Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Zajímavosti k filmům (13)

Noc s králem

Noc s králem (2006)

V závěru filmu, kdy se královna Esther (Tiffany Dupont) snaží u krále zachránit svůj lid před vyhlazením, má při rozhovoru s Hamanem (James Callis) na krku svůj přívěšek, v dalším záběru nikoliv a poté opět ano.

Signál

Signál (2012)

Kvůli natáčení muselo být prostředí natáčení leckdy upravováno. Přemalována byla například hospoda, a to jak výčep, tak i sál. Pomník připomínající 700leté výročí Lhoty byl pak obalen, aby získal jiný tvar.

Signál

Signál (2012)

Obyvatelé Lhoty, kde natáčení probíhalo, museli během filmování dodržovat ticho, díky čemuž se museli vzdát sekání trávy, práce na polích či řezání dřeva.

Prometheus

Prometheus (2012)

Guillermo del Toro se vyjádřil, že po uvedení Promethea pohasly všechny naděje na jeho plánovanou adaptaci hororového titulu „V horách šílenství“ od H.P. Lovecrafta, na kterou mu studio Universal odmítlo poskytnout požadovanou finanční částku. Stejně jako Prometheus totiž obsahuje témata okolo prastarých bytostí, které ovlivnily původ lidstva.

Prometheus

Prometheus (2012)

Ridley Scott snímek pojmenoval podle Prométhea, postavy z řecké mytologie, která ukradla bohům oheň a předala jej lidstvu. Paralelu našel v tom, že film je "příběhem zrození, příběhem bohů a člověka, který stojí proti nim."

Prometheus

Prometheus (2012)

Podle režiséra Ridleyho Scotta byli vetřelci v předchozích filmech doslova vyčerpáni, a tak se rozhodl v Prometheovi zaměřit spíš na jejich původ.

Prometheus

Prometheus (2012)

V rámci virální kampaně se objevilo kupříkladu video, na kterém má Peter Weyland (Guy Pearce) přednášku na slavné konferenci TED s datem 2028 či reklama, ve které představuje robot David (Michael Fassbender) společnosti Weyland Industries.

Rampelník

Rampelník (2009) (TV film)

Ve scéně, kdy princ (Kristian Kiehling) příjde za otcem, aby pustil Lízu (Julie Engelbrecht), vysí za princem obraz „Dívka s perlou“ ze stejnojmenného filmu Dívka s perlou (2003).

Osobní strážce

Osobní strážce (1992)

Scenárista a producent Lawrence Kasdan měl scénář k filmu hotový již v roce 1970. Až v roce 1976 jej pak nabídl Stevu McQueenovi, který roli odmítl, a Dianě Ross. Film byl nakonec zamítnut, protože byl "příliš kontroverzní". V roce 1989 se o projektu uvažovalo znovu. Do hlavních rolí měli být obsazeni Ryan O’Neal a opět Diana Ross. Z natáčení ale sešlo kvůli komplikovaným vztahům obou hereckých hvězd.

Reklama