Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (2 479)

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Nějak to nesplňuje obvyklý požadavek na nabušenější a svižnější dvojku, ale to není nutně na škodu. Tempem to připomíná spíše další jedničku, takže to lze hodnotit i jako plnohodnotný soběstačný film, tedy další skvělou bondovku bez Bonda. A vůbec... kam se hrabe Bond? Tohle je daleko lepší nářez. V akčních scénách a špičkově přehledné kameře to v podstatě nemá konkurenci a navíc je to i vynikající oddechová komedie s několika opravdu silnými momenty, kdy prostě musíte vyprsknout smíchy. Prostě to samé co jednička. Julianne Moore perfektní, prezident vás odrovná (to tu ještě nebylo - absolutní popření klasického hollywoodského prezidentského schématu), Jeff Bridges potěší a jako flitrová buzi třešínka na dortíčku naprosto trapný úchyl Elton John v roli sebe sama.

plakát

Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga (2020) 

No, těšil jsem se na další Ledově ostří, ale tady jsem se moc Ferrellových úchyláren nedočkal. Nepodával si trapné televizní přihřáté soutěže o popovém skřehotání, jak by měl. Nebyla to ani tak parodie na tyto cirkusy, ale bohužel spíše pocta. A to odmítám skousnout, zkdyž by se z takové látky dala dělat daleko větší bžunda. Kdybych patřil mezi tu masu konzumentských chudáků, kterým nevadí elektronické pazvuky vydávané za hudbu, tak bych dal hned pět hvězdiček. Kvalita hudebních příspěvků ve filmu je totiž paradoxně daleko výše než ve skutečných soutěžích. Hudebně to tedy tvůrci rozhodně neposrali a věrně podali nálož čísel, z nichž právě Fire Saga se vám musí zalíbit (když si odmyslíte místy nějaké ty elektronické pazvuky). Samozřejmě, že se objeví i nějaký ten trapný raper, takže obrázek o takové soutěži je naprosto věrný. Bohužel podobné popové srance nebaštím, takže dávám maximálně za tři, vzhledem k návalům nevolnosti, které na mě přijdou vždycky, když nějaký šašek ve třpytivém kostýmu začne poskakovat při něčem, co má být jakože hudba. A to ještě jedna hvězdička je jen za tu jednu typicky Ferrellovskou scénu s útokem elfa, bez které by ten film byl už úplně na hovno. Tedy nebyl, protože pořád je tu naprosto úžasná Rachel a ten sympatický úchyl Ferrell, které by doposud snad nikdo do jednoho filmu jako pár nespojil - a to je na tom to boží.

plakát

Old Guard: Nesmrtelní (2020) 

Tak už je to tady zas. Charlize se nám vrací k debilním krátkovlasým střihům. V rámci tohoto velkolepého LGBT-multikulti díla to musela být samozřejmě povinnost, aby hlavní hrdinka vypadala jako lesba. Samozřejmě nechybí černoška jako druhá hlavní hrdinka a taky klučičí homoduo, z nichž jeden je zajisté muslim (ano, teplý muslim:-)) - zde samozřejmě herci velkolepě zahráli svůj romantický polibek, u kterého se běžnému normálně nastavenému heterosexuálovi zvedá kufr. Tvůrci nás prostě museli oblažit pěknou sprchou normalizační LGBT masáže nové doby. Nějak je mi z toho smutno. Pryč jsou časy, kdy sympatičtí běloši v pozici charakterních chlapáckých hrdinů získávali ve filmových dobrodružstvích srdce a klíny sličných bělošek. Ano, všichni jsou dnes rasisti a homofobové, protože je jim smutno z toho, co se kolem děje. Už se těším na 27. bondovku, kde bude agentka 0007 škaredá tlustá krátkovlasá černoška neurčitého pohlaví se sklony k bisexualitě a demenci dávat vražedné údery zlým ruským heterosexuálním šmejdům, kteří chtějí ovládnout svět a zamořit ho tou netolerantní ošklivou komunistickou heterosexualitou. Ale tak jinak to byl docela dobrý fantasy nášup o skupince nesmrtelných expendebilů.

plakát

Rocketman (2019) 

Životopisný film o jednom slavném buzerantovi může být jen tak zajímavý, jak je zajímavý život onoho buzeranta. A jelikož Elton neměl nějak extra zajímavý život (pokud tedy nejste buzerant s cítěním pro třpitivé oblečky a elektronickou divnohudbu), tak to logicky nemůže být jó nějaká bomba. Navíc točit životopisný film o úchylovi, který ještě neumřel a v životě dokázal tak leda pár ubohých hitů, je dost divné a pro mě nepochopitelné.

plakát

Rusalka: Ozero mjortvych (2018) 

Tak nějak nevyužitý potenciál v tak nějak nezvládnutém filmu. Ovšem stále daleko lepší než ty nekonečné hromady hororových béček z fabriky z hnUSA. Ve filmu jsou dvě velmi pěkné herečky, ale bohužel zrovna rusalku hraje taková nevýrázná. Osobně bych ji obsadil nějakou nadpozemsky přitažlivou kráskou, aby to mělo větší koule a aby její nadpřirozená svůdnost dávala větší smysl. Plakát je skvělý a sliboval pořádný fantasy nářez. Bohužel, snad příště. S tím tématem by se dalo pracovat úplně jinak a lépe.

plakát

Jaga. Košmar ťomnogo lesa (2020) 

Zvláštní atmosféra. Tento dětský horor v mnohém připomíná svým dětským pohledem na věc Kingovo To. A rozhodně mě to bavilo víc než nové zpracování To. Námět o vymazání dítěte z naší reality je velmi zajímavý a zpracování není vůbec špatné, i když to mohlo být i lepší. Bavilo mě to tak nějak víc než Rusalka, u které jsem měl daleko více problém se zpracováním.

plakát

Charlieho andílci (2019) 

Ač mám Elzu Banks ve filmech rád, musím s politovánihodným úsudkem nemilosrdně pravit, že by ta kráva neměla lézt za kameru. Andílci nové generace jsou pěkný neřád. Tam, kde minulá trojice kočiček šlapala nemilosrdným tempem za zvuků svižné jakože i skororockové muziky, tam nyní nová trojice kočiček pajdá opileckým tempem za zvuků nějakých současných MTV sraček založených na pazvucích disca a hip-hopu, či co je to za bordel. Celé je to takové falešné, lesklé, našminkované, načančané a hnusné jako stupidní časopisy pro luxusní krávy nebo videoklipy polonahých káč, co neumí zpívat, ale za pazvuků moderních elektrosoundů správným stylem nakrucují prdelky. Tam, kde minulá trojice kočiček bavila svou dokonalou souhrou a příjemně se doplňovala, tam nová trojice kočiček přešlapuje v koutě. Namísto nadupaného akčního nářezu jsme dostali nevalně pomalu plynoucí tragédii o holčičím přátelství. A navíc je to další rasistická multikulti sračka, která předkládá jen jednu bělošku na dvě podivně namíchané mulatky. Nová doba velí naplnit trojici systémem: poločerná, poločerná a krátkovlasá lesba, s čímž se tak nějak nedokážu smířit. Ještěže měla Kristen alespoň po velkou část filmu paruky, protože na to její strniště se nedá dívat.

plakát

Tajemství dračí pečeti (2019) 

Ani zdaleka tak strašné, jak se může zdát. Spíše nepochopené západním divákem. Ono totiž z rusko čínské koprodukce těžko vznikne něco, na co je běžný hollywoodský konzument zvyklý. Já miluju jak čínské filmy, tak ty ruské, fantasy obzvláště. Nemohu si tedy stěžovat, protože jsem dostal, co jsem čekal. Film je v podstatě skvělý, až na tu přemíru digitální animace a takovou tu přehnanou infantilnost. Pokud k tomu přistoupíte jako k fantasy pohádce, těžko najdete chybu. Ten film prostě není dospělý a nebere se moc vážně, takže jde jen o jakousi zábavu. A koho takový oddechový fantasy nářez okořeněný skvělým Jackiem a překvapivě zábavným Arnoldem nebaví, ať si nasere a pustí si Kmotra nebo jinou slavnou stoprocentní kokotinu, kterou si jen málokdo dovolí osočovat.

plakát

Hotel Artemis (2018) 

Jodie špičková jako vždy, Dave Bautista sympatický hláškař, Jeff Goldblum potěší, vzhledem k jeho neobsazovanosti a Sofia Boutella jako vražedná třešínka na dortu. Dva černoši jsou strašně nezajímaví a nudní, stejně jako zbytek postav. Jako takové malé obléhací drama o jedné náročné noci (další obyčejná středa?) to je povedené, ale chybí tam nějak něco přitažlivějšího, co by to celé nakoplo někam výš.

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Špičkový film. Plný akce a napětí. Omnoho lepší než trapně uplácaná jednička. Až na jeden menší problém. Pořád je to strašná kokotina pro děcka, plná nesympatických herců. Dá se říct, že je to i horší než jednička, protože ta byla alespoň trochu originální tím labyrintním námětem. Tady už jde jen o vykrádání různých postapo a zombie filmů. Alespoň že na tu Káju Scodelario se tak dobře dívá... bohužel dostala příliš málo prostoru a povětšinou se tváří jako blbka, takže zase nic.