Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené seriály (7)

Black Books

Black Books (2000)

Fran: "Do you know nothing about modern culture, Bernard? Beckham, Posh, Pokemon ... ?" Bernard: "Pacman. It`s pronounced Pacman." ___ Malý vesmír CLOPENED, kde ke štěstí stačí dobrá kniha, sklenka vína a trocha ironického sarkasmu ... nebo sarkastické ironie, je-li libo.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Roy: V jaké společnosti to žijeme? ... Ty nový protipirátský reklamy jsou dost drsný. (evidentně při pohledu na SOPA, PIPA a ACTA) ___ Ajťácký vtip => Wikipedia: "Vše vím!" Google: "Vše najdu!" Facebook: "Všechny znám!" Internet: "Jsem vše!" Elektřina: "Všichni sklapněte!"

Star Trek

Star Trek (1966)

Člověk se odvážně pouští tam, kam se dosud nikdo nevydal ... aby tam nakonec našel sebe sama. ___ Zajímavý pohled na Star trek nabízí kniha "Federation & Empires: Federation, Vulcans, Klingons and Romulans" Johna Peela, ve které autor mimo jiné vysvětluje poměrně zřejmé ekvivalence mezi skutečnými národy a spojenci a rivaly startrekovské Federace. "Klingoni jsou zřejmým zastoupením pro Sovětský svaz. Méně zřejmou, ale nijak skrytou, je ekvivalence mezi Romulany a Číňany. V původních sériích jsou Romulané tajnůstkářští a rezervovaní a je o nich známo jen málo. Jsou bojovní, ale nepředstavují takovou hrozbu jako Klingoni. Zajímavé je, že jsou blízcí příbuzní Vulkánců, kteří jsou mimozemšťané (ve vztahu k lidem), ale přesto součástí Federace. Vulkánci jsou tak ekvivalentem k Japoncům, kteří nejsou jen “blízcí příbuzní” (nebo přinejmenším sousedé) Číňanů, ale jsou známí nechutí k vyjadřování silných emocí na veřejnosti." Celá anotace na knihu: http://aelitafrommars.blog.cz/

Ženatý se závazky

Ženatý se závazky (1987)

"Bůh ví, ze jsem od života nic nechtěl, a taky jsem to dostal." ___ "Myslíte si, že v životě jenom prohrávám. Jenom proto, že mám podělanou práci, kterou nenávidím, a rodinu, která mne nerespektuje. Dobře, možná jsem pro vás neúspěšný. Ale chci vám něco říct. Každé ráno, když vstávám, vím, že to nebude lepší, dokud zase nepůjdu spát. Takže vstanu, vypiju svou vodnatou kávu a sním nerozmrazenou housku, sednu do auta bez benzínu, s prosezenými sedadly a šesti probuzenými krysami. Vrhnu se do práce, jen abych měl potěšení z toho, že natahuji pár levných bot na hnáty lidí jako vy. Nikdy nebudu hrát americký fotbal, jak jsem kdysi toužil. Nikdy nebudu milovat nádhernou ženu. Taky už nikdy nepojedu autem bez masky na hlavě. Ale neprohrávám svůj život, protože stejně jako každý jiný nikdy nebudu tím, čím jsem kdysi chtěl být. Budu dělat to, co nenávidím, čtyřicet hodin týdně, doživotně. Ale fakt, že si proto nestrčím do pusy hlaveň pistole, ze mne nakonec dělá vítěze." ___ Člověk se pohybuje mezi ideálem a skutečností. Al Bunda je typický hrdina všech dob. Vždy jde jen o poměr ideálu a bundovství v nás.

Lucky Louie

Lucky Louie (2006)

Lucky Louie je typický dnešní Al Bunda alias ženatý se závazky. Narozdíl od 80. let minulého století se takový chlap žení později, má manželku vzdělanější, výdělečně úspěšnější a pracovitější a navíc poučenou o zdravém způsobu života, ale vše ostatní včetně drzých dětí má nachlup stejné. Tyto dva seriály ve vší kráse ukazují, jak se v partnerském životě skloubí v jeden rozporuplný vztah připoutanost a otrávenost až nesnášenlivost. Lidé dlouho žijící spolu vždy připomínají dikobrazy z bajky Arthura Schopenhauera o nástrahách blízkosti: „Skupina dikobrazů se potuluje chladným zimním dnem. Aby nezmrzla, seskupují se zvířata blíž k sobě. Avšak jakmile jsou dostatečně blízko, aby se mohla přitulit, začínají se navzájem píchat bodlinami. Rozprchnou se, aby unikla bolesti, tím ale přicházejí o výhody blízkosti a znovu se začnou třást chladem. Dikobrazi se tedy opět seskupují a celý cyklus se opakuje, jak se snaží najít pohodlnou vzdálenost, kompromis mezi bolestivým propletencem a zmrznutím.“ ___ Některé scény tohoto seriálu jsou nad hranicí filosofické, psychologické a sociologické geniality.