Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Biografie (77)

Franky G (herec)

11.05.2006

Franky G, pravým jménem Francisco Gonzales, se narodil v roce 1965 do početné rodiny portorických přistěhovalců. Své dětství prožil v drsné New Yorské čtvrti Brooklyn.Střední školu ovšem vychodil v Oklahomě. Odjakživa byl u něho na prvním místě sport. Hrál závodně fotbal a věnoval se i kulturistice, uplatnění ale našel až ve… (více)

Lenka Krobotová (herečka)

11.05.2006

Lenka Krobotová se narodila 10. března 1977 v Plzni, do rodiny slavného divadelního režiséra a herce Miroslava Krobota. Zprvu se věnovala lidovému a scénickému tanci, aby se nakonec stejně nechala zlákat prkny, co znamenají svět. První role ztvárnila v divadle Kašpar, kde pouze zaskakovala. Po úspěšném absolvování DAMU se stala… (více)

Emilie de Ravin (herečka)

11.05.2006

Emilie se narodila jako lehce opožděný dárek 27. prosince 1981 a v konkurenci dvou starších sester se naučila, že nic v životě nebude zadarmo. Už od devíti let tvrdě dřela balet, za pár let si tak vysloužila vstupenku do elitní školy australského baletu, se kterým procestovala pěkný kus světa. Své zkušenosti z dramatických… (více)

Brandon Routh (herec)

11.05.2006

Brandon James Routh se narodil roku 1979 ve státě Iowa. Vystudoval University of Iowa a poté divadelní Norwalk Theater of Performing Arts. Po vystudování se hraním na jevišti začal živit. Pokoušel se o štěstí i před kamerou. Ale jeho začátky byly dost neslavné. Přijal například štěky v seriálech GILMOROVA DĚVČATA, OLIVER BEENE… (více)

Sydney Tamiia Poitier (herečka)

11.05.2006

Sydney Tamiia Poitier se narodila do rodiny oscarového herce Sidneyho Poitiera a Joanny Shikmkus v roce 1973. Dětství prožila ve třpytivém Los Angeles a už odmala se díky povolání rodičů pohybovala ve filmové branži. Herectví později zdárně vystudovala na New Yorské Univerzitě.Na plátně poprvé debutovala v roce 1998 ve filmu… (více)

Bryce Dallas Howard (herečka / režisérka / scenáristka)

11.05.2006

Bryce Dallas Howard, jako by byla už od dětství předurčena pro povolání herečky. Hlavně proto, že jejím otcem je známý režisér Ron Howard (APOLLO 13, ŠIFRA MISTRA LEONARDA). I když ji otec kariéru herečky rozmlouval, vystudovala nakonec prestižní Tisch School of Arts a známou konzervatoř Stelly Adlerové. Hned po studiu začala… (více)

Ivana Milicevic (herečka)

11.05.2006

Ivana Milicevic se narodila do chorvatské rodiny v Bosně roku 1974. Když jí bylo pět let, tak rodina emigrovala do Ameriky a od té doby Ivana vyrůstala v okolí Michiganu. Vystudovala zde Athens High School in Troy. Po studiích se začala živit jako modelka. Brzy se stává nejúspěšnější zahraniční modelkou Ameriky.V roce 1992 se… (více)

Mike Vogel (herec)

11.05.2006

Michael James Vogel přišel na svět v roce 1979. Narodil se ve městečku Abington, ale dětství prožil ve Warminsteru, v Pensylvánii. Studentská léta prožil v New Yorku, kde vystudoval hereckou školu Lynette Sheldon. Svoje první role získal v komediích VÍTR V SRDCI a SKŘÍPĚNÍ. Do širšího diváckého podvědomí se dostal až díky… (více)

Richard Burgi (herec)

11.05.2006

Richard Burgi se narodil v New Jersey roku 1958. Své mládí a studium plně věnoval sportu a o svět filmu a televize se moc nezajímal. Změna nastala, když se kvůli finančním potížím účastnil konkurzu na roli v seriálu ANOTHER WORLD, kterou získal. Následně začíná hostovat v seriálech TAK JDE ČAS, MATLOCK nebo AS THE WORLD TURNS.… (více)

Rodrigo Santoro (herec)

11.05.2006

Pravým jménem Rodrigo Junqueira dos Reis Santoro se narodil 22.8.1975 v proslulém Rio de Janeiru. Vyrůstal v dobře situované rodině, jeho otec je inženýr a matka se živí jako výtvarná umělkyně. V mládí jevil velký talent na sport a mezi jeho největší koníčky patřila jízda na koni. Velmi brzy ho ale začala přitahovat prkna, co… (více)

Josh Duhamel (herec / režisér / producent)

11.05.2006

Josh David Duhamel se narodil do rodiny prodavače a učitelky. Vystudoval prestižní Minot State University. Na škole ho nejvíc bavil fotbal a chemie s biologií. Vždy ho bavilo být středem pozornosti a tak se přes svou přítelkyni dostal až do světa modelingu. Následně se přestěhoval do San Francisca. Zde se spřátelil s hercem… (více)

Zack Snyder (režisér / scenárista / producent)

11.05.2006

Zack Snyder začínal jako většina dnešních režisérů točením reklam. A nutno říci, že se mu v tomto oboru nevedlo vůbec špatně. Na svém kontě má například projekty pro Budweiser, Land Rover nebo korejskou Subaru WRX.V roce 2003 už začal pokukovat po točení filmů, které mají stopáž delší než dvě minuty. Jako svůj debut si vybral… (více)

Chiwetel Ejiofor (herec / režisér / scenárista)

11.05.2006

Chiwetel Ejiofor se narodil v Londýně nigerijským přistěhovalcům v roce 1974. Jeho život velmi poznamenala autonehoda v jeho jedenácti letech, při které zahynul jeho otec-lékař a on sám vyvázl jens několika menšími zraněními, viditelná je dnes hlavně jizva na čele. Na přání svého zesnulého otce dostudoval londýnskou Dulwich… (více)

Izabella Scorupco (herečka)

11.05.2006

Izabella Scorupco se narodila 4.6.1970 ve městě Bialystok v sousedním Polsku. Odmala byla nadaná na zpěv a tanec a už v útlém věku se toužila stát herečkou. Herectví později vystudovala na akademii ve Švédsku, kam se přestěhovala společně se svou matkou. Před kamerou zaznamenala první úspěch v roce 1988 ve filmu INGEN KAN ALSKA… (více)

Kristin Kreuk (herečka)

11.05.2006

Kristin Laura Kreuk se narodila 30. prosince roku 1982 (znamení - kozoroh) ve Vancouveru BC v Kanadě. Její otec je Holanďan a matka indonéská Číňanka, což ovlivnilo Kristininu krásu. Oba rodiče jsou architekti. Na škole studovala psychologii a navštěvovala dramatický kroužek i divadelní kurzy.V roce 2000 začala svou kariéru… (více)

Beyoncé (herečka / skladatelka / režisérka)

11.05.2006

Beyoncé Knowles se narodila v Texasu roku 1981. Její otec Mathew Knowles je úspěšný manažer, maminka Tina Knowles navrhuje kostýmy. Beyoncé vystudovala prestižní High School for the Perfoming and Visual Arts v jejím rodném Houstonu. Svou pěveckou kariéru začala v osmnácti letech jako zpěvačka kapely Destiny's child. Popularita… (více)

Tilda Swinton (herečka / producentka / scenáristka)

11.05.2006

Katherine Matilda Swinton se narodila roku 1960 v Londýně do staré aristokratické rodiny. Odmalička navštěvovala ty nejprestižnější školy. Během studií na univerzitě v Cambridge se začala zajímat o divadlo. Své první angažmá získala v Nuffield Theatre a o rok později v proslulém Royal Shakespeare Company. Následně začala zářit… (více)

Keisha Castle-Hughes (herečka)

11.05.2006

Keisha Castle-Hughes se narodila v Austrálii 2.3.1990. Brzy se však se svými rodiči stěhuje na Nový Zéland. Zde vyrůstá u kmene Maorů, ze kterého pochází její maminka Desrae Hughes. Mezi její největší záliby patřil maorský tanec, kterému se věnovala už od šesti let.A právě na jednom z vystoupení si jí všimla režisérka Niki Caro… (více)

Scott Speedman (herec)

11.05.2006

I když se Robert Scott Speedman narodil v Londýně, strávil své mládí v Kanadě. Vystudoval Earl Haig High School v Torontu, což byla prestižní výběrová škola, kterou navštěvovala spousta talentovaných sportovců i herců. Vždy byl jeho velký sen stát se slavným plavcem a reprezentovat svou zemi, jako kraulař na olympiádě v… (více)

Len Wiseman (režisér / producent / scenárista)

11.05.2006

Len Ryan Wiseman se narodil ve Fremontu v Kalifornii, roku 1973. Odmala měl talent na kreslení a desing. Svůj talent rozvíjel na De Anza College School v Kalifornii. Hned po studiích začal točit krátké filmy a reklamy. Odtud se dostal až k práci na filmech jako GODZILLA, MUŽI V ČERNÉM nebo DEN NEZÁVISLOSTI, na kterých pracoval… (více)

Reklama