Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (78)

plakát

Taxikář (1976) odpad!

Nechápu proč to má 82%. Dyť to byla cypovina na entou. Ikdyž se Robert snaží a hraje jako vždy výborně, blbej film s blbým scénářem o pošukovi to prostě nezachrání. Scorsese umí dobré filmy, no tohle se mistrovi fakt nepovedlo.

plakát

Velká filmová loupež (1986) 

Ne, není to veledílo. Ne, není to na Oskara, ne není to komedie na válení pod stolem. Ano, scénář je velmi jednoduchý, stejně jako zápletka(Ne, že bychom ji někde již neviděli...).A víte co? Komu to vadí? O nějaký "vyladěný" scénář v tomto filmu ani nešlo. Je to prostě jen a jen taková milá taškařice, která měla divákům nenásilně ukázat všechny ty úžasné herce a herecký našeho filmového nebe, kteří prošli českým filmem. A já se u toho přesně v tomhle duchu bavil, a za skrytou komedií cítil i lehký nádech melancholie jak daleko ušel český film za ty desítky let od svého vzniku. Pro mne z toho filmu prostě čouhá pohoda a je vidět že se tam všichni při natáčení vyloženě bavili - a vo tom to je! Nechápu tak nízké hodnocení, takže dám natvrdo z p*dele 5*****. Přišlo mi to osobně o dost lepší než o lépe hodnocená nudná blbost o Herr Jelínkovi. P.S. Kdo by řekl že se do tak malého auta vejde tolik lidí! :)

plakát

Rošťák (1970) 

Slabé, velmi slabé. Nebavil jsem se... Spousta situací dětinsky naivních, v reálu by nemohla nastat. Místy to vypadalo jako by to režisér chtěl hnát do komedie ale pak si to zase rozmyslel. K tomu Jeanovo úsporné herectví, kdy se celý film tváří naprosto stejně - to jest jak kakabus nebo snad člověk co prodělal paralýzu lícního nervu, to taky nevylepšilo. Frantíci umí, o tom žádná, no ale i mistr tesař má někdy slabší chvilku....

plakát

Invalida (2023) 

Tak takhle dobrou komedii a jeste (temer) domaci provenience uz jsem leta nevidel! Velmi dobre, slovaci. Myslim ze mame po dlouhe dobe komedii ktera se bude casem tocit v TV rok co rok, jako stare dobre pecky. A to je po vsech tech hruzach co se roky toci jedine dobre. (Lehce cerna tragi)komedie neztraci tempo az do konce. A myslim ze snese i mezinarodni meritko, s dobrym marketingem by se mohla chytnout i velmi dobre v zahranici.

plakát

Bod varu (2021) 

Opravdu dobrej film. Ten kdo psal scénář sakra dobře věděl jak to chodí v tomto typu luxusní restaurace. Makat tam týden, začnu fetovat taky. Možná i dřív. Jinak vkrádá se mi letmý úsměv na tvář, když si vzpomenu z filmů jak za "socíku" měl každý gastro podnik vítr z hygieny a kontroly. A ejhle, ono to je v reálném kapitalismu nemlich totéž. Ovšem v tom reálném, v tom našem svérázném postsocialistickém neokapitalismu maj dnes hospody z kontrol leda tak prdel...

plakát

Stážista (2015) 

Feministická srajda non plus ultra! Když jsem to "na půl oka" sledoval poprvé přišlo mi to jako pecka za ****. Po druhém pořádném shlédnutí a zamyšlení se nad dějem: Dobře vizuálně a scenáristicky zaobalená feministická srágora. Škoda. Do první poloviny super film na 4-5 hvězdiček, no v druhé půlce se to prudce zvrhne na feministickou kravinu(byť výborně natočenou!), protože:  1) Řeči v hotelovém pokoji by chlap NIKDY NEŘEKL, tohle vypadalo jak když si scenáristka/režisérka vysnila scénu se svou nejlepší kámoškou u vína, ale přitom je tu hlavní osobou chlap? Ajaj. Vždy, když si ženská píšící mužskou roli myslí že chlap je "jen jinak vypadající žena", dopadá to přesně takhle :/  Onehda jsme si na školení asertivity přehrávali kousek z jakési knihy "doktorky psychologie" a další "znalkyně mužů" a omlouvání kámoše kámoši že přišel pozdě ve stylu "božínku tak já už to příště opravdu, opravdičku neudělám..." nás tam tehda všechny rozsekalo. Zřejmě se tyhle ženské, které muže viděly tak maximálně z rychlíku, nerodí ale přirozeně vyskytují :/ 2)Podobně "zvláštní" je zde divné "ženské chování manžela hrdinky" a najednou o 180 stupňů otočená feministická kritika/pochvala. Dříve manžel dělal kariéru a rodinu oddřela chudák manželka, aniž by sobecký manžel bral ohled na její sny, potřeby... Což bylo vnímáno negativně a kritizováno(občas po právu). Když se pak zoufalá manželka "utrhla" tak to bylo chápáno jako dobře mu tak, má na to po tom všem právo. No a tady je to úplně otočené: Šablonovitě jako ustaraná manželka se tu najednou chová chlap, jako bezohledná kariéristka která kašle na rodinu se tu chová naše hlavní ženská hrdinka - a ejhle najednou je její chování naprosto v pořádku a  mizernej je tu najednou ten utahanej chlap ods**vající péči o rodinu a rezignující na svůj život na své sny/kariéru, zkráceně haisl... Hmm. Nancy má asi obrovský problém, možná by si měla ujastnit u psychiatra zdali se cítí být ženou, nebo mužem. Protože nám celý film přeskakuje z jednoho na druhé a zpět.  Pokud první polovinu scénáře psal někdo jiný(jako že to tak opravdu ale opravdu vypadá), tak beru zpět :) . Sakra, do čeho ses to Roberte namočil? Ve výsledku tak na dvě hvězdičky za tu výbornou 1. polovinu, ale vzhledem k tomu přepálenému hodnocení zde snižuju na jednu - ať to víc odpovídá celkové kvalitě tohoto veledíla.

plakát

La La Land (2016) 

Být to bez nadskakování, hloupých tanečních kreací a zpívání mohl to být hezký film. Což je škoda, těžko se bude hledat motivace to shlédnout znovu. Ale špatné to není, to zas ne.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Čekal jsem spatlaný průšvih ala Prezident Blaník a ono nakonec ne. Jasně že to není velký umění, ale čék se pobaví a jede to stále na vlně seriálu. Tak 70%. -sledováno na totálně přelidněné projekci KINOBusu a publikum se spolu se mnou bavilo-.