Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (4 244)

plakát

Star Wars: Squadrons - Hunted (2020) 

7 minutová Star Wars CGI nálož, která je epičtější než všechny Star Wars dohromady. Vizuál a akce masakr!! 8/10.

plakát

Your Honor (2020) (seriál) 

Zatím bezkonkurenční adept na seriál roku. Doslova vyražený dech. Your Honor má výborný příběh o uznávaném soudci ( Bryan Cranston v nejlepší formě!) jehož syn při astmatickém záchvatu nechtěně srazí mladého motorkáře a ten na místě umírá, syn zpanikaří a z místa činu utíká. Při zjištění, že zesnulý motorkář byl synem největšího mob bosse v New Orleans Jimmy Baxtera, je Bryan ochotný udělat cokoliv, aby svého syna ochránil i za hranici zákona. Perfektní duel uznávaný Soudce vs respekt vyvolávající Jimmy Baxter ( Michael Suhlbarg hraje výborně a bere si to nejlepší od Mickey Cohena), který odvětí: Im going to clean this city and I will make it shine! Ať jsi kdekoliv. Budeš nalezen! Seriál má skvělé tempo, tasí jeden vražedný zvrat za druhým, je to mistrovsky zrežírované i zahrané, napětím jsem lapal po dechu celých 9 hodin, atmosféra je dusná a nepříjemná nepřetržitě, postavy mají všechny hutné charaktery, děj překvapuje každou chvíli a ubírá se nečekanými směry a na své si dojde fanoušek gangsterek, soudních dramat, krimi i vypjatých thrillerů. Při finálním díle jsem dostal takovou ránu mezi oči, že se z toho vzpamatovávám ještě teď. Emoce až na dřeň. Jediný bod dolů, že nedošlo na pořádnou válku gangů v ulicích, ale to odpustím, protože jsem slintal jak už dlouho ne. I Loved it, Your Honor. 9/10.

plakát

DOTA: Dračí krev (2021) (seriál) 

Netflix trefil hit herního fenoménu Doty a vytvořil poutavý Anime seriál, který poutěší fanoušky Doty i anime zpracování. Je to hezký fantasy svět s elfy, bandity, mágy a draky, kde jsou sympatické postavy, hezká kresba, slušná akce, kde potěší řízné Rko, poutavá výprava i zajímavý příběh, který rozhodně strhne a nikdy nezačne vyloženě nudit, za což vděčím i krátkým 30 minutovým dílům. Jsem spíš fanoušek hry LOL než Doty a anime seriály vyloženě nesleduji, ale tohle jsem si užil. Design draků je úžasný a jakmile z nich stříká krev, není si nač stěžovat. 8/10.

plakát

Mizerná jízda (2020) 

Záchodový americký humor s fekálním a zvráceným podtextem se skrytou kamerou s naprosto odzbrojující Tiffany Haddish, která si rve nejzajímavější výkon v kariéře. Komu se líbil Bad grandpa apod, tak si i tady příjdé na své. Občas je to až moc cringe a cheesy, ale zasmát se dá. Zaujalo znásilnění gorilou a šílená scéna se zvracením v klubu. 6/10.

plakát

Violation (2020) 

Tak takhle fakt ne! Rape and Revenge subžánr je můj nejoblíbenější a pořádný zástupce tu už dobrých pár let nebyl, takže Violation vzbuzoval naději, ale ne. Tady pokračuje nový trend na hororové scéně, který je protivnější než ten předešlý ( Found Footage), teď je meta z hororů dělat Drama a tenhle rok je toho už tolik, že mi to fakt začíná lézt krkem. Violation je takové typické drama, které je pomalé, nic se tam neděje, herci jsou nesympatičtí a děj je i na Drama žánr fádní a nezajímavý. V zahraničních recenzích padají slova jako šokující, znepokojivý a brutální, ale to možná pro lidi, pro které podříznutí krku je maximální práh snesitelnosti. Došlo zde na jednu jedinou brutální scénu a to uříznutí nohy pilou, což bych pochválil v 5 minutovém krátkometrážním filmu, ale ne v 2 hodinovém celovečeráku, kde se většinu času zíra do blba anebo se kamera soustředí na zdlouhavé záběry do prázdna. Fujtajbl. 1 hvězda za nohu, druhá za relativně slušnou technickou stránku, jinak naprosto o ničem a urážka žánru!! 3/10.

plakát

The Banishing (2020) 

Christopher Smith režisér skvělého Triangle a Černé smrti natočil gotickou duchařinu ze staré Anglie z konce 30. let ze sídla, které skrývá děsivé tajemství. Řemeslně šikovně zvládnutý horo, kamera působivá, herecké výkony víc než solidní, především Sean Harris si krade většinu filmu pro sebe a věrné je i periodické zasazení. Plyne to sice trochu pomalejším tempem, ale byl jsem v pozoru i ve 2 ráno! a místy je to slušné halucinogenní psycho s velmi efektním a mrazivým strašením ( Procházky úzkými podzemními chodbami jsou působivé). Došlo i na 2 nepříjemné Jump scary, kde jsem příjemně poskočil a líbila se mi i nábožensky nasáklá atmosféra, či creepy mniši s kápěmi. Haunted Hause ze staré školy, který funguje, ale mainstream diváci se možná budou nudit Rozhodně to není taková nuda jako Saint Maud a the Night. The Power bohužel Banishing sesadil. 6-5/10.

plakát

Neobyčejný Odd Thomas (2013) 

Dohnal jsem si tenhle mysteriózní zábavný Thriller, který jsem z neznámých důvodů tehdy vynechal a je to fajn. Odd je sympaťák a má schopnost vidět mrtvé a zabraňovat tragédiím. Když se začnou ve městě objevovat tzv. Budachové, kteří jsou poslem smrti, tak tuší, že se na město blízí velká katastrofa. Film hezky střídá žánry od komedie, romance, thrilleru, mysteriózna až po akční a trochu zamrzí, že v žádné rovině vyloženě neexceluje, ale kouká se na to dobře. Děj je zajímavý a poutavý, nabídne i pár překvapení, finále je akčnější. Zábavný film, kterému možná trošku škodí stopáž 2 hodin a poměrně nečekaný smutný závěr. 6.5/10.

plakát

Když nás vidí (2019) (seriál) 

Tak tohle fakt ne. Další přehajpované drama pro intouše a dívky, které si popláčou. 5 teenagerů je obviněno z útoku v Central parku ( Útok, znásilnění na to tady samozřejmě nedojde), takže se 1 hodina odehrává na stanici, kde jsou pod psychickým nátlakem přinuceni podepsat svou vinu. Celkem sledovatelné, ale nic moc zajímavého, nového se tam nestalo, empatie ani emoce žádné. Vrcholem je však díl číslo 2, který se odehrává u soudu, což mám rád, takže soudní proces jsem si rozhodně užíval a Vera Farmiga hrála pěknou sviňi, která pro kariéru byla schopná obětovat život 5 mladých lidí a tady měl seriál skončit, jenže jsou zde další 3 hodiny materiálu, který jednak nikoho nezajímá, nic se tam ku* va neděje!! k postavám jsem neměl žádný vztah, takže nadcházelo utrpení srovnatelné s ukřižováním Ježíše Krista. Usnul jsem 3X a málem vymazal Netflix jak jsem byl nasranéj. 2 hvězdy za soud, jinak přehlídka všeho, co ve filmech nesnáším. 3/10.

plakát

Heart of Karl (2008) 

Je to levný, je to starý, je to hrozný. Masky a efekty vypadají jak z Power Rangers, obraz snad 5 pixelů, krev pořádně ani nešla vidět, CGI jak z 90 let, žádná poctivá ruční práce. No tohle bylo utrpení sledovat i těch 20 minut. 1 Hvězda ani nevím za co.

plakát

Domácnost naruby (2008) 

Na Francii sice málo divoké, ale rozhodně fajn podívaná. Dany Boon zde po delší době nehraje úplně nemehlo a ten nápad, kdy si manželé vymění své role i včetně práce je hodně fajn. Nejlepší je však postava exekutora, který na tohle vše má dohlížet. Antoine Duléry je fakt borec a scény s ním patří k tomu nejvtipnějšímu, žel jich není tolik. Bavil jsem se, uteče to rychle, ale od Francie očekávam větší úder na bránici. 6/10.