Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (424)

plakát

Kouzelná Rybovka (2021) (divadelní záznam) 

"Rybovku" odjakživa miluji a jakékoliv živější zpracování, vhodné i pro menší děti, je vítané. Nejlepší byly ovce, ale po natáčení to chtělo asi vždy masáž krční páteře :) Originální zpracování se moc povedlo a otec Forman by měl určitě velkou radost.

plakát

V objetí dalajlamy (2012) (TV film) 

Slova pro všechny: "Když můžeš pomoci, tak to udělej. Když to nejde, tak alespoň neubližuj."  Po 10 letech velmi dojemný dokument. Nejvíce z 10. 12. 2011, 8 dní před Havlovou smrtí. "Měl bys tady být ještě nejméně deset let, všichni Tě potřebujeme". Bylo to opravdu velké přátelství. Od 90. roku nás 14. tibetský dalajlama navštívil celkem 11krát. Během života Havla 9krát.

plakát

Čas (2021) (seriál) 

Skvělé dílko, s výborným nápadem o dvou hlavních představitelích, vězni nováčkovi a dlouholetém dozorci, kteří řeší své osobní i profesní problémy. Nelze předpokládat, že vše dopadne dobře. Solidní herecké výkony. První dva díly byly napínavé krimi a drama, poslední díl byl více psychologický a celkově k zamyšlení. Velká spokojenost a nepromrhaný čas (hodnocena první série).

plakát

Na programu televize - Ostře sledované seriály (2021) (epizoda) 

Také mi chyběla zmínka o výrazných a dobrých seriálech jako např. Byl jednou jeden dům, Chalupáři, Bylo nás pět a třeba série Básníků. Novější Saturnin, Ztracená brána, Příběhy I. oddělení, Svět pod hlavou, Zkáza Dejvického divadla. Některé starší komediální seriály ale byly zmíněny asi už i v jiných dílech.  Spousta dokumentárních seriálů by si možná zasloužila speciální díl. Chápu ale, že tady jde o největší sledovanost. P. S. Díky satorovi, někdy se pokusím najít doporučený seriál Pokračování příště. Koukám totiž, že je na ivysílání Čt.

plakát

Psychiatr - Série 1 (2018) (série) 

Seriál mne chytl a nepustil. Až hororová atmosféra potemnělých uliček i různých domácností New Yorku 90. let 19. stol. Výborná kamera i herecké výkony, Brühl už je dávno mým oblíbencem. Napětí kolem vražd i složitých vztahů stále stoupalo či pokračovalo, což mne dotlačilo snad k nejrychlejšímu shlédnutí seriálu (série), co pamatuji. Myslím, že knižní předloha je tu znát. Nejlepší je se k Psychiatrovi usadit pouze za svitu svíček a sledovat ho nerušeně během nejtmavšího měsíce roku ;)

plakát

Vzpomínky Sherlocka Holmese (1994) (seriál) 

Poslední Holmesova slova k příteli Watsonovi: Jaký má smysl tenhle kruh neštěstí, násilí, mělo by to mít smysl....Je nemyslitelné, že by vesmír neměl žádný řád, jenže nevíme jaký. To je velký problém lidstva, pro který rozum zatím nenašel řešení...

plakát

Na programu televize - Mistři chytré zábavy (2021) (epizoda) 

Samé pecky. Suchý a Šlitr, Šimek a Grossmann, Hovory H, Píseň pro Rudolfa III., Lasica a Satinský....od 70. let se to zadrhlo. Později ještě Nekuda a Císler, divadlo Sklep.

plakát

Tajný deník (2016) 

Od Irů jsem takovou slátaninu ještě neviděla. Červená knihovna, i když drsnější, jako vyšitá. Spousta nelogičností. A ten závěr? No Cimrmani hadr.

plakát

Dobrodružství Sherlocka Holmese (1984) (seriál) 

Jeremy Brett byl nejlepší Sherlock Holmes, kterého jsem kdy na obrazovce viděla. Přesně podle knih Doyla, jak jsem si ho představovala. Ostře řezaný, s dýmkou, hrající na housle, laškující s kokainem a samozřejmě geniální svérázná osobnost. Moc si teď ty série v TV užívám.

plakát

Kaštánek (2021) (seriál) 

Seriál byl poutavý, ale bohužel mi příliš nesedla hlavní dvojice vyšetřovatelů (jsem zmlsaná Mostem a Vraždou) a také poslední dva díly ztrácely dech. Odehrávala se tam spousta nepravděpodobných situací, které tady však nebudu popisovat kvůli spoilerům. Uvažovala jsem i o třech hvězdách, ale to si celkově seriál nezaslouží. No a zkrátka kaštánky k podzimu patří. Musím si na ně dát pozor!