Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (2 022)

plakát

Americký sniper (2014) 

Na Amerického snipera jsem se dívala spíše z povinnosti. Moderní válečná dramata příliš nemusím, bohužel ani tento snímek mě nepřesvědčil. Škoda, že největší grády to pro mě nabralo tak v posledních deseti minutách. Zbytek filmu jsem se spíše nudila. Ale je to dobře odvedené řemeslo, to zase jo...

plakát

Magický hlas rebelky (2014) 

Martu Kubišovou mám hodně ráda, její písničky mám naposlouchané, dokumenty o lidech mě také baví a Sommerová je kvalitní dokumentaristka. Ten film měl všechny předpoklady. Neříkám, že mě nebavil, že jsem se nedozvěděla spoustu zajímavých věcí, ale že by mnou pohnul, to se tak úplně nestalo.

plakát

Slídil (2014) 

Zajímavý námět, jehož zpracování mě však až tak nebavilo. Možná je to tím, že jsem se na film nedívala na jeden zátah, ale spíše tím, že mi byl hlavní hrdina krajně nesympatický. Rozjezd byl pomalejší, pak se to začalo stupňovat, konec měl grády, ale úplný konec snímku je bohužel zase ztratil, takže se u mě jeho celkové vyznění rozplynulo kamsi do ztracena... I když snahu o šokující záběry si cením stejně jako snahu kriticky nahlédnout pod praktiky bulvárních hyen.

plakát

Železná srdce (2014) 

Tak nějak jsem tušila, že Fury nebude můj šálek čaje. A taky že ne. Zpočátku to byla dost nuda, děj nabral na obrátkách až v druhé polovině a jakž takž gradoval při závěrečné scéně, kdy naši hrdinové v čele s Pittem bojovali se skopčáky. Bohužel jsem si ale po celou dobu nebyla schopná najít k postavám vztah, byly mi celkem volné, tudíž jsem u filmu ani nemohla zažít kýžené emoce. Škoda, z klaustrofobního prostředí tanku šlo vytěžit mnohem více. Takhle válečné drama nevypadá.

plakát

Velká šestka (2014) 

Od Velké šestky jsem čekala více. Nakonec je to celkem standardní animovaný film, který se trochu veze na vlně komiksů, ale jinak se jedná o neinvenční snímek, který sice rozhodně neurazí, ale ani nenadchne - nedojme, nepokyvujete si při něm uznale hlavou, jak je chytrý...

plakát

Ant-Man (2015) 

V poslední době jsem byla komiksových adaptací trochu přejedená, ale na Ant-Mana jsem vyrazila, ani nevím proč, do kina. Trailer mě totiž až tak nezaujal. Teď si však říkám, ještě že jsem do kina šla, protože tohle mě bavilo jako nic podobného žánru. Lepší než samotní Avengers, ale i Kapitán Amerika, Thor a další (Iron Man je horší jen o chlup). Skvělý hlavní hrdina, parta přicmrndávačů, která pobaví, akce, nápady, má to spád a člověk se baví.

plakát

V hlavě (2015) 

Výborná pixarovka. Nápad s postavičkami, které ovládají člověka a celé tělo, není úplně nový, ale Pixar problematiku rozvedl do takových rozměrů, až se tají dech. Těch nápadů, vychytávek... Je to vtipné, milé, chytré a zábavné, ani na chvíli nemáte čas se nudit. Zatím animák roku.

plakát

Čarovný les (2014) 

Ach jo. Rob Marshall má na kontě kvalitní muzikály, Meryl Streep je moje nejoblíbenější herečka, a přesto z jejich spojení vzniklo dílo, které kdyby světlo světa nespatřilo, asi by nikomu nechybělo. Jak jsem kdysi měla ráda Deppa, tady mi lezl i po tu krátkou chvíli, co se ve filmu objevil, na nervy. Vždyť hraje pořád stejně a je stejně divný. Snímek smotal několik pohádek dohromady, což by ani nevadilo, ale ve výsledku to udělal tak blbě, že to působilo přinejmenším překombinovaně. Kdyby ke konci děj nekomplikovali obryní z nebes, která terorizuje vesnici, a děj prostě uťali, asi by to pomohlo. Na to, že se jedná o muzikál, písničky nic moc. Celkově se Čarovný les nepovedl, byl zdlouhavý a nudný. Škoda.

plakát

Ovečka Shaun ve filmu (2015) 

Seriál mám hodně ráda a poetika Aardmanovců mi sedí, takže jsem pochopitelně byla zvědavá i na Ovečku Shaun ve filmu. Bohužel se dostavilo lehké zklamání. Snímek působí rozvláčně a oproti několikaminutovým seriálovým dílům, které jsou nahuštěné a s mnoha gagy a nápady, prostě neplyne takovým tempem, jež by vás nenechalo vydechnout a nutilo vás neustále se chichotat. Za mě lehké zklamání.

plakát

Láska na kari (2014) 

Jméno Hallström zaručuje, že film špatný nebude. Po zhlédnutí Lásky na kari, na kterou jsem se hodně těšila (i proto, že tam hraje má oblíbená Helen Mirren), musím ale říct, že v režisérově filmografii najdu i lepší snímky. Láska na kari je pohodový a příjemný film, ale na nějakou větší emoci jsem čekala marně. A ke konci jako by mu docházel dech. Bylo to milé, ale znovu snímek vidět nepotřebuji.