživa trpěla fóbií ze žraloků ve spojení se surfingem. Teď vidím, že umřít se dá i bez nich. Vzdávám velký hold všem takovým odvážlivcům! Luky dávej pozor čeče, i na Zélandu to musí být pořádný fičák.

plakát

Bohatí láskou (1992) 

Moc hezký film, takový malovaný obraz života o dospívání, rodičovství, manželství a vztahové problematice napříč generacemi i sociálními rolemi. Lepší průměr bych řekla.

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Film má potřebné grády, šlape jako hodinky, střídání nálad, asistentek, partnerů a především módních outfitů nedávalo nudě šanci. Výkon Meryl Streep byl famózní natolik, že jsem jí tu despotickou ulítlou potvoru věřila do puntíku. Anne prošla několika proměnami od puťky, přes modelku, až po elegantní dámu s vlastní hlavou a názorem v ní. Obě dámy se nakonec dopracovaly ke vzájemnému respektu a šly si svou cestou. Ovšem řítící se vodopády, jež udávají tep života v NY, nejsou nic pro mě, za takové místo bych určitě nevraždila.

plakát

Láska a smrt (1975) 

S tvorbou WA spíš zatím jen koketuji, tento snímek byl výběrem ze 100x ničeho, co včera dávali v telce. Pár vtípků by se našlo, největší asi ten s cynickou Diane u postele umírajícího manžela a jejím dotazem na téma kolik mu zbývá času z původních 10 minut pod lékařských dohledem - ještě tak 8? Jinak to bylo místy moc utržené z kontextu, přehnaně rádoby vtipné a hlavně hrozně ukecané. WA je ovšem kardinální antisexy prototyp "chlapa" - ten musí mít kromě plné kešeně ještě plno někde jinde, jinak to nevidím.☺

plakát

Michael Jackson a Cirque du Soleil (2012) (divadelní záznam) 

Moc milé a nečekané připomenutí hudební legendy, včetně záběrů ze života, které jsem dosud neviděla. S končícím zdrojem financí snad přijde počátek zdroje pravdy...

plakát

Královská aféra (2012) 

To byl zase jeden z kvalitních precizně zpracovaných snímků, který mě nasával jak pivař pivo s chutí a vírou v jedinečné kouzlo okamžiku. Alicia mi přišla jako rozená královna a Mads, ač zjevem nijak nepřitažlivý, měl takovou sílu charisma a vlivu, že bych mu skočila do náruče bez okolků. O dobové atmosféře už ani nemluvě, jak jsem psala dokonalá sondáž do historie bez příkras bez slitování. Osvícenství je potřeba v každé době, ale tehdy to byl doslova masakr něco nového prosadit a nebýt obratem o hlavu kratší. ;-)