Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (660)

plakát

Vyproštění (2020) 

Prvotřídní řemeslo se skvělou scénou někde uprostřed. Ale tím to hasne. Výstřílí se metráky munice, prolejou se hektolitry krve, ale celé je vám to tak nějak jedno. Úplně tomu chybí nějaké emoce a hrdinům pak díky tomu i nějaká hlubší motivace.

plakát

Equalizer 2 (2018) 

Denzel Washington už není děda z hobbymarketu, ale živí se jako řidič Uberu, který zároveň pomáhá lidem ve svém okolí a trestá bezpráví. A tak koná a koná a divák čeká, co že bude ta hlavní zápletka. A čeká skoro do půlky filmu, aby zjistil, že není ani tak přímočará, ani tak zajímavá, jako v prvním díle. A jakkoliv je závěrečný boss-fight zasazen do zajímavého prostředí, je druhý díl oproti prvnímu značným zklamáním.

plakát

Equalizer (2014) 

Yippiejaja-yippie-yippie-yeah! Likvidátor z hobbymarketu se od ochrany ruské dívky, až po uši v problémech, postupně provraždí skrz ruskou mafii, aby během úžasné "Sám doma v Hornbachu" zlikvidoval i jejich vrchního vraha a nakonec si zaletěl do Moskvy pro samotnou hlavu. Je to přepálené, je to krvavé, ale baví mě to. Denzel Washington je tu za drsáka, jak už dlouho nebyl.

plakát

Stranger Things - Season 3 (2019) (série) 

Třetí série osmdesátkového nerdgasmu mě přiměla poněkud odpustit druhé sérii, ale zároveň bez okolků říkám, že třetí série je lepší než první. Byť je pravda, že se stárnoucími hrdiny dostává vedle temné atmosféry mnohem větší prostor i mladistvá romantika a láska a poměrně značně přitlačili tvůrci, co se humoru týče. Velice jsem se bavil a těším se na čtvrtou sérii, která bude mít patrně dost těžkou pozici navázat, zejména po tom srdceryvném loučení v poslední epizodě...

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

Druhá série o něco málo slabší než ta první (ale to se patrně dalo čekat), nicméně i tak drží laťku mezi současnou seriálovou tvorbou velmi vysoko.

plakát

Stranger Things - Season 1 (2016) (série) 

První řada je z dosavadních tří jednoznačně nejlepší. Chvílemi jsem měl pocit, že za rohem musí být schovaný E.T. mimozemšťan, komunikace světly mi připomněla Blízká setkání třetího druhu, občas jsem měl strach, že se odněkud vynoří Freddy Krueger. Zkrátka nostalgie obrovská. Nepřijde mi fér srovnávání Stranger Things se seriálem Dark, neboť americký seriál je mnohem hravější a díky dětským hrdinům i často odlehčenější. A díky tomu asi i divácky svým způsobem stravitelnější.

plakát

Stranger Things - Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu (2019) (epizoda) 

Závěr je pravda hodně přepálený, ale vlastně mi to vůbec nevadí. Mnohem víc komiky, než jsem čekal, brutálnější a o něco nechutnější, než dosavadní díky. Dojemné loučení na závěr vymáčklo i nějakou tu slzu, ale je jasné, že nás čeká (přinejmenším) ještě jedna série. A já se moc těším.

plakát

Stranger Things - Kapitola sedmá: Kousnutí (2019) (epizoda) 

Finále za dveřmi a já pořád dumám, jestli se dozvíme, jak možné, že v USA druhé půli 80. let probíhá v podzemí supertajná sovětská operace, kde běhají desítky a možná stovky sovětských vojáků v uniformách.