Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (624)

plakát

Kdyby... (2008) (TV film) 

Ten nápad je zajímavý a mnohokrát zamýšlený. Měl ovšem pracovat s danými fakty před okamžikem napadení a jedním ze základních je zrada Slovenska a jeho přiklonění k Německu.

plakát

Elvis (2022) 

Napomádovaná tříhodinová reklama. Bez živočišnosti a opravdovosti.

plakát

Síla lásky (2009) 

Ach boze, distributor se zase překonal a tak máme už asi pátý název Síla lásky. Nabízelo se Stvoření či Zázrak ztvoření.

plakát

Vražda na úrovni (1979) 

Je to škoda, když se téměř celý film odehrává ve studiu. A ten papundekl je až moc vidět.

plakát

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014) 

Ještě více žánrů do toho filmu! Pochopitelně slečinka musí být podle nových genderových pravidel úplně jako kluk a obráceně. Scénář je jako když pejsek s kočičkou vaří dort a dají do něj vše, Výsledkem je paskvil. A nezachrání to ani konec - Já jsem Spartacus.

plakát

Mystery, Aljaška (1999) 

Příšerný a upatlaný snímek. Kdo se někdy díval na hokej, musí se smát. Utkání samotné je sestříhané hůře než studentský film. Dialogy by obstály v jiném žánru.

plakát

Nedělej Zagorku! (2021) (TV film) 

No teda, to bylo jako na houpačce. Lepší nápady střídala čirá hrůza. Vlastně spíš trapno. Třeba jak dělal Geňa Zagorku. Výpovědí Martina Dejdara, který je v "síni slávy" Martina Dejdara a kupodivu nevypráví o sobě. Další a další hosté, u kterých nechápete proč. No a když bychom hledali silnější téma, není tam a nebo ho řekně třeba Vlasta Peterková. Proč Hanka žila se dvěma homosexuály... ale to bylo jasné, že se nedozvíme. Ani začátky v Apollu a Semafóru. Když už píseň Tvůj čas, tak proč ne Ormové. Těch otázek je prostě moc. Vznikl medailon jako pocta, ale nemá duši. Přesto se všem bude, stejně jako Hanka, moc líbit.

plakát

Otec (2020) 

Všechno chápu, přesto je těchtéměř sto minut občas k nepřežití. Film plyne bez zápletky a táhne se velmi pomalu. Myslím si, že tak vysoké hodnocení ovlivňuje zvolené téma stáří a smrti. Nepochopil jsem záběr, na kterém dcera svého otce na lůžku škrtí. Co to mělo znamenat. Otec spal a pokud to měla být jeho představa, bylo to podáno špatně. Nic jiného si ale představit nedovedu.

plakát

Princ Chocholouš (1974) (TV film) 

Pohádka se docela odchýlila od původní podoby francouzské pohádky, což bych jí neměl za zlé. Potíž je ale v tom, že vlastní pojetí princezny, která odmítala přetvářku a komformitu (takže vůbec nebyla hloupá, snad jen pro okolí), úplně pohřbí závěr, kdy se tatínek král radí s chůvou a najednou se vynoří (zcela bez logiky) původní verze o hloupé princezně a duchaplném Chocholoušovi. Zajímalo by mě, zda to tak zprasil František Pavlíček nebo Bohumila Zelenková.

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Myslím, že se tady někdo zbláznil a nebo mu retro vlezlo na mozek. Není to úplně špatné. Solidní rekonstrukce skutečných případů a k tomu si kostymérky a rekvizitáři připravili propriety. Už seriál Případy 1. oddělení prošel nějakou adorací a zkultověl, ale tohle už je moc. Některé epizody mají lepší hodnocení než největší filmové klasiky - třeba Přelet nad hnízdem kukačky či Kmotr. Jaktože Sametoví vrazi, kteří mají lepší atmosféru, děj, napětí...mají hodnocení o 16% nižší? Ona národní hrdost je dobrá vlastnost, ale nesmí to kolidovat se zdravým rozumem. Některé díly byly rozbředlé a utahané. A ódy na hudbu? Normální muzika, co se tehdy hrála. Ale třeba se časem posereme třeba z plesnivých džín.