Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (789)

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

Když jsem se před několika týdny po dekádě a kousek vracel do Středozemě, byl jsem z prvního dílu nadšený. Čekal jsem, že k "Věžím" se dostanu prakticky ihned. Nakonec pauza byla delší než jsem čekal. Když jsem prostřední část trilogie pustil, nějak jsem se do toho nemohl dostat. Ty nejzásadnější věci jsem si totiž pamatoval a proto nebylo snadné se do děje ponořit. Nakonec se to povedlo díky vedlejším nitkám v příběhu. Například zamilovávající se princezna, fanouškům se omlouvám, ale jméno zapomenuto, kdy ji chuděře nejde nepřát a vy víte, jak je to beznadějné. Dilema Pána Elfů, kdy mu rozumíte, že chce to nejlepší pro svůj lid a ví, že ať bude rozhodnutí jakékoliv může mít nedozírné následky. Hněv Entů, kdy zjistili, že i oni jsou součástí zkázy. Ano, opět silný zážitek plný epických momentů a silných pocitů. Druhý díl je o něco slabší než první, ovšem je to stále silné veledílo a i po letech nestárne. 92 procent.

plakát

Dračí prokletí (2020) (seriál) 

Není to špatné, ale z trojlístku do kterého spadá ještě Diova krev a Castlevania nejslabší. Až příliš se drží video herního náčrtu kdy po cestě za hlavním úkolem splní pár vedlejších. Epizodická struktura celku trochu ublížila. Stejně jako názvy jednotlivých epizod, které vyzradili pointu. Jinak ale nemám problém. Celé je to krvavé, násilné a plné dalších scén u kterých si stále zvykám, že jsou v "animáku". 4 hvězdy nakonec dám, ale jen tak tak. 80 procent.

plakát

Cobra Kai - Série 3 (2021) (série) 

Třetí série nabízí téměř totéž co předchozí. Jen to překvapivě skvělé, už není překvapivé. To co bylo divné a někdy i špatné zůstává divným a špatným. Jenže člověk už si zvykl. CK ve třetí řadě umí zatlačit na nostalgii. A ne jen na tu karate kiďádskou. Nabídne výbornou týmovku se dvěma naprosto rozdílnými hrdiny. Nabídne 80kové vykonstruované bitky. Nabídne romantické zpátky do minulosti a nebojí se ve stylu filmů o bojových umění nabídnout až magické chvaty. Linky dospělých mě opravdu bavili a užíval jsem si je. Na rozdíl od linek puberťáků. Děcka se chovají jak zvířata a šílenci. trošku to jde do kontrastu a v určitých pasážích mě to nabourávalo ten svět a vlastně i rušilo. A to nemluvím o přerodu jedné z postav. Proměna Daenerys Targaryen z GoT byl proti tomu geniální maratón. Závěr má koule a příjemné vyústění, ale nemohu se zbavit dojmu, že až přehnaně fanboyovské. Každopádně CK opět bavila. O trochu méně než druhá série a o poznání méně než první. 80 příjemných procent a sem se snad poslední sérií.

plakát

Za čárou (2021) 

Znáte ten pocit, jak máte něco na jazyku, chcete něco říct a možná by to bylo i fajn, ale nakonec to vyšumí? Přesně tohle mi vyřazuje z dalšího zklamání od Netflixu. Protože nápad spolupráce člověka s položivým robotem, nebo jak to pojmout, zní dobře. Ukázat válečný konflikt z několika poloh taky. Jenže. Hlavní hrdina neskutečně otravný a nenápadný. Mackie mě definitivně přesvědčil, že sám velký flák neutáhne. Naťuknutý svět vypadá dobře, ale je zasazen do naprosto šedivých a nudných kulis. A stejně tak na mne působí uchycení příběhu, které se ve své jednoduchosti snaží ke konci tvářit chytře. No a akce? Vytrhne vás sice z nudy, ale rozhodně není na záchranářské úrovni. Film není na dvě hvězdičky, spíše na tři. Ale vzhledem k rozpočtu, promarněné šanci a velkému zklamání dám jen dvě. 49 procent.

plakát

Mladé pušky II (1990) 

Možná to bude znít přísně, ale všechno z prvního dílu je pryč. Ta lehkost bytí, atmosféra svobody a napětí když jde do tuhého taky. Tady se prostě dost často střílí slepými. Estevez v roli Kida je určitě fajn, Kiefer se snaží, ale ani jeden nemají z čeho. Zbytek bandy včetně Chaveze je vlastně tak nějak mimo. Přiznám se, že už začátek mě vytrhl ze světa, do jehož návratu jsem se těšil. Film zachraňují některé silné momenty. Jenže je jich žalostně málo a ani téměř dokonalá ženská prdélka to nezachrání. Bylo by snadné film odpálit, ale i nespravedlivé. Jak už jsem říkal. Některé pasáže jsou opravdu dobré a chválit můžu i hudbu. 60 smířlivých procent.

plakát

Mladé pušky (1988) 

Jo to byli časy. Krásná příroda, na přechodu pro chodce jste potkávali koně, chlapi nosili kvéry za pasem a film bavil výkony herců a ne digitálním trikem. Skutečně příjemný návrat v čase s velmi dobrou hereckou bandou. Ať už jste určitým postavám v bandě fandily a nebo třeba ne, jasné je, že tam nebyli zbytečně. A když třeba nějaká odpadla mrzelo to. Kiefer Sutherland je zde neskutečný sympaťák a spolu s Charliem film táhnou. Emilio Estevez hraje toho šílenýho Billyho taky výborně. Jestli ho v bandě chcete a nebo třeba ne, je přesně ta zábavná kontroverze. Jo a vybavil jsem si jeho roličku ve Dva a půl chlapa. Film se nese v pohodovém duchu, tedy alespoň na mě tak působil. A to bylo přesně to co jsem v ten večer potřeboval. 77 procent westernu s parádním obsazením.

plakát

Sněžná past (2018) 

Mám krásný horský prostředí. Mám J. Momou. Vymyslím, jestli se tomu dá takhle říct, primitivní zápletku s balíčkem drog. A jde se na to. Uděláme fajn béčko. A neboo, udělám nudnou podívanou kde je snad všechno špatně. Momoa je ty vole zabijácký udělaný hovádko, tak proč si mám myslet, že je to obyčejný taťka od rodiny? Nebo proč, když pominu, že tlupa záporáků vypadá jak vydláci z roku 1991, se chová jako banda blbců? Proč do filmu s minimální šancí na prosazení se dá proboha někdo, nemocného taťku, malou dcerku a ani jeden nesehrají nějakou důležitější roli? Za mě musím říct, že až na lokace a to, že jsem se chvílemi, ale fakt jen chvílemi i bavil, velké zklamání. 55 procent.

plakát

Zelená zóna (2010) 

Hned z kraje je nutné si přiznat, že mé hodnocení není zcela objektivní. Tyhle špionážní dramata zkrátka nejsou můj šálek kávy. Skoro celým filmem jsem se vlastně protrápil. V určitých momentech to na mě působilo realisticky, jak se asi v takových kruzích vysoké politiky může pracovat. O to ale na mě působil epic hero konec víc, jako z jiného filmu. Ale co naplat ten mě zase bavil nejvíc. Je to důkaz toho, že rozhodně nejsem cílovka a kdo z vás naopak tyhle kejkle vidíte rádi a třeba čtete můj koment, tak si 15 procent přihoďte. A abych nezapomněl, strašně mě v některých pasážích vytáčela nesnesitelně blbá kamera. Dám nakonec slušných 60, za pro mě zábavných posledních 20 minut.

plakát

RoboCop 3 (1993) 

Začnu podobně jako u RC2. Musím říct, že jsem čekal velký průšvih. Fakt velký. A on se nekonal. Dokonce se konalo i příjemné překvapení. RC3 má totiž fajn zápletku. Vedle ní, vypadá příběh druhého dílu, jako prázdná nádoba. Je bohužel vidět, že trojka je mířena na mladší publikum, než nekompromisní první dva díly. Nutno ale dodat, že to ubírá míň než bych řekl. Co mě mrzí daleko víc je fakt, že se ztratila ona nadsázka a sarkasmus, který hrál prim v minulých dílech. Dále mrzí absence obličeje Wellera, ale v rámci možností je nahrazen. Do trojky se mi původně vůbec nechtělo ale v rámci dosledování další kultovní série a dohnání manka jsem si ji dal. A jsem za to rád. 65 procent za možná až příliš přísně hodnocené zakončení trilogie.

plakát

Ničitel Conan (1984) 

Tak jsem si dal tuhle klasiku po několika letech. Odhadem tak 15? A musím říct, že se zuby nehty budu držet, aby nešlo hodnocení o jednu dolů. Když to vezmu postupně. Máme tu partu nesympatických hrdinů, kdy jediný Arnie za něco stojí, ale protože ví , že se ocitl někde, kde být moc nechce, tváří se zde všelijak. A pózy alá kulturista nezachrání vše. Zbytek tlupy je fakt velký špatný. Souboje jsou o dvě třídy dole oproti jedničce. Celá atmosféra jakbysmet. Příběh, motivace postav a vše okolo je naprosto hloupá. Ale OK jde o béčkovou fantasy. O triky mi přijde, že se snad už ani nikdo moc nepokoušel, aby se náhodou nějaký nepovedl. Za sebe říkám, že jsem si několikrát s láskou vzpomněl na všeobecně neoblíbenou Rudou Sonju. 50 procent .