Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (121)

plakát

Spisovatelé (2012) 

Mám tenhle film moc rád. 97 minut aka jeden rok s touhle rodinkou plnou romantiků. Není to klasická, přeslazená romantická komedie o jednom páru. Každá postava je zajímavé napsaná a scénář je plný frází, který nutí člověka přemýšlet.  Spisovatelské prostředí je pro mě osobně zajímavý a neokoukaný. Suprový casting a dobrá hudba jsou třešničky na dortu.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

O sólu pro Obi-Wana čtu aspoň 10 let. Matně si vzpomínám, jak Ewan prohlašoval, že do projektu půjde, pokud bude stát za to. By mě zajímalo co mu za to stálo v téhle slátanině. Ewan super jako vždy a otravná princezna byla celkem sympatická, ale to je z pozitiv vše. Scénář to je katastrofa. Koukám, že to „psalo“ 5 lidí, takže se asi neshodli jestli z toho chtějí mít pohádku, akční film a nebo komedii. Nepovedlo se ani jedno. Stovky komiksů a knih z období po III epizodě a banda tupců postaví příběh na záchraně mladé princezny. To už jsem viděl stokrát. Nedozvěděli jsme se nic nového ani závratného, takže pro fandu SW zbytečný počin. Režisérka se taky moc nepředvedla. Za vše mluví scéna únosu. Po ní jsem to měl asi vypnout a měl bych klid. Nevyužitý potenciál, rychlokvaška, marní tvůrci to je DISNEY! PS: a to jsem fanda nový trilogie.

plakát

Ava: Bez soucitu (2020) odpad!

No, ty vole! Hvězdně obsazená slátanina. Ještě možná pochopím, že do toho šli. Možná to šlo udělat líp, ale režijně se to fakt nepovedlo. Díky Jessice se to dá těch 90 minut vydržet.

plakát

Hříšnice (2017) (seriál) 

Taková poctivá "detektivka", kde excelentní Jessica Biel a Bill Pullman postupně odkrývají zapomenutý příběh Cory. Každopádně mi tohle stačí a nějak nemám chuť se dívat na další serii.

plakát

Happy! (2017) (seriál) 

Bum. Rána z čista jasna. Happy! je pecka, protože je to něco jinýho než konzumujeme každej den. A úplně nejlepší je si ani nečíst o čem to je a jednoduše si to pustit, šok/nadšení bude ještě vetší, ale mluvím o první sérii. Pak příjmde BUM podruhé a to je rána do zad v podobě druhé série. Šílená jízda odpadlíka a jeho imaginárního kámoše v podobě jednorožce končí a stává se z toho nudná a divná "jízda".

plakát

Fargo - Season 2 (2015) (série) 

Má to světlé momenty a krásně to vypadá, ale je to nuda jak blázen. U posledního dílu už jsem nevydržel.

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

86%? Aha, tak dobře. Prvoplánově to docela funguje, než se člověk zamyslí. Tím, že má díl cca 30 min, se rádoby zdá, že se pořád něco děje, ale ono se vlastně nic neděje. Trošku to vypadá na dobře napsané a vyvíjející se postavy - z kokotů se stávají dobráci a naopak, jenže pak se to během dvou minut zase všechno otočí. Navíc herci otřesní, hlavně teda Machhio a Zabka. Trošku to zachraňuje poslední díl druhé série.

plakát

Hledání Aljašky (2019) (seriál) 

Nevím. Je to geniální. Knihu jsem nečetl, ale určitě si ji přečtu až ze mě seriál trošku opadne. Což si myslím bude chvilku trvat. Casting super, neoukaný ksichty a hlavně Kristine aka Aljaška je topka. Holka co celý dny chlastá, hulí, má ráda knižky, sex a svý přátele. Do toho reší sofistikovaně fylozofický otázky o životě. Jasně, že se do ní hlavní hrdina zamiluje a já s ním. A vzhledem k tomu, že seriál začíná tak jak začína je celkem jasny, že se něco posere a to mě celou dobu sžíralo. Navíc se mi málokdy stane, že na film/serál myslím ještě pár dní, ale tohle je přesně ten případ. Nejhorší na tom všem je, že to nebude mít pokračování. BTW každej kloudnej seriál by měl mít teplýho černocha.

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

Po druhé serii můžu říct, že Sex Education patří do mé topky. Laurie Nunn je geniálni, nikde o ní není žádná zmínka takže je to asi její prvotina, navíc vypadá docela mladě. O to víc dokážu ocenit jak skvěle napsala velké množství postav, které jako celek perfektně fungují a jejich všední problémy jsou uvěřitelné. O Asovi asi není potřeba se rozepisovat, ale Emma Mackey aka Maeve to je pecka. Nádherně napsaná postava, opět pro herečku prvotina a hraje jí skvěle. Maeve prostě miluju. Jediný problém druhé serie je v tom, že se děj rozprostřel mezi hodně postav a tím pádem nedostáva tolik prostoru Maeve a Otis, jejiž chemie podlemě dohnala seriál tam kde je. No jak to tak po sobě čtu tak samý superlativy:-D Jednoduše je to pecka!

plakát

Králové léta (2013) 

Čekal jsem od filmu víc. Nebo mozná víc toho života v lese. V podstatě zde jde hlavně o vztah hlavního hrdiny a jeho otce. Všechno to mezi je nemastné neslané až na úvodní scénu. Největší problém jsem měl s tím, že jsem měl celou dobu pocit jako bych film už viděl, ale že by mi to až tak vypadlo z hlavy?