Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (106)

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Průšvih jsem čekal od okamžiku, kdy tvůrci začali do světa hlásat, jak úžasné dílko tahle planeta spatří. Spletl  jsem se. Byl to ještě větší malér, než jsem čekal. Vlastně jediná postava, která se povedla, byl záporák v podání Eda Skreina. Nedávno jsem zachytil "Zack Math" kde Snyder vysvětluje, jak by to teoreticky natřel všem úspěšným filmům poslední doby. Ne, nenatřel. Spousta lidí se na Rebel Moon podívala prostě proto, že mají platformu předplacenou. Já osobně se na druhou část podívám jen ze zvědavosti, jestli je stejně zvoraná jako ta první.

plakát

Star Trek: Podivné nové světy (2022) (seriál) 

Konečně mi po dvaceti letech zase udělali skutečný Star Trek.  Snad neskončí po třech sezónách jako Enterprise.

plakát

Time Trap (2013) 

Ne, ne, ne! Nalákalo mě, že je jako režisér uvedený M. Shanks, ale ještě počtverté NE! Od Odpadu tohle dílko dělí jen jedna ruka kostlivce.

plakát

Duna (2021) 

Po Lynčově Duně (kterou fak žeru) jsem nečekal radši vůbec nic. A je z toho prostě bomba. Dost jsem se bál, že tahle perlička bude u běžného diváka docela propadák. Naštěstí Duna zatím celosvětově utržila přes tři sta Megadolarů a je dost dobrá šance, že se doopravdy dočkáme pokračování.

plakát

Tenet (2020) 

Do kina se člověk obvykle chodí pobavit. To tu tak nějak nefungovalo. Na rozdíl od podobně nesrozumitelného Počátku tady chybělo nějaké to nezbytné mystérium. Zajímavý nápad, profesionální zpracování a pár hlášek. To je na přelomový film, za který se chce Tenet vydávat, trochu málo. Zkrácený na třetinu (čtvrtinu?) jako pilotní díl seriálu by možná mohl splnit svůj úkol. Takhle výsledek připomíná výtvor pejska a kočičky, který byl šéfkuchařem Nolanem mistrně naservírován. Vypadá zajímavě, ale jíst se moc nedá.

plakát

Enola Holmesová (2020) 

A takovej fajn filmík to mohl být. Kdyby z něj nestříkala feministická agitka jak roztržené hadice. Kdyby si režiser odpustil brechtovské vsuvky, kdy Enola komentuje divákoviděj. Kdyby se Holmesové chovali jako Holmesové a ne jako pitomci.

plakát

Kdo hulí, ten umí (2001) 

ne, ne ne. Autoři zjevně hulili až moc a k tomu nějakej slušnej sajrajt.

plakát

Vítejte u Ch'tisů (2008) 

Tak jako český film jsem odepsal i francouzský. Jenže se tu najednou objevila tahle kometa.

plakát

Četník a četnice (1982) 

Po letech jsem tohohle četníka viděl znovu. I když si to asi nezasluží, tak z nostalgie za ***.