Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (543)

plakát

Všemocný (2011) 

Perfektní film!!! Bradleymu Cooperovi jsem to věřila a byl fantastický (i když jako ulízanec se svítivě modrýma očima mě spíš odpuzoval) a celý příběh, režie, kamera - všechno bylo dokonalé. Neuvěřitelně jsem se bavila a dohromady vlastně nemám co vytknout. Tak proč jen 4*? Protože ten závěr se mi absolutně nelíbil a způsobil, že jsem díky němu ihned po skončení filmu neměla ten příjemný pocit.. Budu se snažit nespoilerovat, takže napíšu jen: Takhle to prostě skončit nemělo, tohle si nezasloužil.. A ať si to každý přebere jak chce :)

plakát

Stůj, ten mobil není tvůj (2005) 

Nudááááá..... Příběh dost trapný a většina herců vypadala, že se našli někde na ulici jen aby si to tam "odehráli" (jestli se tomu, co předváděl ten Potts, dá vůbec říkat hraní).. A tentokrát se snad poprvé musím vyjádřit i ke scénáři, protože co těm hercům scénárista někdy nacpal do pusy, to byla katastrofa!!! Nepřirozené... A dabing? Rozhodně se na to koukněte radši v originále, protože to byla hrůza. Ale abych jen nekritizovala, tak Gary Oldman (se svou úžasnou hudební vložkou!) a Billy Zane byli perfektní a ke konci i Roden. Vlastně ten konec se celý tak nějak dal a posledních 10 minut jsem se dokonce často smála (jak byl ten Gary roztomilý!!!).. I když samotná pointa byla taky katastrofální.. Nevím, nevím :)

plakát

Sim Salabim (2008) 

Tohle musí každému vyčarovat úsměv na rtech... Ten králíček je jednou z nejúžasnějších a nejroztomilejších postaviček z kreslených filmů! :))

plakát

Moje borůvkové noci (2007) 

Velmi nudný průměr s velmi dobrými herci... Tím, že v každé půlhodině filmu se řešilo úplně něco jiného, co spolu vlastně nesouviselo, film docela dost ztratil.. Příběhy to byly možná zajímavé, ale díky tomu, že jsme se v žádném případě nedostali do hloubky, to vyznělo do ztracena. Pokud můžu něco vyzdvihnout, tak je to jednoznačně Rachel Weisz, která tam byla bezkonkurenčně nejlepší.. Naproti tomu Norah Jones mi byla nesympatická.. Nebýt Rachel, dám asi jen 2*, ale jelikož byla tak dokonalá, hvězdičku přidám.

plakát

Prometheus (2012) 

Až doteď jsem si myslela, že nemám ráda sci-fi.. No možná to bylo tím, že jsem ještě na žádné perfektní sci-fi nenarazila. A možná se mi Prometheus tak zalíbil, protože je v něm i trocha hororu - vlastně na konci víc než trocha. Je to perfektně natočené, nese to v sobě skvělý odkaz a myšlenku. Herecké obsazení je snad to nejlepší možné v čele s Michaelem Fassbenderem a Noomi Rapace. Charlize Theron tak trošku v pozadí je také úžasná (role mrchy jí sedla!) a také Guy Pearce se stihl předvést. Nemám co vytknout. I po dvou hodinách jsem si přála, aby to trvalo klidně dvakrát déle a já dostala odpověď na tu nejzásadnější otázku filmu.. Takhle si budu muset ještě dva roky počkat, snad to vydržím. Tohle je zatím nejlepší sci-fi, co jsem za svůj život viděla, a ačkoliv jsem ještě neshlédla ani jeden díl Star Wars, jsem si jistá, že to Prometheovi nebude sahat ani po kotníky :)

plakát

Pojídač hříchů (2003) 

Příběh nic moc, dialogy nic moc, atmosféra nic moc... Ale to všechno by se možná dalo přežít, nebýt těch příšerných počítačových (?) efektů, které byly snad ještě horší než v Titanicu II. To mi tady chce někdo tvrdit, že hříchy jsou chobotničky (nebo medúzy?) prahnoucí po chlebu se solí? Jsem otevřená novým a přelomovým teoriím, ale tohle je moc i na mě.. Takže hvězdičku dávám jen a pouze za perfektního Heatha Ledgera.. Možná bych za obsazení byla schopná udělit i dvě hvězdy, ale vzhledem k tomu, že mi Shannyn Sossamon svým "hereckým" výkonem ani vzdáleně nepřipomínala herečku, nebudu to s tím hodnocením raději přehánět.

plakát

Po životě (2009) 

Abych se přiznala, nechápu moc zařazení horor/thriller.. Spíš bych řekla psychologické mysteriózní drama.. Je škoda, že v některých situacích se tvůrci snažili o strašidelnou atmosféru, což bohužel snížilo úroveň filmu o nějaký ten stupeň dolů. Christina Ricci byla perfektní stejně jako Liam Neeson, ale ten "její" Justin Long byl prostě divný.. Docela se ale divím, že Ricci kývla na to, že asi ve čtvrtině filmu bude běhat po scéně úplně nahá, protože si nemyslím, že za to dostala kdovíjaký honorář... Ale co je na tomhle filmu dobré? Že jsem od začátku až do konce nevěděla, co je vlastně pravda a ani tím závěrem se mi to nijak neupřesnilo a zůstaly otevřené obě možnosti.. Když se všechny klady a zápory spojí dohromady, nemůžu napsat víc než jen to, že to je úplně průměrné drama.

plakát

Souboj u Blood Creeku (2010) 

Ale jo.. Sice docela zdlouhavé, ale bavila jsem se a pointa se mi líbila :)).. (Shlédnout můžete zde.)

plakát

Vetřelec: Vzkříšení (1997) 

Ostatní Vetřelce jsem před shlédnutím neviděla, takže nemám srovnání.. Tohoto jsem si stáhla jen kvůli Jeunetovi a bála jsem se, že jelikož tohle není zrovna jeho parketa, tak se mi poprvé nebude jeho film líbit.. Ovšem naštěstí, ačkoliv typického Jeuneta mi připomínali jen jeho komorní herci Pinon a Perlman, mě film vůbec nezklamal a naopak jsem docela překvapená, protože se mi vážně líbil! Atmosféra by se dala krájet a děj i postavy byly perfektní.. A pokud mají být ti ostatní Vetřelci lepší, tak si je asi brzy stáhnu :)