Reklama

Reklama

VOD (1)

Historik umění najde starý templářský kříž. Aby odhalil jeho tajemství, musí spojit síly s nesourodou skupinou dobrodruhů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Námet dobrý, ale prevedenie k unudeniu, síce to má zaujímavé rozuzlenie ale inak nič. Indiana Jones pre deti, ale akože ani deti to podľa mňa bars baviť nebude, proste dobrý potenciál v podpriemeri, a netreba si neveriť a dať otvorený koniec. Jo a tá feministická ryšavka, to bol fakt vtip jak sviňa. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Verneovky, Traja pátrači Pán Tragáčik bola literatúra môjho detstva. Dokonca "templári" boli mojou prvou knihou dobrodružstiev s pánom Tragáčikom a tak bolo jasné, že ich filmovú verziu som chcel (a musel) vidieť i napriek bolestne nízkemu hodnoteniu tu, na čsfd. Film je síce určený skôr deťom, ale boha, kvôli tomu sa herci mohli aspoň trochu oprieť do toho a nie to brať laxne. Tu som nikomu nič neveril (okrem  teda detských hercov, tí to jasne žrali). Navyše sa film odkláňa od knižnej verzie a nepamätám sa, že by ma pán Tragáčik iritoval , ako ma sral a vytáčal tu! Myslel som si, že s privretím oboch očí dám aspoň tri hviezdy, ale ani boha! ()

Reklama

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, jak tady dostává hodnocení toho filmu solidně na prdel, já se bavil. Pořád je lepší, než polovina amerických žánrových filmů a mnohem lepší, než devadesát procent české filmové produkce. Při představě, jak by vypadala česká verze takového dobrodružného příběhu, jsem se musel v duchu smát. My prostě nic takového už natočit neumíme. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Vezmu to stručně. Knižní předlohu jsem nečetl. Film pohřbila vehementní snaha zavděčit se naprosto všem. Je to slátanina filmů typu lovci pokladů a správné pětky v akčním kabátu s párem sexuálních narážek. Nelíbilo se mi, jak mezi sebou vyloženě bojovaly různé žánry o mou pozornost. Film to skoro v každé scéně tlačilo jiným žánrovým směrem a díky tomu mi přišlo, že to na sebe snad ani nenavazuje. Podle názvu a děje však předpokládám, že film měl být určen především dětem a pokud by se tohoto cíle autoři drželi, pak by udělali mnohem lépe. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Poľský Indiana Jones, spíš Indiana Jones chudobného človeka v príbehu, ktorý je na úrovni dobrodružného filmu v produkcii Disney Kids. Prvý film Anotoniho Nykowskiho je v danej forme slepá ulička. Pod nejakom čase niečo veľmi podpriemerného v produkcii Netflixu. Osobné hodnotenie: 54% (*) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Pan Auťák (Pan Samochodzik) je dílem polského spisovatele Zbigniewa Nienackiho, o němž napsal hned několik knih – první v roce 1961. „Pan Autíčko a templáři“ byla v pořadí pátá kniha (1966) a byl podle ní natočen i seriál. Tento film se s dějem knihy a seriálu prakticky neshoduje, rámcově jsou zachovány pouze některé postavy. (Robbi)
  • Trichotillomania (TTM), zmíněná Mentorkem (Piotr Sega), je nemoc působící chronické vypadávání nejen vlasů, ale také ochlupení, nejčastěji na dvou místech na těle. Léčba je možná kognitivní behaviorální terapií. (Robbi)
  • Ve filmu je použito velké množství vozidel z někdejšího socialistického tábora. Ve Varšavě můžeme vidět klasickou Škodu Spartak a GAZ-24-Volhu, v Milkokuku je žlutý autobus Robur Lo 2500 (NDR), Petersen (Przemyslaw Bluszcz) používá UAZ-469 (SSSR) a dalším terénním vozidlem, jímž hlavní hrdinové prchají z policejní stanice po zatčení v Malborku, je rumunské ARO M59. Vůz pana Auťáka (Mateusz Janicki) nese evidentní prvky automobilu VAZ-2013 Žiguli. (Robbi)

Reklama

Reklama