Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy neprovdaná, čtyřicetiletá učitelka angličtiny Linda Sinclair (Julianne Moore) žije v malém městě. Společnost jí dělají jen její dvě siamské kočky a spousta klasických knih. Její život je, na rozdíl od hrdinů jejích oblíbených knih, velmi klidný. Jednoho dne se do města vrátí její bývalý žák Jason (Michael Angarano). Jason se chce stát dramatikem v New Yorku, ale jeho arogantní otec Dr. Tom Sherwood (Greg Kinnear) chce aby jeho syn vystudoval právnickou fakultu. Linda se rozhodne, že Jasona v jeho snu podpoří a začne ho v jeho úsilí povzbuzovat. Jejich osudy se začínají proplétat. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bota jménem Melichar lehce stříknutá Birdmanem. Co to přináší? Že žaludek verbala je panickou úzkostí sevřen a jeho Necenzurovaný almanach invektiv (mimochodem nově zařazený do Index Librorum Prohibitorum) naopak otevřen? Trošku vznášejícího se nad Národní a Masarykovým nábřežím? Ne. Jen poznání, že knihtisk pozvolna umírá a Zisk nezná risk.. Nenáročná, prostoduchá komedie, které M.Angarano dodává mimóznost a J.Moore grácii. Když ji mladý rozervaný dramatik ve flanelce ohýbá přes učitelský stůl, na zdi visící Shakespeare nejspíš přemýšlí, jestli se jedná o báseň Znásilnění Lukrécie či komedii Mnoho povyku pro nic.. ()

Gyl 

všechny recenze uživatele

Julianne Moore jako jediná nemá úplně dementní postavu a i její herecký výkon je dobrý. Naopak Michael Angarano hraje takového debila, že je naprosto neuvěřitelné, aby se s ním jeho bývalá učitelka alespoň bavila, natož aby ho osouložila. Panoptikum pokračuje otcem hlavního hrdiny, ředitelem školy, dramatikem, který vede herecký kroužek a tak dále. Na místě paní učitelky bych se odstěhoval někam, kde žijí normální lidé a nikdo by o tom nemusel točit film. ()

Reklama

megan017 

všechny recenze uživatele

Utahý film, přesto koukatelný. Poslední dobou chtějí po Julienne, aby vypadala jako nějaká tuctová padesátnice, což nechápu, chtěla bych být v jejím věku taková kočka. Ve filmu se dokonce objevilo i obočí Lily Collins, které má větší herecké nadání, než ona(asi proto ztupila všechny pinzety).. Příběh učitelky celkem ušel, soulož na lávici s bývalým studentem byla spíše k smíchu, než nějak vzrušující a tak to mělo být. Chlapi, co ví víte, o čem vaše byvalá učitelka snila.:D Myslím, že Julienne obstarozní, zatrpklou, netečnou a zmatenou úču zahrála dokonale, ale řekněte mi. Kdy ona nehraje dokonalé? Ona je jediný důvod, proč jsem se na to podívala. Z trapasů a reakcí hlavní hrdinky jsem měla celkem solidní srandu. Dávám 2 hvězdičky. ()

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

Jediným vtipem v této komedii bylo označit film za komedií. Dvě hvězdičky jsem tomu dal pouze z respektu vůči Julianne Moore, i když její postava přestárlé, zapšklé a pokrytecké ženské mi přišla stejně zajímavá a přitažlivá, jako slovo lečo. Mimochodem z leča jsem se ve školce poblil, ale to je jiný příběh, který nemá jakoukoliv souvislost s kvalitou tohoto filmu. ()

studentice 

všechny recenze uživatele

Navzdory nizkému hodnoceni ostatních uživatelů, mě se film líbil. Nenudila jsem se ani minutu, bavilo me propojení divadelní hry a osudů hlavních hrdinů. Jediné, s čím nesouhlasím: SPOILER: Jakto že ji chtěli ze školy vyhodit, když měla sex s dospělým chlapem, i když bývalým studentem. Není to úplně nejvhodnější, ale určitě to není proti žádným pravidlům. Na druhou stranu nechápu, jak se mohla do té školy vrátit a mít i minimální respekt u studentů po všech těch drbech, co tam o ní kolovali.. A ten závěr-bylo to romantické, ale totálně úchylné. Myslím, že to by v reálném životě žádný chlap neskousl, ať by byla partnerka sebemilejší:). Jinak Julianne Moore jako vždy úžasná:). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od října do prosince 2012 v americkém státě New York. (BMW12)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu Tribeca 26. dubna 2013. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Linda Sinclair (Julianne Moore) přijde žádat Jasona (Michael Angarano) o nový konec hry, si Jason vyhrne rukávy a opře se o pult. V dalším záběru z Lindy zpět na něj má rukávy znovu normálně, a to aniž by se jakkoliv pohnul. (dandislav1991)

Reklama

Reklama