Reklama

Reklama

Pojídač hříchů

  • USA The Order (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kněz z New Yorku Alex Bernier (Heath Ledger) pomáhá policistce Maře Sinclair (Shannyn Sossamon) vyšetřit případ mrtvého francouzského ambasadora, jehož tělo bylo pokryto mysteriózními náboženskými znaky napsanými v aramejštině. Alex je poslán svým učitelem otcem Dominikem do Říma, aby nechal znaky ve Vatikánu rozluštit. Záhada v Itálii pokračuje, vypadá to, že za vraždou stojí poslední ze starých křesťanských kněží, který se nazývá Sin Eater (pojídač hříchů), člověk, který dokáže z kohokoli vysát všechny hříchy. Má to však jeden háček. Hříšníka to stojí život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Decker 

všechny recenze uživatele

Uzasnej film. Skveka temna filozoficko-teologicka atmosfera. Dalsim vnadidlem (alespon pro me) filmu je Rim (ktery mam velice rad) a hlavne katerdrala sv. Petra. Herci jsou naprosto v pohode a duo Ledger+Addy k sobe jde velice dobre. Vim ze film se nebude libit urcite vsem tak jako me, ale me se tenhle film opravdu libil. ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Ako koľvek absurdne tento film mohol vyzerať, mňa to celkom pohltilo. Kňaz, ktorý tak celkom nechce byť kňaz, samozrejme "zakázaná " romanca a tragicky koniec veľkej lásky.... A hľa dokonalý Heath Ledger, ktorý postavu zahral excelentne..Stal sa tým, kto rozhoduje či máš nárok na očistu duše, alebo nie... Hodnotenie za 4*...asi by som prijala vyššiu minutáž pre niektoré dejové linky, ktoré zostali otvorené ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby filmů s podobnou tématikou nebylo tolik, byl by to mnohem zajímavější film. Ale v tom nepřeberném množství snímků o kněžích a temných zákoutích církve je tolik, že The Order spolehlivě zapadne. Výprava je sice velmi pěkná, zejména interiéry, ale postavy (snad až na uchlastaného kněze Tomáše) jsou tragické a k uzoufání. Druhá polovina není vysloveně špatná, ale přes tu první jsem se prokousávala velice těžko. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když Helgeland natočil svou ultrapopcornovou historickou komedii o mladém nýmandovi, jenž jako rytíř ke štěstí a lásce dojde a spojil v něm mladého, nadějného a talentovaného herce Heath Ledgera s neuvěřitelně krásnou a ve filmu debutující Shannyn Sossamon, sklidll svým Příběhem Rytíře docela úspěch. A možná se na něj snažil navázat, neboť se stejnými herci natočil toto mysteriózní a magické horrorové drama o pojídači hříchů a mladém knězi, který prozře. Zápletkou a nápadem rozhodně zajmívajší a hlubší než Příběh Rytíře, je to hloubavé, má to originální nádech a podobné mytologické náměty mě dost baví. Jenže na druhou stranu to není holt tak popcornové a celkové zpracování jako by nemohlo popadnout dech. Chybí tomu trochu více dravosti, akce a spádu. Je to moc utahané a jako by se to bálo ukázat zoubky. Škoda. Mohl to být povedený mysteriózní thriller se silně horrorovou zápletkou. Takhle se ale moc nedivím, že ten film docela zapadl, i když nějak moc špatný zase není (ovšem, i když jsem horrorový fanda, nebýt Shannyn Sossamon, asi bych se k tomu filmu nedostal). 2,5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladý kněz, který opustil církev, se ujímá série nevysvětlitelných vražd. Postupně zjišťuje, že po celá staletí existoval v církvi prastarý tajemný Řád, jehož klíčovou postavou je jakýsi Pojídač hříchů. Ten je však nyní přesycen Zlem a dychtí po smrti. Kdo ale pozře jeho hříchy, aby mu poskytl klid a kdo bude pokračovat v jeho stopách? Poté, co kněz odhalí odpověď na tyto otázky, musí bojovat o spasení vlastní duše i o záchranu ženy, kterou miluje. Zpočátku to vypadalo velice slibně. Heath Ledger předvádí zmatený herecký výkon a Shannyn Sossamon zaujme spíš vzhledově než herecky. Výsledek je naprosto banální, lépe řečeno naprosto stupidní. 40% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Vincent Cassel byl původně obsazen do role Williama Edena, avšak po třech týdnech spolupráci ukončil kvůli tvůrčím neshodám. Místo něj roli získal Benno Fürmann. (HappySmile)
  • Světová premiéra filmu měla být původně už 17. ledna 2002. Vydání bylo odloženo kvůli speciálním efektům, které se musely celé přepracovat, protože někdy vypadaly značně směšně. Hříchy, které po smrti vystupovaly z těl, totiž vypadaly jako kalamari. (HappySmile)

Reklama

Reklama