Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (334)

plakát

Hodiny (2002) 

I remember one morning getting up at dawn, there was such a sense of possibility. You know, that feeling? And I remember thinking to myself: So, this is the beginning of happiness. This is where it starts. And of course there will always be more. It never occurred to me it wasn't the beginning. It was happiness. It was the moment. Right then. Tři ženy, tři doby, tři rozdílné světy a přesto jen jedna duše, pomalu oddechující, rychle tlející a umírající. Všechny postavy spojuje jakási paní Dalloway, která je stejně vášnivá jako je studená, stejně usmívající se jako smutnící. Obtiskla se svým tělem, srdcem i myslí do Virginie, Laury a Clarissy a zůstává již navždy v nich. Vrtá jim v hlavě, vodí je za ruce tam, kam ona jen chce. Miluje je i je ničí. A ony to vše dobré i zlé přijímají. Protože nikdy nemůžeš najít pokoj v duši, pokud se budeš chtít vyhnout životu. Amen.

plakát

Je to soda (2005) (seriál) 

"FUCK'S SAKE! Jesus – Christ! Well, now we've got another fucking adjective to add to fucking 'smug' and 'glum', haven't we?! Fucking 'RETARDED'! JESUS Ch– Do you not think it would be germane to check who you're talking to?! IT'S A FUCKING NEWSPAPER OFFICE! IT'S NOT A FUCKING SANATORIUM FOR THE FUCKING DEAF, IS IT?! ARE YOU SO DENSE?! Am I gonna have to run around, slapping badges on people, with a big tick on some and a big cross on others, so you know when to shut your gob and when to open it?! Jesus Christ! Oh, but that'll probably confuse you as well, won't it?! That'll be too confusing! You'd see the cross and go "Oh, fuck! X marks the spot! Better tell this little person all about the Prime Minister's fucking CATASTROPHIC ERECTILE DYSFUNCTION!" Oh, but not to worry, not to worry, you've sent fucking Ollie over there to deal with it. (Nicola tries to speak) FUCKING OLLIE! HE'S A FUCKING- HE'S A FUCKING KNITTED SCARF, THAT TWAT, HE'S A FUCKING BALACLAVA! A toto, dámy a pánové, je ta správná soda.

plakát

Odložené případy (2003) (seriál) 

People shouldn't be forgotten. They matter. Ono něco nového přináší do podvědomí lidí něco starého. Odložené se stává neodkladným, Zapomenuté nenahraditelným.

plakát

Za sklem (2016) (seriál) 

Prach pristáva ticho na telke, nový hrdina v špinavej prestrelke. A všetko zlé je za sklom. A tohle přesně mám na Slovácích ráda. Oni se věcí nebojí. Nebojí se ukázat špínu, která prochází skrze všechny vrstvy, politické, společenské, lidské. Nedokonalost, tu oni dokáží vystihnout. A dělají to dokonale. Za sklom je jeden z nejsilnějších seriálů na československé scéně, s výbornou hudbou, perfektním castingem a scénářem, který je stejně drsný jako je opravdový.

plakát

Pohotovost (1994) (seriál) 

I am afraid! Not of being with him, but of being without him. Seriál vonící opravdovostí. Mark, Carter, Doug, Carol, Peter, Lizzie, Romano, Abby a Kerry. Oni jsou jednotlivými částmi souměrně nesouměrného, dokonale fungujícího lidského těla A tak stejně jako jednotliví hrdinové odcházeli, začala Pohotovost upadat, lidská bytost umírat. Ale ty začátky, ty byly nádherné.

plakát

Policie Modrava (2011) (seriál) 

Pamatuješ, jak jsem ti vyprávěla, když tady na podzim začne lejt, tak by se z toho člověk zcvoknul? Víš, co jsem si v takových chvílích říkala? Že jednou zase bude hezky. Jemné tóny zaznívající v doprovodu nádherných záběrů na pomalu se probouzející Šumavu. Jaroslav Soukup se nesnažil o věrohodné zobrazení práce policistů, ale pouze o vystihnutí nátury západní části naší malé republiky. Sympatické herecké obsazení, velké případy i malé osobní p(r)ožitky jednotlivých postav, vtip, smutek a drsná krajina šumavská. Policie Modrava není dokonalá, ale je příjemná. A člověk si tu dokonalost tou příjemností rád nahradí.

plakát

Líbáš jako Bůh (2009) 

Víte, co miluju na týhle rodině? Tu rozmanitost... Každej den mě nasere někdo jinej! Byla to láska na první pohled. Jakmile se ta sympatická profesorka francouzštiny objevila na plátně, mé srdce zaplesalo. Režisérka Poledňáková měla pravdu - Kamila Magálová se pro roli Heleny narodila. Její trable profesní i soukromé, kdy je lepší v řešení problémů jiných než svých, její neutuchající víra v nalezení štěstí a lásky, její humor, prolínající se s exmanželovým slovním popichováním, i ta čeština s lehkým slovenským přízvukem, která zní sladce i roztomile zároveň. To všechno dokázala Magálová přetavit v pro diváka dokonalou Helenu se všemi jejími nedokonalostmi. Hlavní čtveřice se výborně doplňuje, každý má svůj specifický charakter, takže jednoltivé postavy se stávají pod rukami mistrů svého řemesla celistvými, úplnými, jednoduše postavami se srdcem i duší. A kdo tedy líbá jako Bůh? Všichni, do jednoho.

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Vyser se na jelena! Tak jestli si takhle jednou za pár let řekne Dejvický, že by si mohli pro radost natočit seriál, tak to beru všema deseti. Vtipů je tam dost, absurdity ještě více, herci si dělají prdel jeden z druhého, a když se všechno tohle spojí dohromady, nemůže být divák nespokojený. Tedy až na pana Komárka, ale to je asi takový Kantovský nadčlověk, který zří jen sám sebe. Já se bavila výsostně, Honza s hrncem na hlavě, Ivan s copánkem, Klára jako lakrosařka-sestřička-kurvička-kočička, Lenka ambiciózní, Martin velký maněco hráč. No není tomu seznamu konec, ale to bychom tady byli ještě dlouhá léta. Čtvrtá hvězda, Zkázka DD. Co teď a co potom?

plakát

Klec (2019) (TV film) 

Tak tancuj, kurva! Těžce sbírám slova i sebe samotnou po tomto skvostném snímku. Šedý byt skrývající poklad jménem Květa Galová, Jenda ze Zučic, který Jendou není a o Zučičích slyšel možná jen jednou v životě, a jeden rodokmen, který odstartuje děsivou bouři tam kdesi na periferii Prahy. Klec, ze které opravdu není cesty ven ani nazpět.

plakát

Černá díra (2011) (divadelní záznam) 

„Kávu.“ „S mlíkem, bez?“ „Obojí.“ Doyle Doubt předvedli, co v nich skutečně je. Absurdita a bizár si v Černé díře podávají ruce, jeden bez druhého nedají ani krok a když už se schyluje k jejich násilnému odloučení, opět se pevně chytí jeden druhého a za cenu obětování svého vlastního života se nepouští. Dejvický přišlo s něčím, co dobře možná nemá na české scéně obdoby, hýří neutuchajícím humorem, ve skrytu duše to mluví o těžké a vážné věci, a podáno je to díky skvělým, na roli pasujícím hercům na jedničku. To něco je černá díra, kde se vzala, tu se vzala, zavítala do divadla tam kdesi v Praze 6, uhnízdila se ve všech zdech, a navěky tam zůstane. Long Live DD!