Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (2 613)

plakát

Rod Draka - Potomci draka (2022) (epizoda) 

Nadšení nesdílím. Výprava ok, však ukecané, divně obsazené, porodnictví je řezničina, dívat se na to ještě večer v telce s tím, že to bylo pro efekt prokládano jinak solidním soubojem,( podezírám tvůrce, zda se u této sekvence vzájemně neukájeli), mi vhod nepřišlo. Draků málo, keců mnoho, zlo muselo být zatlačeno na pilu až to uši rvalo, nebývale ošklivá následkyně, ani jedna z postav nezaujala, krev a kozy- HBO klasika, dva mikrospánky během projekce, tož uvidíme. Rozumím tomu, že se všichni těšíme, že jsme si Trůny odžili nad knihami i seriály, ovšem, že by mě tohle strhlo způsobem, jako první části GoT, tak to ne. Já měla pocit, že koukám na strnulé, oplácané elfy v nekvalitních parukách, kteří nezaujatě odhrkávají text a jinak se nedělo nic.

plakát

Pohled na lásku (2013) 

Tvář lásky. Smutná, psychologická dramromantika, která mi v určitý moment přišla jako "horor ze života", no psycho úplné, nicméně z určitého úhlu asi i celkem pochopitelné, pomalé, tíživé, plíživé, přesto mě to zaujalo, těšil mě prostor, jaký Annette a Ed dostali, co jiné zlobí, nevyužití Robina Williamse, mi naopak taky sedlo, umění nezastínit, přitom skvěle vyjádřit svou vedlejší roli, postavu, která je a vždycky bude, to mi taky smysl dávalo, vonělo to barvami, bylo to o lásce, na hlavu, komorní, niterné, nic pro zobáky. Možná se mi to rozleží a půjdu nakonec i do pěti.

plakát

Projekt Adam (2022) 

Pro děcka OK, pro mě akceptovatelné jen se staženým zvukem na nulu. E.T.-starmanovský začátek mě oslovil, rodinná linka nijak zvlášť nevadila, no ale hlava jako střep. Uštěkané, na roubík do úst, rychlost dvacet.

plakát

Stínohra (2022) 

Dánská syrová, depkoidní dramata tady hltáte jak "stopařka" u Detvy semeno a tomuhle dáte šedesátku? Typické. Předně, ačkoli mi pan režisér ulahodí lépe seriály než celovečeráky, tentokrát mě trefil přesně. Komorní, promakané, obsazení by se z fleku uchytilo na světové filmové scéně, že je Milan bombarďák ppč, víme dávno, nejen z divadla, Jeník Jankovský, Hynek Čermák, Vladimír Javorský i madam Frejová- senzační všichni, Žiaranova kamera, střih i Avishai Remembering, chválím, až se sluncem spálené zelená. Skvělá záležitost, ven s tím a zasloužené ovace se snad dostaví. Aby se tohle házelo do jednoho ranku jako sračkoidní komedie, typicky československé. Ode mě plná palba! Na Netlixu to visí od včerejška, jestli máte rádi ponuřejší věci na telce, to si dejte. Tvl tady expert neumí napsat správně ani jméno režiséra, hlavně, že se umí písemně vyblít, pak se něčemu div.

plakát

Pán přílivu (1991) 

Starší filmy mám ráda, tohle na mě, navzdory silnému příběhu, působilo příliš archaicky, zkratkovitě a přeslazeně.

plakát

Příběhy slavných - Požehnaný prokletý básník Bohumil Hrabal (2000) (epizoda) 

Hrabal je šleha, povinnost, základ. Syrová, trpká třešinka na dortu české literatury, pochopitelně s peckou, která má čtenáře vytrhnout z letargie. Pro mě jsou Bohumil Hrabal a Ota Pavel dvě nejoblíbenější spisovatelské osobnosti, obě si mě získaly nejen svými řádky. Kontroverzní, skromní, s vlastním příběhem,  s chybami, které je polidšťují, moudří, laskaví, osamocení. Že pan Hrabal "odletěl" dobrovolně, nepochybuji. S krmením holubů to tehdy vážně přehnali, ale pal to čert. Kdo se o něj zajímal, kdo ho četl a přemýšlel u toho, myslí si své. Krásný dokument dává divákovi dostatek prostoru, aby si udělal názor. Pasáže, které četli pánové Abrhám a Somr, mířily rovnou do srdce.   "Na jakékoli stránce, kterou otevřete, je film." Jiří Menzel.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Zábavné! Hezká atmosféra, kamera, hudba, emancipovaná, prdelatá domorodkyně s třetím okem byla víc sci-fi než celý predátor, už jsem si říkala, aby nakonec nežvýkal kůže místo ní ve vigvamu dodneška, ale budiž. Pohodová zábava na páteční večer.

plakát

Když se všechno po*ere: Woodstock 99 (2022) (seriál) 

Devět kruhů pekla k popisu zrovna shlédnutého nestačí. Čtvrtce miliónu sjetých, ožralých, hladových, nemytých lidí s úpalem, nahatých a po pás ve vlastních hovnech, bych nepustila ani Nedvědy, natož KorN, Limp Bizkit nebo Redhoty, s jejich prudce vynalézavým songem k věci Fire! Drát do oka ve formě pozvání  křehké kopretiny Jewel na tento vymazlený monsterbál, pobavil. Jestli má někdo pocit, že ho totálně naplnil prudce metalový, rozuměj anarchistický dýchánek ve Vizovicach, tož tak ať si dá toto. Učebnicová sociologická studie stran chování frustrovaných jednotlivců v davu aneb jak člověk inklinuje přirozeně k primitivním pokleskům. Věřím, že účastníci v životě už nic většího/šílenějšího/dekadentnějšího nezažijí. Hieronymus Bosch předběhl dobu, nebo spíš dobře chápal, že se lidé nemění. Je to prostě v nás. stačí impuls, možnost, prostor. Viz. hrůzy války. To si dej, neváhej.  Pokud mívám nějaké výhrady k line-upu Colours of Ostrava, tak po tomto, přátelé: klidně buzipopík, opruzný indífolk, vřeštivé bolehlavové divoženy ala krákora LP, vystřelená Aurora nebo zas Zaz (rozjezdit!), už jsem ticho, beru i Dádu v duetu s Krajčem s písničkou napsanou těsně, než se hvězda odebere na nebe , hlavně ať je publikum O.K. .

plakát

Třináct životů (2022) 

Jsem rozsekaná! Tohle si dejte. Ron Howard natočil famózní biják, škoda, že to nešlo do kin. Ačkoli víme, jak to tehdy dopadlo, nenormální napínák. Z kuloárů taky víme, že natočená záchranná akce se shoduje s akcí reálnou, čili se ani nevkusně nefintilo, za což šestá hvězda. Anesteziologům se jistě sevřou půlky, neboť mít 5 a půl hoďky 13 děcek v ketaminu pod vodou, to se rovná solidní profesní noční můře! Jinak já mám po Top Gun a Elvisovi třetí film roku, divila bych se převelice, kdyby toto Avatar přerazil, ale nechme se překvapit. Často se nadává na lidi, jací že jsou ničemové. Co ale kolikrát člověk dokáže, je skutečně nadlidské. Krásný film!!!