Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3 089)

plakát

Černý telefon (2021) 

Předchozí hororová spolupráce Scotta Derricksona a Ethana Hawke, Sinister, mi velmi sedla, ovšem u Černého telefonu jsem se dost nudil a to hlavní v první půl hodině. Logicky se to pak více rozjelo, ale zápletka podle krátké knihy Joa Hilla (i přes změnu příjmení se stigmatu nevyhne a ten talent tam prostě asi není) mi nepřišla moc kvalitní a nepřineslo to do hororového žánru nic nového. Spolu s poměrně bezkrevnou režií průměr.

plakát

Ms. Marvel (2022) (seriál) 

Celá čtvrtá fáze MCU, hlavně ta seriálová, se nese ve znamení představování nových, leč druhořadých hrdinů. Samotná Ms. Marvel je celkem sympatická postava, v podání Iman Vellani vyloženě k zulíbání, hlavně v herní týmovce the Avengers je poměrně velkým tahounem příběhu. Z podstaty věci se v její sólovce musí řešit rodinné zázemí, leč zkrátka v Evropě pákistánská kultura příliš nepotáhne a v některých dílech už toho bylo zkrátka moc. Horší je ale nic moc zajímavý příběh s mnoha nezajímavými postavami (hlavně ta úklidová četa s velitelkou je na fackodání) a linkami, které vyjdou do ztracena. A to i když byl první díl chválen za různé vizuální nápady (graffiti na zdech) v režii hlavní dvojky Mizerů 3, celkově je to pro mě průměr, na který navíc nejsem cílovka a pokud Marvel neotočí výhybku, začne požírat svůj vlastní pozlacený ocas. Pořád samozřejmě může být hůř, ale je to zkrátka jenom výplňovka.

plakát

Peacemaker - Season 1 (2022) (série) 

Opravdu nemám rád spin-offy, ještě jsem neviděl žádný, který by nebyl o dost slabší než dílo, ze kterého se odštěpuje. Což je i případ Peacemakera, u kterého mi od prvního traileru až do konce série štvalo , jak je oproti Suicide Squad brutálně podfinancovaný a lokace mi místy přišly jak z nějakého sit-comu. Zároveň pro mě James Gunn není úplně tvůrčí jistota a v některých dílech to do sebe zapadlo lépe, jinde hůře, tu čtvrtou hvězdičku zachránilo až finále, kde je poměrně pěkná akční sekvence. Vtipy na mě fungovaly tak jeden z pěti a vůbec nejvíc mě štvalo brutální překopání charakteru Peacemakera, tedy ono polidštění, aby jeho vlastní seriál vůbec dával smysl. Se sledováním jsem si dal na čas a nechápal jsem v jistých kruzích docela vyhajpovanost seriálu, ale zkrátka jsem to bral tak, že někomu ten humor sedl více. Stokrát radši bych si dal Sebevražedný oddíl 3 a klidně od Gunna, ale když už to bylo natočeno, tak se furt jedná o tu lepší část tvorby jinak stálé mdlých originálů HBO MAX (neplést s HBO).

plakát

Men (2022) 

Mám rád mysteriózní věci i většinu tvorby Alexe Garlanda, ale Men mi tedy vůbec nesedlo a vůbec jsem to tvůrcům nebaštil. Hlavně v závěru, který mi přijde úplně mimo a kvalitního vysvětlení se nedočkáme. Atmošku to má a vlastně jsem se po většinu doby filmu těšil, co přijde dál, ale když mi pak došlo, kam to směřuje, byl jsem značně konsternovaný. Asi to bude chtít někdy druhé zhlédnutí. Každopádně cením originalitu a A24 budu nadále sledovat.

plakát

Banda - Série 3 (2022) (série) 

Možná nejlepší seriál současnosti. Ne všechny díly jsou úplně prvotřídní a občas se i dějově zdržuje, ale ten zbytek je vyloženě k popukání a zkrátka jsem se těšil na každý nový díl následující týden, což je vůbec ta nejlepší vizitka seriálu. Nejsem Američan, takže mě příliš nevzrušuje až absurdní brutalita v některých sekvencích a nezlobil bych se, kdyby na ní v již potvrzené 4. sezóně ubrali. Karl Urban je prostě top a už se těším, co na nás tvůrci chystají příště.

plakát

Odplata (1999) 

Hodně drsná a temná gangsterka, u který mě hrozně mrzí, že nevzniklo pokračování. Mel tenkrát sakra válel a Porter zní ještě líp než Parker.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

U Ragnaroku jsem si posteskával, že z kin začaly mizet klasické komedie a laciný humor se přesunul do blockbusterů. Takový druhý Doctor Strange můžu potvrdit, že to ne vždy funguje. Waititiho pokráčka už jsem samozřejmě více tušil do čeho půjdu. Výsledek mě ale konsternoval takovým způsobem, že mě to úplně otrávilo. Čtyři hvězdičky samozřejmě platí za výbornou režii a vesměs je tu všecko správně, jen ten styl mi zkrátka vůbec nesedí, nezasmál jsem se snad ani u jednoho vtipu a povzdychával jsem si nad časy prvního Thora, kdy to Hemsworth bral ještě vážně a jak jsem ještě před covidem bezostyšně žral každou marvelovku. Alespoň, že mě to nenudilo tak jako Doctor Strange. Ale když si to tak shrnu, návrat Natalie Portman mě nijak zvlášť nepotěšil, vše již bylo vyspoilerováno ve dvou hlavních trailerech, co jsem viděl; Jaimie Alexander tu má pouze cameo a Christian Bale nedostal echo, že v marvelovkách se nehraje takovým tím jeho způsobem sobě vlastním a občas působí jako parodie a až konečně ve finále došlo k uvolnění humoru a nějaké té dramatičnosti a osudovovsti, což jsem si užil zdaleka nejvíce z toho filmu. Podtrženo a sečteno, Hemsworth říká, že se může jednat o jeho poslední Marvel film, závěrečné titulky a potitulkovky říkají opak, ovšem já tedy doufám, že další Thor už nebude. Stále tu totiž máme stylově podobné (vykradené) Guardians, kde s tímhle stylem počítám a věřím, že si trojku užiju mnohem více. Ale v létě bude nabídka chudá, tak jděte spíše na to než na Jurskej svět. PS : role Russella Crowea je tu vyloženě nedůstojná.

plakát

Bourák (2020) 

První polovina ještě relativně zajímavá a zábavná, ovšem Bourák si to neudrží, začne být zdlouhavý a posléze nudit a překlene se do úplného absurdna. Ale Trojan si to dost dává.

plakát

Nesnesitelná tíha obrovského talentu (2022) 

Kdo jiný by mohl natočit něco tak meta absurdního na svou osobu než Nick Cage. Od jeho tvorby v dnešní době už nic nečekám, leč se stále ze starého fanouškovství a zájmu podívám. Tenhle snímek s nebývale dlouhým názvem se navíc jevil celkem zajímavý díky nasazení v kinech a Pedru Pascalovi, leč v první polovině mě ničím extra neohromil. Ta druhá mě bavila o něco více, ale upřímně, nebýt právě Cage, jedná o naprosto zapomenutelný polo akčňák s několika hezkými záběry u moře.