foto

Brandon Routh

  • nar. 9.10.1979 (38 let)
    Des Moines, Iowa, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brandon James Routh se narodil roku 1979 ve státě Iowa. Vystudoval University of Iowa a poté divadelní Norwalk Theater of Performing Arts. Po vystudování se hraním na jevišti začal živit. Pokoušel se o štěstí i před kamerou. Ale jeho začátky byly dost neslavné. Přijal například štěky v seriálech GILMOROVA DĚVČATA, OLIVER BEENE nebo ve WILL A GRACE. Ve filmu si poprvé zahrál v roce 2006 a to v dramatu BESTIE KARLA, ve kterém ztvárnil postavu Tima Peterse.

Jeho kariéra nabrala obrátky až o rok později, kdy vyhrál náročný konkurz na roli Supermana/Clarka Kenta do velkofilmu SUPERMAN SE VRACÍ. Jeho první velká role a zároveň nejtěžší. Režisér Bryan Singer mu během natáčení nic neodpustil a Brandon musel zvládnout i těžké kaskadérské kousky. Dřina se však vyplatila. Snímek sklidil poměrně pozitivní ovace a vyšvihl Brandona mezi hereckou elitu.

Do budoucna má v plánu prozatím samé komornější projekty (například drama Lie to Me). Ve volném čase rád plave, hraje basketbal, čte knihy a jezdí na kole. Žije s herečkou Courtney Ford. Pracuje i jako model. Jeho nejoblíbenější film je Statečné srdce. Hraje také na trumpetu a piano. Blízcí mu přezdívají B. J. a Jamie.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2017 Vixen: The Movie
2016 Superhero Fight Club 2.0 (TV film)
2015 Superhero Fight Club (TV film)
Zheng fa tai ping yang
400 Days
2014 Missing William
The Nine Lives of Christmas (TV film)
2012 Šampioni lakrosu
2011 Cost of Living
Last Pizza Commercial, The
Number Nine
2010 Dylan Dog: Dead of Night
In Security (TV film)
Nenápadná slečna
Odpočítávání
Scott Pilgrim proti zbytku světa
2009 Life Is Hot in Cracktown
Neuvěřitelná láska
Stuntmen
Table for Three
2008 Lie to Me
Zack a Miri točí porno
2006 Bestie Karla
Denial
Superman se vrací
2005 Awesometown (TV film)

TV seriály

2017 Legends of Tomorrow (TV seriál)
Welcome to the Jungler (S03E07)
Helen Hunt (S03E06)
Return of the Mack (S03E05)
další epizody (16)
2016 Legends of Tomorrow (TV seriál)
The Chicago Way (S02E08)
Invasion! (S02E07)
Outlaw Country (S02E06)
další epizody (24)
The Flash (TV seriál)
Invasion! (S03E08)
Arrow (TV seriál)
Invasion! (S05E08)
2015 Impress Me (TV seriál)
The Flash (TV seriál) - herec, a.z.
Fast Enough (S01E23) - a.z.
All Star Team Up (S01E18)
Arrow (TV seriál)
Brotherhood (S04E07)
Lost Souls (S04E06)
Jmenuji se Oliver Queen (S03E23)
další epizody (13)
2014 Enlisted (TV seriál)
Arrow (TV seriál)
Výstup (S03E09)
Natáhni svůj luk (S03E07)
Tajný původ Felicity Smoak (S03E05)
další epizody (6)
2013 Chosen (TV seriál)
2012 Parťáci (TV seriál)
2011 Chuck (TV seriál)
Chuck a Santův kostým (S05E07)
2010 Chuck (TV seriál)
Chuck a Kruh II (S03E19)
Chuck a podzemní dráha (S03E18)
Chuck a stolička (S03E16)
další epizody (11)
2008 Podstata strachu (TV seriál)
2003 Odložené případy (TV seriál)
Třináctá komnata (S01E07)
Oliver Beene (TV seriál)
2001 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Narušený koncert (S01E13)
1998 Will a Grace (TV seriál)
1997 Port Charles (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Dokumentární

2010 Chuck Fu and Dim Sum
2006 Look, Up in the Sky: The Amazing Story of Superman (TV film)
Requiem for Krypton: Making 'Superman Returns'

TV pořady

2006 2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace