Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Poslední recenze (35)

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Pro mě naprostá dokonalost.  Tenhle animák se bezchybně strefuje do mých chutí. Velmi dobře propracovaná hlavní postava s uvěřitelným a uspokojivým vývojem, sympatické vedlejší postavy které seriálu dodávají hloubku a emoce, které by bylo jinak velmi těžké prozkoumat a ani poněkud monotónní záporáci příběhu moc neubírají. To celé zkombinované s naprosto skvělým soundtrackem a kvalitní animací dává dohromady pro mě jedinečný zážitek a jeden z nejlepších seriálů posledních let. Pro ještě lepší zážitek doporučuji japonský dabing, dodá to celému seriálu větší autentičnost, i přesto že se jedná o západní tvorbu.

plakát

Ghost in the Shell (1995) 

Věřím že před skoro 30 lety, kdy film původně vyšel, se jednalo o něco opravdu unikátního. Bohužel pro Ghost in the shell, bylo tohle téma od doby vydání zpracováno nesčetněkrát, a v některých případech, podle mého názoru, lépe. Určitě je ale třeba pochválit skvělou atmosféru, kvalitní vizuální zpracování (berte v potaz, že se jedná o film roku 95) a zajímavý soundtrack, který zní futuristicky a historicky zároveň. Ghost in the shell bude navždy zapsán do historie, jako jeden z pilířů počátku filmového Cyberpunku, a už jen z toho důvodu ho rozhodně stojí vidět. Pokud ale nejdete po historii, a pouze hledáte futuristický film s tématem umělé inteligence, tak se dá určitě vybrat lépe.

plakát

Kimi no na wa. (2016) 

Jakožto člověk, jehož anime zkušenosti končí s Miyazakim, jsem si chtěl trochu rozšířit obzory, a tak jsem skončil u tohoto mě skrytého pokladu. Your name je romantické drama, podložené mystickou stránkou, o životě dvou mladých lidí v srdci Japonska, jejichž osudy se neodvratně propletou. Vizuálně je to jeden z nejhezčích animáků jaké jsem kdy viděl, což jen dokazuje že 2D animace má pořád své místo ve filmovém průmyslu. Celý film je navíc doplněný naprosto skvělým soundtrackem, který emotivně nabije každou scénu. Celkově se jedná o jeden z nejhezčích filmů, jaký jsem za dlouhou dobu viděl.

Poslední hodnocení (3 740)

Star Wars: Vadná várka - Bleskový úder (2024) (epizoda) (S03E14)

24.04.2024

Šógun (2024) (seriál)

23.04.2024

Šógun - Sen o snu (2024) (epizoda) (E10)

23.04.2024

Občanská válka (2024)

18.04.2024

Star Wars: Vadná várka - Pomocná ruka (2024) (epizoda) (S03E13)

17.04.2024

Šógun - Nachové nebe (2024) (epizoda) (E09)

16.04.2024

Fallout - Minulost (2024) (epizoda) (S01E05)

14.04.2024

Fallout - Ghúlové (2024) (epizoda) (S01E04)

11.04.2024

Fallout - Hlava (2024) (epizoda) (S01E03)

11.04.2024

Reklama

Poslední deníček (27)

Leden, Únor…Březen?

Tak jsem se konečně dostal ke zpracování nějakého shrnutí za začátek roku 2024. Leden byl jako vždy extrémně suchý, v Únoru se rozjela spousta seriálů a než jsem stihl něco napsat, tak už byl najednou Březen.


Naštěstí se zde zatím neobjevil doslova špatný film nebo seriál, naopak je zde několik naprosto úžasných kousků především v seriálové tvorbě a brzy se k nim dostaneme.


10. The Marvels - Zde není moc co říct, velmi průměrná Marvelovka na kterou jsem po týdnu úplně zapomněl. Určitě to není tak špatné jak někteří lidé tvrdí, a taky se nejedná o nejhorší Marvel Film posledních let, nicméně zde není ani moc chválit. Všechno se drží tak na hranici průměru až podprůměru a jenom díky velmi skromné délce se dal film celkem v klidu vydržet. 


9. Millers Girl - Není to můj styl, což nemusí znamenat že je to špatný film, zde tomu ale tak trochu je. Jediný důvod proč jsem si to vůbec pouštěl byla Jenna Ortega a Martin Freeman v hlavních rolích. Naštěstí moji oblíbení herci nezklamali a byli na celém filmu to nejlepší. Bylo to celkem kvalitně natočené ale celkové zpracování mě zase tolik nezaujalo. Takovýhle film bych očekával před 20 lety v nočním programu na nově, ale v dnešní době už pro tyto romantická dramata není úplně místo. 


8. Avatar: The Last Airbender ( Netflix ) - Hrané zpracování mého oblíbeného seriálu je sice vizuálně velmi působivé, nicméně podle mého názoru postrádá duši své animované předlohy. Herci se snaží ale několik z nich se na svoje role nehodí. Příběhy jsou seškrtané, spojené dohromady a nebo úplně smazané, což se dá pochopit z produkčního hlediska, nicméně zde vyvstává stejná otázka jako u všech hraných remaků, co vlastně hraná verze přináší narozdíl od animované předlohy? No, zde se překvapivě pár věcí našlo. Některé vedlejší postavy dostali trochu více prostoru zazářit a celý příběh má poněkud temnější atmosféru. Konečné hodnocení si nechám až po dokončení ale zatím stále všem doporučuji zvolit animovaný originál.

hodnoceno po 5 epizodách


7. Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes - Nový příběh ze světa Hunger Games pro mě byl prvním celkem příjemným překvapením. Filmu by rozhodně prospěla kratší stopáž a sympatičtější herecké obsazení, jinak mu ale nemám moc co vytknout. Chápu že se úplně nedrželi knižní předlohy ale neměl jsem pocit že v příběhu cokoliv chybělo. Určitě se pro mě jedná o zatím nejlepší snímek ze světa Hunger Games a jsem velmi zvědavý jestli se dočkáme dalšího pokračování. 

 

6. Killers of the Flower Moon - Velmi velmi velmi dlouhé historické drama od Martina Scorseseho na téma utlačování indiánských kmenů na začátku dvacátého století je samozřejmě velmi dobře zpracované, zvláště když vezmeme v potaz o jak těžké téma se jedná. Všichni herci předvedli skvělé výkony a produkce jako vždy na jedničku, nicméně extrémní délka tomuto filmu u mě hodně ubírá, zvlášť pokud si film nedokáže plně udržet vaši pozornost. Chtěl jsem vyzdvihnout pár hereckých výkonů ale pak jsem si uvědomil že bych musel vypsat skoro celé filmové obsazení, opravdu maximální kvalita herectví. 


5. Bridge to Terabithia - To jsem si takhle jednou po dlouhé době pustil v sobotu ráno televizi a zrovna začínala pro mě neznámá dobrodružná “pohádka” Most do země Terabithia. Po bezmála dvou hodinách ( včetně reklam ) jsem byl velmi příjemně překvapen jak krásný film se dá občas chytit v televizi. Samozřejmě to není žádný světový trhák, ale každý film nemůže být velkým kino hitem. Příběh o rodině, škole a dětské fantazii je přesně to, co je občas potřeba a to nejen pro děti, ale i pro dospělé. Všem bych tento film vřele doporučil, ať už na sobotní ráno, nebo filmový večer s přáteli. 

 

4. Star Wars: Bad Batch Season 3 - Začala nám poslední sezóna Bad Batch, a začala velmi kvalitně. Je pravda že tento seriál měl vždycky velmi silné začátky a konce, jen ty prostředky trochu zaostávaly, takže budeme doufat že v poslední sezóně si dají trochu více záležet. Těžko hodnotit jen po čtyřech epizodách a tak si více slov schovám do dalších měsíců, každopádně mám radost že se v tomto žebříčku objevuje alespoň jedno animované zastoupení.

hodnoceno po 4 epizodách


3. The Walking Dead: The Ones Who Live - A je to tady zase, Walking Dead nikdy neskončí. Tenhle seriál je ale něco speciálního. Máme zde návrat oblíbených postav, nové kvalitní postavy,  zajímavou zápletku, dobrý scénář a až překvapivě dobrou produkci. Zde opravdu není co vytknout a každý fanoušek Walking Dead se teď musí těšit na každou neděli, kdy se nám dostane další kousek tohoto skvělého seriálu. Až je mi trochu líto že už jsme v polovině a do konce zbývají pouhé 3 epizody.

hodnoceno po 3 epizodách


2. The Crown - Po několika měsících se mi konečně podařilo prokousat se nakonec Koruny. Tenhle seriál rozhodně není pro všechny. Vyžaduje po Vás určitý respekt k Britské královské rodině a všemu co se kolem ní točí. Rozhodně se nedá říct že vykreslují monarchii jen v pozitivním světle, občas je to spíše naopak. Ať už je ale příběh o princezně Dianě, Margaret Thatcherové nebo královně Alžbětě II. tak si můžete být jisti naprosto skvělým seriálovým zpracováním které svou úrovní dosahuje naprosté špičky seriálové tvorby. 

 

1. Shogun - Tento seriál jsem měl vyhlídnutý už nějakou dobu a tak jsem se na premiéru velmi těšil. Historické drama podle knižní předlohy a ještě z mého oblíbeného Japonska je přesně můj šálek čaje. O to víc mám radost jak skvěle si zatím Shogun vede ve všech hodnoceních. Hiroyuki Sanada je jedním z mých nejoblíbenějších herců a zde se kromě hlavní role chopil i role produkčního. Podle jeho slov chtěl autenticky přiblížit západním divákům život v Japonsku na začátku 17. století, a to se mu podle mého názoru zatím naprosto daří. Jedná o jeden z nejkvalitnějších seriálů posledních let a zde se nebojím tipovat že si pro mě udrží jedno z vyšších míst na celkovém hodnocení tohoto roku. 

hodnoceno po 3 epizodách

 

Co mě čeká?

No, je tu rozjetých několik seriálů, takže samozřejmě pokračování Avatara,Walking Dead, Bad Batch a Shoguna. Do kina na Dune 2 a dál ani sám zatím nevím. Takže se nechme překvapit. 

Leden, Únor…Březen?