foto

Keisha Castle-Hughes

  • nar. 2.3.1990 (27 let)
    Donnybrook, Western Australia, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Keisha Castle-Hughes se narodila v Austrálii 2.3.1990. Brzy se však se svými rodiči stěhuje na Nový Zéland. Zde vyrůstá u kmene Maorů, ze kterého pochází její maminka Desrae Hughes. Mezi její největší záliby patřil maorský tanec, kterému se věnovala už od šesti let.

A právě na jednom z vystoupení si jí všimla režisérka Niki Caro a pozvala ji na konkurz do svého nového filmu PÁN VELRYB. Keisha těžký konkurz na roli maorského děvčete Paikea vyhrála a to i přes to, že neuměla plavat, což se ke konci natáčení ukázalo jako velký problém. Ve finální scéně, kdy Paikea jede na živé velrybě, se tak musela nechat zastoupit kaskadérem. I tak ale odvedla na svůj mladý věk (během natáčení ji bylo pouhých dvanáct let) skvělý výkon, za který byla náležitě nominována na Oscara. Film se stal nečekaně úspěšným a sklidil nadšené ovace například na festivalech v Sundance nebo Cannes. Z Keishy se rázem stal jeden z největších australských objevů posledních let.

Po tomto úspěchu se ovšem stáhla do ústraní a věnovala se studiu a rodině. Až v roce 2005 ji oslovil režisér George Lucas a nabídl ji roličku královny Naboo v jeho velkolepé sci-fi STAR WARS: EPIZODA III- POMSTA SITHŮ. Zajímavostí je, že všechny její scény byly natočeny během jednoho dne. Velkou pozornost na sebe upoutala až o rok později, kdy si zahrála ve filmu PŘÍBĚH ZROZENÍ. Zde ztvárnila matku Ježíše Krista, Marii. A stejně jako její postava, tak i Keisha byla během natáčení těhotná.

Svému o tři roky staršímu příteli později porodila dceru Felicity-Amore. V budoucnu se opět sejde s režisérkou Niki Caro a to při natáčení snímku The Vinters Luck. Momentálně žije v Los Angeles. Má čtyři mladší sourozence, bratry Rhyse, Liama, Quadea a sestru Maddisyn. Mezi její vzory patří Julia Roberts a Johnny Depp. Měří pouhý metr padesát.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2017 Thank You for Your Service
X Was Here
2015 Queen of Carthage, The
2013 Smyčka času (TV film)
2011 Red Dog
Upír
2009 La veine du vigneron
Piece of My Heart (TV film)
2008 Ester to rozčísne
2006 Příběh zrození
2005 Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
2002 Pán velryb

TV seriály

2017 Hra o trůny (TV seriál)
Epizoda 1 (S07E01)
2016 Roadies (TV seriál)
Hra o trůny (TV seriál)
Vichry zimy (S06E10)
Rudá žena (S06E01)
2015 Hra o trůny (TV seriál)
Matčino milosrdentsví (S05E10)
Tanec draků (S05E09)
Dar (S05E07)
další epizody (5)
2011 The Almighty Johnsons (TV seriál)
2010 Živí mrtví (TV seriál)
2008 Tajemství Pravdy (TV seriál)
2004 Bro'Town (TV seriál)

Dokumentární

2005 The 100 Greatest Family Films (TV film)
2003 Behind the Scenes of 'Whale Rider'
Making of 'Whale Rider', The (TV film)

TV pořady

2014 Happy Hour (TV pořad)
2004 76. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Hollywoodská setkání (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace