Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 181)

plakát

Někdo to rád blond (2004) 

Tak blbé, tak skvělé. Jsem rád, že jsem na klanu Wayansů vyrostl a je škoda, že sem tam něco podobného nevypustí v dnešní době. Podobná infantilní buranská zábava jednou za čas rozhodně neuškodí a ve správné náladě a se správnou hladinkou jde o perfektní dílo.

plakát

Zlouni (2022) 

Zlouni jsou dobrej animák se skvělou animací a dost dobrou akcí. Ale je škoda, že ničím nevyniká a nepřekvapí. Příběhově je to až příliš předvídatelné, přestože se film snaží o naprostý opak. Tak trochu se nabízí srovnání se Zootropolis, které je ovšem jinde. Přesto přimhouřím oči a přilepším, protože jako dítě by mě to určitě bavilo.

plakát

Old Henry (2021) 

Nenápadný, klidný western, který ale krásně klame.

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Trojice McDonagh, Farrell a Gleeson se po Bruggách opět potkávají a opět je to zvláštní tragikomedie, i když zde je humoru poskrovnu a jde spíš o irské, ultra hořké melodrama. Příběh a postavy dohnané ad absurdum, přitom stále tak nějak uvěřitelné. Kvalitní práce s minimalismem, pár hodně slušných hlášek, zajímavej build-up, dobrá chemie postav a těžký život dvacátých let v Irsku.

plakát

The Wire - Špína Baltimoru (2002) (seriál) 

Jó, The Wire by v dnešní době BLM vznikal těžko. 5 našlapaných sérií a naprosto neuvěřitelná laťka kvality, nepočítám-li úvodní díly sérií - hlavně u úplně prvního dílu jsem měl problém a říkal jsem si, jestli má smysl koukat dál, ale overall hodnocení mě přesvědčilo a jsem vážně rád, že jsem v Baltimoru zůstal. Je to drsný, surový, syrový, politický, násilný, má to skvělé postavy (RIP MKW), vynikající atmosféru a každá série pracuje s trošku jiným tématem, jinými lidmi a přitom je celý seriál výborně provázán. Jedno z nejlepších nahlédnutí do problematiky gangů, navíc z velice detailně (skoro až fifty-fifty) z obou stran zúčastněných, tedy policajtů i gangů. Málo kde se diváci mohou setkat s takovým zpracováním tvrdého naturalismu, jako právě zde.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Kocour v botách (2) je bez nadsázky jedním z nejkompletnějších a nejlepších animáků, které jsem kdy viděl. V Kocourovi je prostě všechno, skvělý, poutavý a témata přesahující děj, naprosto vynikající animace (využívání a kombinace různých typů animací), perfektní spektrum zajímavých postav, nápaditost, hravost, hudba. Kdo by si pomyslel, že by po nijak výjimečné jedničce a celkově slabší čtyřce Shreka vznikne naprosto dechberoucí film, který má tolik co nabídnout z tohoto světa. Na své si přijdou děti, na své si přijdou rodiče i ti, co chtějí jen vidět dobrý film. Celou dobu v kině jsem měl pocit, že Kocour vznikal s láskou, že do toho dali tvůrci to nejlepší a skutečně, nemám, co bych vytknul. Moderní pohádka, přitom zábavné a neuvěřitelně poutavé dobrodružství, které baví!

plakát

Superdebata: Hledá se prezident (2023) (pořad) odpad!

Jak já miluju hloučky makaků, kteří každou zakončenou odpověď doprovázejí bouřlivým tleskáním a hulákáním, nehledě na kvalitu natož obsah slov kandidáta. Debata měla nulovou úroveň. Rozdělení debaty na 2 dle průzkumových šancí je už jen poslední hřebíček do rakvičky. Jedinou výpovědní hodnotou tohodle Prima žumpa-bizáru (nejsem schopný si vybrat jen jedno pojmenování) bylo, že Pavel potvrdil, o kolik silnějším kandidátem oproti Danuši je a naprosto oprávněně postoupil do druhého kola voleb.

plakát

Superdebata (2023) (pořad) 

Ač mě debata bavila (Diviš kraloval fun scéně a dodal pořádnou sportovní atmosféru), Řezníček ji zvládl výborně, tak mám 2 zásadní problémy. Nepříjemná ozvěna a zaměření na 3(2) hlavní kandidáty, což mi v prvním kole, přijde dost přes čáru, vzhledem k tomu, že by měli být všichni na stejné úrovni bez ohledu na předpoklady. K tomu je debata druhého kola.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Jednička přišla jako blesk z čistého nebe, byla skvělá a s radostí jsem jí napálil plný počet. Pokračování rozhodně není špatným filmem, má opět zajímavé obsazení a zápletka není nudná. Jenže ujeté finále mi požitek z filmu zkazilo. A je to vážně škoda, protože na poli originálních filmových detektivek se Na nože sluní na vrcholu a rád bych viděl modrookého Blanca řešit další případy.

plakát

Zaklínač: Pokrevní pouto (2022) (seriál) odpad!

Slovy klasika: "Dejte to pryč, mně se z toho dělá mdlo." Já si ani nepamatuju, že bych si něco pustil a fyzicky nebyl schopnej koukat. S nadlidským úsilím jsem zvládl 20 minut jakžtakž udržet pozornost, zbytek prvního dílu jsem si spíš brouzdal po netu a dokonce poposkakoval dopředu, aby to už skončilo. Z toho, co jsem viděl, se mi normálně dělalo špatně. Tahle slátanina by nebyla schopná sama o sobě obstát a zaškatulkování tohoto skvostu do světa Zaklínače je od Netflixu jen snaha ždímat z popularity a navíc přidává další nároky. Nerozumím, že tohle někdo s čistým svědomím vypustil do světa, ale v jednu věc doufám - a to, že se díky tomuto odpadu zlomí pod Schmidtovou větev, židle nebo koště nebo na čem zrovna ta čarodějnice visí. Tady se nemá vůbec smysl vytahovat woke problematiku (u Draka ji akceptuji, protože scénáristicky a herecky není co vytknout, tady je úplná hloupost to vytahovat, protože nijak negativně neovlivnují děj -> protože tu žádnej není lol), jenže tady je scénář naprosto šíleně slátaný humus. A pokud bych byl schopný tolerovat špatný scénář, tak stejně nemám, co bych vyzdvihl. Tady je všechno špatně, způsob vyprávění, nudné kostýmy a lokace, skutečně špatné CGI, do očí bijící lacinost, vydávání lidí se špičatýma ušima za elfy a mohl bych dlouze pokračovat. Dokážu odpustit ledacos, ale nehodlám poslušně papat každou dobrotu z fabriky, pokud jednoduše dobrá není. Poprvý v životě hodnotím seriál na základě jednoho dílu, víc ale nedám a čas investuju do něčeho jiného. Reálné hodnocení je možná 1 hvězda, hudba a úvodní dvouminutovka (čisté parazitování na hlavním díle) mají atmosféru, ale odpad dávám s naprosto čistým svědomím, protože přes 20 let staré fantasy seriály jako Xena, přestože to nikdy žádný zázrak nebyl, jsou až bolestně lepší a tohle prostě nesmí být cesta, kterou by se mělo fantasy ubírat.  "A nech zhynú všeci zkurvysyni!" včetně těch, kteří jsou tohle schopni s vážnou tváří vydávat za zajímavý a kvalitní seriál.