Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (2 613)

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Navzdory odchylek od knižní předlohy, famózní. Naprosto strhující, brutální znázornění nejdražšího koníčka mocných.

plakát

Bobby Deerfield (1977) 

Nebe nezná vyvolených. Film je lepší než Remarquova kniha.

plakát

Gia (1998) (TV film) 

Odbržděná Angie dává zapomenout skutečné tváři první supermodelky, která nedržela jen toto prvenství. Shlédnuto po letech, výborný, škoda že televizní, film. Jít to na velké plátno, možná by si Angelina sáhla, krom zlatého Piťáka, i na zlatého plešouna. S Giou ji nepojí fyzická podoba, ale její osobnost vystřihla senzačně. "Chci si dát pauzu." "To nejde. Teď a tady. A žít budeš potom."

plakát

Obleva (2022) (seriál) 

Nádherná kamera, uhrančivý, drsný Štětín, dobrá, "severská" krimi, kterou bohužel zařízli v závěru, ale odpouštím. Koukalo se mi na to dobře.

plakát

Rod Draka - Král Úzkého moře (2022) (epizoda) 

Rozvleklá nuda. Jediná scéna, která zaujala, byla s nezletilým nápadníkem. Díl, který divák musí posouvat dál, protože se v něm nic neděje, je snad nejpřeceňovanější bídou s nouzí.

plakát

Láva (2015) 

Slovenská verze mnohem lepší, hlas Juraja Benetina z Korben Dallas je perfektní.

plakát

Proměna (2022) 

Nesympatická, ošklivá, uvřeštěná motorová myš, 15 minut stačilo. Otravné, na Pixar až nečekaně.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Po dokonalých Vlastnících rozpaky. Divně vystavěno, nesedlo mi to, až na několik momentů, které svým bizárem pobavily. Postavy dostaly šablonu už na začátku, následně se nemění, odporní jsou všichni, děj se vleče, nudí, dovolím si srovnání s excelentní Okupací, která je natočena na podobně minimalistickém formátu, ale nesklouzla do Kameňákové frašky. Obsazení fajn, podivný střih ale nedovolil hercům se lépe rozvinout. Karikatura naší společnosti mi nevadí, tady jsem ale čekala víc. Příště!

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Perfidní castingové manévry, že to tam vypadá, jako v NY metru, nemá asi smysl řešit, podotknu akorát, že Tolkien nežil ve 13. století, lidi různých ras dobře znal, do svých příběhů je zakomponoval, kam sám uznal za vhodné, ve svých knihách inklinoval k severským kulturám, protože jejich jazyky studoval, ale budiž. Ve fantasy je to, narozdíl od historických románů, konečně jedno, co mě vyrušovalo víc, byl vzhled elfů a jejich civilní účesy. Elf má vypadat jako sličná, štíhlá, ladná bytost, nikoli jako maorský, těžkotonážní, ošklivý desetibojař destel let po ukončení aktivní kariéry, Tolkien elfy vykreslil přesně, čili mě se taková inovace nelíbila vůbec, navzdory faktu, že tato záležitost je natočena pouze na motivy Tolkiena. Elfové hobita Petera Jacksona zhmotnili mé představy nad knihou přesněji, v tomto seriálu tedy zklamání, a nejen, že byli do jednoho hnusní, mohutní, s ušima jako na mouce v Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, obávám se, aby příště aspoň nějaké ty uši měli. Za elfy nekompromisní srážka. Jinak ale spokojenost, bylo se na co dívat. Gandalf se má objevit tuším až ve třetím věku, zdá se, že to tvůrci pojímají jinak, že v tu dobu se objeví pod konkrétním jménem, nevadí mi to ani trochu, jeho linka byla zajímavá, Galadriel se mi líbila, skřeti, trpaslíci a chluponozi taky. Na seriál sympatické, vizuálně krásné, s nádhernou hudbou, v mých očích to filmovou laťku samozřejmě nepřekročilo, ale s chutí si dám sérii další. Dva roky je dlouhá doba, jsem zvědavá, co nám tvůrci nabídnou dál. Příběhů ze Středozemě je totiž zoufale málo... List od Nimrala, Kovář z Velké Lesné a Sedlák Jiljí z Oujezda  nestačí, nestačí, nestačí... :)