Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (2 461)

plakát

Já, truchlivý Bůh (1969) 

Scénář: Milan Kundera, Antonín Kachlík .. Opravdu mne občas vráží do křesla kvalita českých filmů šedesátých let. Vypravěčská odvážnost, zábavný děj a černohumorné repliky. Zase absolutně neznámý film a paráda!! Já, lajk.

plakát

Já, padouch (2010) 

Scénář: Ken Daurio, Cinco Paul .. Moji užší část topky (5 osob) zasáhl 47 týden roku 2010 nějaký podzimní virus infantility, protože jsou momentálně na 88% s čímž rozhodně nemohu korespondovat. Já tam viděl přílišnou podbízivost a malou měru zábavy pro dospělého diváka, který zrovna nejihne při pohledu na tři dětské (a jistěže patřičně milé) postavičky, které se dostanou do společnosti výstředního zlodějského esa. Tak trochu průšvih jako Horton - pro ty, co jsou v obraze to myslím stačí.. ___ Králem padouchů je MegaMind.

plakát

Srbský film (2010) 

Scénář: Aleksandar Radivojevic, Srdjan Spasojevic .. Oscilátor - od dvaceti k osmdesáti. Ani v jedné mezní pozici se však nedostává na maximum, ale kmitů k vymezené spodní hranici je přeci jen více než těch opačných.

plakát

Odsun (2010) 

Scénář: Roselyne Bosch .. Film silný zejména z mateřského pohledu. Pro zbylé kategorie diváků pak jde spíše o průměrnou a přes hrůzy činů nikterak působivou a docela zdlouhavou podívanou. Obohacena až karikaturním Hitlerem (nešťastná volba) a především hereckými výkony dětských představitelů (šťastná volba). Každopádně, Francouzi mají na holokaustu vlastního židovského lidu nemalý podíl a je nutné (si) to přiznat. Příště však snad filmařsky lépe.

plakát

Shrek: Zvonec a konec (2010) 

Scénář: Josh Klausner, Darren Lemke .. Šrek už nemá co říct. Nadbytečná vsuvka z vyčerpaného fikčního světa, která sice neurazí jako minulý (třetí) díl, ale také nic nepřinese, zejména humor zůstal někde zapomenut. O nějaké povedené (resp. vůbec nějaké) parodii nemluvě.

plakát

Kožené slunce (2002) (TV film) 

Scénář: Karel Čabrádek .. ....jelikož vím, jak to na vesnici s fotbalem chodí a tento "dokument" je víc než opravdový. Už tady "dole" se začíná skládat mozaika světově nejoblíbenějšího kolektivního sportu. ___ Nepřiznaný pilotní film Okresního přeboru.

plakát

Království zvěrstev (2010) 

Scénář: David Michôd .. Kapku velké sousto na debutanta, protože se často v tom pomalém vypravěčském tempu "ze života jedné zločinecké rodinky" dostavuje nuda a apatie. Zkrátka potřebuje vycválat, z pár rozstřelů krve a všemožného snímání pocitů postav se nedají dělat zázraky. Mne tím tedy neohromil. 50%.

plakát

Happy End (1967) 

Scénář: Oldřich Lipský, Miloš Macourek .. Podivuhodné memento Bedřicha Fridricha. _ V našich luzích a hájích naprosto jedinečný, originální a především zábavný experiment, kdy je obvyklý námět nevěr přetaven v geniální a překvapující podívanou. Excelentně promyšlené obrazové montáže reprodukované pozpátku se střídají se skvělými dialogy, jenž mají v tomto gardu skutečně humornou dardu. Vše umocněné příznivou délkou, výtvarnou stylizací a Menšíkem. Ojedinělý český tvůrčí snímek, jehož následování je v dnešní době spíše sci-fi jelikož další Oldřich Lipský (nebo Miloš Macourek) je stále v nedohlednu. ___ Naštěstí, dlouho jsme truchlit nemuseli. Dozvěděli jsme se radostnou novinu. Že se nám brzy narodí tchán. Julie už nebude sirotek, protože bude mít tatínka. Byli jsme tak celí zvědaví, jaký asi bude. Říkalo se, že to bude jednou bohatý a rozšafný pán. Zatím byl velmi vkusně zabalen... (komentář scény z pohřbu - vypouštění rakve ... zkrátka: must see !!!).

plakát

Legenda o sovích strážcích (2010) 

Scénář: John Orloff, Emil Stern .. Zack Snyder opět zkusil něco jiného = (bohužel) lehce ztratil kurz a neudržel (svůj vysoký) standard. Zkrátka, byl jsem u něj zvyklý na víc a tentokrát jsem ono potěšující nedostal v takové míře. Rozhodně ničím nezaostává skvělá vizuální stránka, režijní zápal či hudba. Taktéž implementace 3D je zdařilá a několik scén tak vypadá náramně dobře, ale bohužel nedokáží, jako celek, budit nadšení ve větší míře (což se třeba traileru dařilo skvěle). Taktéž zamrzí absence jakéhokoliv drsnějšího zobrazení akce, tj. žádná krev apod. což je daň za dětskou přístupnost a tím je film snad nejvíce vzdálen předešlým snímkům jinak zdatného, originálního a nekompromisního režiséra. Dalším zádrhelem je příběh odehrávající se na tradiční ose, kde fašistická strana jedna brojí proti druhé straně svobodných resp. jeho zkratkovitost, nedostatečné vykreslení fikčního světa a zrychlený vývoj postav (zrod bojovníka / hrdiny) i událostí. K tomu ty otevřené zadní vrátka... Na druhou stranu má díky tomu snímek sice spád a slušnou dynamiku, ale v souboji s výše zmíněným o velkou výhodu nejde. ___ Ovšem druhou šanci tomu ještě dám - ale až v HD a v originálním znění.