Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (904)

plakát

Století létání - Příběh vítězství člověka nad vzduchem (1997) (seriál) 

Obrovské zklamání se dostavilo celkem rychle, kdy jsem čekal hezké povídání jako v prvních dílech ve kterých se probíraly začátky létání od balónů až po kluzáky. Po pár dílech se to zvrhlo v klasické "amerika je nejlepší" kdy už se neprobíralo to amatérské zkoušení a pokusy s čím vším se dá hejbat a lítat, a začalo se vyprávět co všechno jde s letadlem udělat ve válce. Dá se dívat tak na 3, 4, díly kde jsou nějaké informace o tom jak to celé začlo a funguje. Zbytek je plácání o válečných letadlech a o tom že ve válce se ukázalo že to je velká výhoda, válka, válka, vietnam, korea, válka, perský záliv, válka, M.A.S.H, válka ..... 1 hvězda za ty asi 3 díly které byly hezky udělané a ukazovaly první pokusy o ovládnutí vzduchu. Po asi 5 dílech mě taktéž začala neskutečně vytáčet dokola a dokola pořád ta stejná hudba, která má asi jen 9 tónů které se opakují a opakují a opakují ...... Mě opravdu nezajímá že se dají letadlem dobře převážet drogy (pomalu půl dílu jen o tom kde a jak vedou trasy a co je to koka) a nebo že se dnes letadlem přepravují tanky (ano opět válka) a vězni.

plakát

Transformers: Probuzení monster (2023) 

Už začátek je hroznej. To se takhle sejdou 2 opice, nosorožec, puma a orel aby chránily žlutě svítící dildo a hned po asi 5 vteřinách 1 opice, nosorožec, puma a orel zmizí ze scény čert ví kam, potom odletí chobotnice ..... kam jinam než na tu naši malou kuličku, kde v prvním filmu byly všichni ti skádačkáři poprvé v životě a netušily že jsme už tak inteligentní (podle všech filmů už je tu asi 500 transformerů ale nikdo o nich neví ......) No a pak už se přesuneme za panem hrdinným aktérem, který jako správný černoch poslouchá tu kriplohudbu, vyjadřuje se jak primitivní opice, maminku má strašně zaneprázdněnou aby se ukázalo jak černí trpí a aby mohly vůbec žít, potřebují tak 2 práce no a náš hrdina se ještě musí starat o mladšího bratra aby bylo ukázaný jak je správňáckej. Když velice zaměstnaná maminka, podle výrazu okolostojících lidí "opět dorazí se spožděním" a k tomu se tam ukázala její (asi) velmi dobrá kamarádka, jsem uznal že jsem na tohle starej, jiná rasová skupina a úplně jiná generace .... Pak se podíváme na tradiční práci průměrného černýho týpka, což je uvědomělé a správňácké kradení aut aby bylo vidět že černí musí krást aby neumřely hladem ..... dál to popisovat nebudu, podívejte se sami. Jestli jsem u Baye řekl že to šlo každým dílem dolů a poslední byly příšerný tak tohle je čistej odpad už v prvních 20 minutách. (asi už se nedožiju toho že se bude ve filmech opět epicky dunět se smyčcema, trumpetama a klavírem a bude to celé krásně hravé. Ta kriplohudba co tady zní asi třičtvrtě filmu by se měla zakázat)

plakát

Pan Auťák a templáři (2023) 

Sice jsem to sledoval jedním okem a druhým hlídal abych nepřipálil langoše ale i tak jsem viděl asi 40 minut. Boga jego, to ject takyj krwiněcz. Hodnotit to nebudu.

plakát

Nimona (2023) 

Středovéké sci-fi které vypadá prazvláštně a prapodivně. Mix stylů není úplně špatný, jako experimentální nápad "jak by to mohlo / nemoho fungovat" to může zaujmout právě tím nápadem (Co všechno už zkusil třeba Pixar u čeho si divák řekne že to bude divný a ono to funguje) ale tohle se nějak zašprclo v půlce kdy to částečně funguje ale nesmíte u toho moc přemýšlet protože pak to přestane dávat smysl. No, co říci k příběhu. Není to žádná velká jízda a i ta zápletka je snadno odhalitelná a opět když nad tím budete přemýšlet tak to bude děravý jak rezatej cedník no ale je to pro děti a těm to stačí :) Animace je hezká, charaktery klasické, kdy celkem rychle odhadnete kdo je kdo a až na pár "odhalení" které přijdou se nemá dospělejší divák nad čím podivovat. Nimona je podle mě až moc aktivní a rebelská ale zase proč ne, je to dospělé dítě a vyloženě si to užívá. Konec je malinko jiný než by jeden čekal ale nebojte má to klasický hepy kůůl konec kdy se všechno vysvětlí, upraví, srovná, vyžehlí a my tak můžeme dětem znovu vysvětlovat že takhle to v realitě opravdu nevypadá a že svět je kapku větší svinstvo. Nicméně se Nimona lehce vyčleňuje z klasických animáků a proto má smysl se podívat. Za 3 palcáty + přihodím malou kudlu. 3,492

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Je to plus mínus tak jak jsem očekával, i když jsem to čekal horší ale zase mě to mile překvapilo tím že to je malinko lepší. Už v diskuzi jsem psal že mi poslední 2 filmy přijde že ty kejkle tam jsou jen proto aby to nebyla episoda ze seriálu (třeba klasického M:I, nebo třeba Kobry 11) a v ději moc význam nemá. Pletl jsem se v tom že jsou tu navíc, nepletl jsem se v tom že jsou pořád krásně napínavé. Nicméně co se týká děje, nejsem si úplně jistý že to vyznělo tak jak si to ti lidi představovali. Půlka filmu mi přišla prostě zbytečná a kdyby se trošku zamyslely (myslím filmové postavy) asi by našly jiné řešení. Co ale ocenit musím bez ohledu na kvality scénáře, je "děda" Cruise, kterýmu to pořád neskutečně jde a vzhledem k tomu čím je zrovna ON známý co se akce týká, setsakra klobouk dolů. Já jsem sice pořád v dobré kondici i když mi bude za chvilku 50 ale teda Cruise o parník starší ...... respekt. Děj je dobrý, akce je dobrá, na všechno se hezky kouká (slečny jsou nádherné) má to vymazlený detaily kdy sebou občas trhnete ..... ale ..... Je to jen "půlka" příběhu a já nevím co chtějí řešit v té druhé. Ono to není špatné,  zlá ÚÍ je pořád ta záporácká jistota jako před 50 lety (oko dravce se mi hodně líbí a i ty Válečné hry z 83tího mají pořád takové to "retro" kouzlíčko) ale upřímě ? U M:I bych čekal něco jako "někoho" co to všechno řídí a kdyby měl na klíně kočku a v puse doutníček, vůbec by mi to nevadilo, protože i ten Bond tak nějak zapoměl že padouchovi musíte i částečně fandit. Byl tu vzpomenut několikrát Phillip Seymour Hoffman jako ten "poslední mohykán záporáctví" a jako jo, chybí tu ten kápo kterej dá našemu hrdinovi zabrat. Mě se líbil i Michael Nyqvist kterej na něj šel přes perfektně naplánovanou boudu. U ODPLATY zatím nevím co bych měl dát za hodnocení protože je to sice pořád M:I, tedy značka velmi dobré kvality ale zase je to jen další mise kde už asi není třeba dělat 300 akčních kejklí jen proto aby divák nepřemýšlel nad plytkým dějem. (zůstává to co jsem psal v diskuzi - u prvního M:I, půl kina nedýchalo když se Cruise zavěsil na 2 lanka, tady jsem si nevšiml že by někdo začal nějak modrat kvůli tomu že je Cruise opět v nebezpečí). No asi je to tím že už jsme si zvykly že vyvázne i když padá ve vrtulníku z kilometrového srázu (kašli kašli Falloute)

plakát

Dobrá Voda (1982) (seriál) 

Chtěl jsem k tomu něco napsat ale po "přidat recenzi" mi to napsalo že zvýrazněný text může být jen 10% a text zmizel. Měl jsem tam 2 věty tučně a 2 věty kurzívou. No tak si nakašlete, psát to znovu nebudu.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

No nevím, těžko z hlavy vytáhnout informace o čem byly ty předchozí filmy - sem tam záblesk o lítání, hledání, barvách, Já jsem Groot .... - ale tohle bylo nějaký divný a ne úplně tak zábavné jako první díl. Druhý mám v mlhavém modu kdy nejsem schpný říct o co tam přesně šlo.  MCU není špatný projekt, jde vidět že to má někdo alespoň načrtnutý a má nějakou lajnu aby to šlapalo jak v rámci ostatních filmů/událostí (Gamora) tak i samostatně (parta jelimanů a jejich dobrodružství) Bohužel třetí strážci jsou "jen" třetí strážci. Na to jak moc byl propagovanej Will Poulter a jeho postava ADAMA, tak se tam v podstatě jen mihnul, on rozdal pár facek pak zase on dostal pár facek, pak se tam s někým objímal a to bylo celý. Citové vydírání v podobě zvířátek na mě nepůsobí, takže je mi fuk že brečelo třičtvrtě kina a půlka "kritiků" za tohle nastřelila 99% protož je to dojemný. Ke konci už mě to silně nebavilo a i to před tím nebylo nic moc. Nevím čím to přesně je ale čím více těch filmů z MCU vidím, tím méně mě baví a to jsem byl ze začátku velke fanda. Asi už mě to jako mnoho lidí unavuje. Nevím kam tohle chtějí ještě vést - myslím strážce - ale už Ironam, Spiderman, Antman a Thor, dokazují že pokračování nemusí znamenat lepší a kvalitnější "vesmír". Kdyby mi někdo řekl ať mu popíšu nějakou akci, nebyl bych asi schopný určit která byla v kterém filmu. A to se můžem klidně bavit jen o strážcích. Jak je toho moc tak je to prostě únavné a je pak těžké mít nějakou radost z toho že je to další dílek do skládačky. Dám 2 s poznámkou že ty 2 jsou za to že jsem se dokázal orientovat v ději a postavách, což je čím dál těžší (DODATEK / POZNÁMKA : moje nulové emoce vůči citovému vidírání v podobě roztomilých zvířátek, berte spíše tak že nejsem vyloženě uvnitř mrtvý ale berte to tak že nedokážu "brečet" když vím že 99% toho všeho je digitální)

plakát

Tonoucí se stébla chytá (1967) 

Po mnoha Funésovkách, byl tohle myslím ten "zlomový" kdy jsem začal mít Funese míň a míň rád, protože už to nebylo o herectví ale o ksichtech, řvaní, ponižování a o tom že Funes hraje opět Funese. Pár věcem se pořád zasmát jde, je to prostě humor který umí být humor ale už to byl ten "183" film kde dělá to samé (samozřejmě tím nemyslím chronologicky řazený) Není to tak dlouho co byly v TV četníci a už toho prvního jsem někde v půlce vzdal a raději jsem sledoval "krokodýlí rezervace" někde mám pocit na exploreru. Tady se hodí ono známé "méně je někdy více" (třeba komisař Juve je pro mě vyloženě už otravná postava) Ono to bude asi věkem ale čím jsem starší, tím méně těch "super komedií" z mého mládí mi přijde humorných.

plakát

Sin City - město hříchu (2005) 

Tarantino a jeho filmy mě míjí už od začátku, Rodriguezovi málokdy rozumím a Miller má divný styl. Příbehy Sin City nejsou úplně špatné, ukazují korupci, hnusotu a bezpráví a i vizuálně to může zaujmout, jenže po pár vteřinách jakékoliv z těch situací je to zívaní a nuda, ze které to vytáhl na první hvězdu Marv a jeho nekompromisní jízda za pomstou a na drhou hvězdu sexi Jessica Alba v její nejvícnejsexovatější roli kterou kdy kde předvedla. Komiksový styl je hezký a filmu to jen prospívá, jenže ty příběhy jsou nuda. Ještě bych mohl přihmouřit oko a uznat že těch slečen je tu hezkých více ale to už bych nedával hvězdy ale spše tiché povzdechnutí jak hnusný a nekompromisní je čas (kruci Devon Aoki a Rosari Dawson mají i po těch letech pořád co ukázat ale tady jako mladé holky .... páni svatí) Takže za 2.

plakát

Kinsó no Vermeil: Gakeppuči madžucuši wa saikjó no jakusai to mahó sekai o cukisusumu (2022) (seriál) 

Seriály moc nevyhledávám. Nemám rád otevřené konce, klifhengry na pokračování které nepřijde protože to nemá sledovanost a hlavně nemám rád 8 nahozených "tajemství" kdy se řeší tak 3 a uzavře se 1. Vermeil může být stejná ale není až tak moc očividně (kromě samozřejmě neuzavřeného konce) otevřená pokračování jak by se mohlo zdát. Co mě překvapilo a zároveň mi přišlo hezky hravé, je nahota kde si s ní celý seriál nádherně hraje a i když je to všechno "jasné" není nic vidět a krásně to umí prodat. Anime / mangu / komiks moc nesleduju celkově ať už evropský, asijský nebo americký, takže o příběhu a tom světě nic nevím, což asi může být dobře, protože jeden pak neví co ho přesně čeká. Alto je milej, Vermeil je ďábelská (tady mi třeba vadí jako v mnoha kreslených věcech že ty prsa má prostě moc velké - ale zrovna u asiatů je tohle normální, buď mají ty holky plochý hrudníky nebo pětky - asiati jsou divní) Lilia je kamarádka/zamilovaná, prostředí školy čar a kouzel je taky v pohodě, úkoly, nebo to co si tam ti studenti nacvičují je taky dobře udělané, zápletka se poodhaluje, padouch je představen, plán je řešen a končí to tím že se jak Alto tak i Vermeil k sobě připoutají ještě víc. Je škoda že se autoři na poslední chvíly rozhodly hodit udičku na další serii a nenašly dost rozumu nakreslit ještě třeba 3 díly a uzavřít jeden celek a pokud by chtěly, mohly by vymyslet pokračování. Tento "klifhengrový" mor by měl být trestný. Vermeil to má za 3 s tím že bych dal víc kdyby to mělo uzavřený konec. Příběh démona byl podaný rozumně a bez zbytečných odboček i když tipuju že ještě nebyl podán jako celek. Asi se ještě můžeme něco dozvědět.