Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (68)

Nabídka

Nabídka (2022) (seriál)

V seriálu se diskutuje, že plakát s ansámblem postaveným do tvaru „V“ (anglicky „flying V“) není diváky příliš vítán, protože se s postavami nedokážou ztotožnit. Jeden z plakátů seriálu má přitom právě tento vzhled.

Nabídka

Nabídka (2022) (seriál)

Hlavní roli producenta Ala Ruddyho (Miles Teller) měl nejprve ztvárnit Armie Hammer. Z role ale měsíc po oznámení odstoupil, a to po obviněních ze sexuálního obtěžování a úniku znepokojivých zpráv na sociálních sítích.

Jen vraždy v budově

Jen vraždy v budově (2021) (seriál)

Charlesova (Steve Martin) fiktivní postava Brazzos je pojmenovaná podle řeky Brazos protékající skrz město Waco v Texasu, kde se Steve Martin narodil.

Jen vraždy v budově - Série 1

Jen vraždy v budově - Série 1 (2021) (série)

Jeden z vtípků série je, že se Cinda Canning (Tina Fey) obklopuje asistentkami s velice podobným vzhledem. Jednu z jejích asistentek, Cindy, hraje Anne Stringfield, což je skutečná manželka Steva Martina (Charles). Podobnost těchto dvou žen byla mnohokrát zmiňována v amerických médiích a sama Tina Fey o tom v minulosti žertovala. Když například předávala cenu Stevu Martinovi v roce 2015, řekla: „Hodně jsem se od tebe naučila Steve a nedokážu ani vyjádřit, jak moc jsem vděčná, že tě znám. Tolikrát jsi mi pomohl tolika různými způsoby. Hostoval jsi v SNL (od r. 1975), zahrál sis v našem hloupém seriálu, vzal sis ženu, která je moje mladší, hubenější a chytřejší verze. To všechno, abych se nepřestala snažit.“

Jen vraždy v budově

Jen vraždy v budově (2021) (seriál)

Seriál je natočen na motivy podcastu „Serial“, který vypráví Sarah Koenig. Seriálová postava, slavná vypravěčka podcastů o vraždách, kterou hraje Tina Fey, se jmenuje velice podobně, Cinda Canning.

Jen vraždy v budově - Kluk z 6B

Jen vraždy v budově - Kluk z 6B (2021) (epizoda)

Tato epizoda je natočena z pohledu hluchoněmého Thea (James Caverly). Kromě ukázek z předchozího dílu je jediný znělý dialog poslední věta Charlese (Steve Martin): „Dokázali jsme to!“ („We did it!“). Kromě scén, které dávají smysl, protože zde vystupuje Theo, si tvůrci poradili také se scénami z rande mezi Charlesem a Jan (Amy Ryan). Ti si vystačili se smyslnými pohledy a se slovy s erotickým podtextem ve „Scrabblu“.

Jen vraždy v budově

Jen vraždy v budově (2021) (seriál)

Nathan Lane (Teddy Dimas) měl pouhých šest týdnů, aby se naučil znakový jazyk, konkrétně americký znakový jazyk (ASL).

Jen vraždy v budově

Jen vraždy v budově (2021) (seriál)

Budova Arconia se skutečně nachází v Upper West Side v newyorském Manhattanu. Budova má název Belnord a nachází se na adrese 225 W 86th St.

Jen vraždy v budově

Jen vraždy v budově (2021) (seriál)

Na obrazovce s názvem epizody na začátku každého dílu je taktéž čas, který skutečně odpovídá délce dané epizody.

Jack Ryan - Season 3

Jack Ryan - Season 3 (2022) (série)

V seriálu se dozvídáme o projektu Sokol, plánu původně z 60. let použít malé nezjistitelné jaderné zbraně stejnojmenného jména s cílem vytvořit chaos pro projekt „Sedm dní k řece Rýn“. Ve skutečnosti existuje systém Sokol-Echelon, jehož počátky začaly v 80. letech. Jde o protiraketový systém laserových zbraní, které dokáží zničit či oslepit nepřátelské satelity. Rusko má nicméně jiné rakety, které mohou dosáhnout toho, co popisuje seriálový Sokol.

Jack Ryan - Season 3

Jack Ryan - Season 3 (2022) (série)

Projekt „Sedm dní k řece Rýn“ je skutečný. V seriálu se dozvídáme, že šlo o plán destabilizace střední a východní Evropy s cílem držet a rozšířit území Sovětského svazu. Ve skutečnosti to byl plán zemí Varšavské smlouvy z roku 1979, jak postupovat v případě jaderné války mezi Východem a Západem. Východní vojska měla v plánu i přes zamořené území vyslat vojáky až k řece Rýn a obsadit tak Západní Německo.

Jack Ryan - Season 3

Jack Ryan - Season 3 (2022) (série)

Zmiňovaná jaderná elektrárna Matoksa je smyšlená. V seriálu se zmiňuje, že je v Rusku a že její havárie nebyl Černobyl, ale ani tak to nebylo hezké. Autoři se nejspíš inspirováli právě Černobylem, protože žádná jiná havárie podobného rozsahu v jiné elektrárně v Rusku nenastala.

Jack Ryan - Season 3

Jack Ryan - Season 3 (2022) (série)

Vlajka prezidenta České republiky, známá také jako prezidentská standarta, má v seriálu nesprávnou podobu. Podoba je na první pohled natolik podobná, že to muselo být nejspíš úmyslné. Reálnou standartu lemují české státní barvy přibližně ve trojúhelnících, uvnitř se nachází velký státní znak s nápisem: „Pravda vítězí,“ na červeném praporu zavěšeném na lipových větvích s listy. V seriálu je standarta lemovaná taktéž českými státními barvami, ale obyčejně na střídačku, uvnitř se nachází grafika v podobě erbu rozdělená na tři části s českým lvem, upravenou moravskou orlicí a zlatou korunou. Z nápisu je vidět jen druhé slovo, které je „především“, navíc na modrém praporu. Prapor je pak zavěšený na bukových větvích s listy.

Jack Ryan - Druz'ya i Vragi

Jack Ryan - Druz'ya i Vragi (2022) (epizoda)

Ve 12. minutě se mluví o městě Doksy u České Lípy a na displeji je ukázána mapa s vyznačeným bodem u vody v lesích a PSČ 273 70. Ani jedno však není správně. Správné PSČ je 472 01 a Doksy sice u vody jsou, ale rozlohově se jedná o zhruba stejně velké město jako přilehlé Máchovo jezero.

The Gray Man

The Gray Man (2022)

Fitzroy (Billy Bob Thornton) ve filmu prohlásí, že Praha má 3 miliony obyvatel. Praha ale měla v době natáčení pouze kolem 1,3 milionu obyvatel. V celé metropolitní oblasti Prahy pak žilo kolem 2 milionů obyvatel. Tvrzení je tedy silně nepřesné.

Reklama